קיצור צוואר הרחם- בבקשה, זה דחוף לי.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום, אני בשבוע 24 להריוני השני.
    הגב והאגן מאוד כאבו לאחר מאמץ, ומדי פעם הרגשתי לחץ כלפני מטה, אך חשבתי שזה נורמלי וזו התרחבות אגן.

היום הייתי בבדיקת רופא שגרתית וציינתי את העובדות האלו ובעקבותיהם בדק לי הרופא אורך צוואר וגילה קיצור משמעותי- 22/24 מ"מ.

הרופא שלח אותי לשבועיים לנוח, לשתות הרבה, ולקחת נרות אוטרוגסטן (או משהו כזה) 100 מ"ג פעמיים ביום..

השאלות שלי הן:
    1. כשאני שותה בכמות יש לי ממש תכיפות במתן שתן. יש לי הרגשה כזאת של קושי במתן שתן, לא כואב אבל אני כביכול לא מצליחה (סליחה..) לשחרר את כל הנוזלים, וצריכה עוד כמה פעמים. יכול להיות שזה בגלל מצג ראש של העובר, או שזו בעיה?

2. באיזו רמה צריכה להיות המנוחה- האם מותר לסדר/לנקות, להרים ילד 9 קילו, או שצריכה להיות מנוחה מוחלטת של שכיבה? עדיף גם לא לשבת?

3. האם נהיגה של שעה לכל כיוון לאירוע בוקר יכולה להיות בעייתית?

4. שאלה של הבנה: לא ברור לי בדיוק, אם מנוחה- למה שבועיים? יש מצב שהצוואר יתארך שוב ואוכל לחזור לעבודה? ואם נשאר כמו שהוא זה לא מסוכן לחזור לעבוד?
    כלומר, אם המצב מחייב מנוחה- למה שזה ישתנה אחרי שבועיים?

סליחה על האורך אבל אנחנו מבולבלים מהמצב ולא יודעים איפה אנחנו עומדים..

תודה מראש!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. זה לא בעייתי, אבל כדאי לעשות תרבית שתן
    2. לא בקיצוניות הזו ולא בזו. לא מסדרים ומנקים ולא מרימים ילדים, אבל מצד שני גם לא צריך להיות מרותקים למיטה. אפשר לשבת ולהסתובב בבית, לאכול ליד שולחן ולראות טלוויזיה, אבל לא להתאמץ
    3. הנהיגה היא לא הבעייה, אבל זה כרוך בהסתובבות, וכן לא ברור לי מה עושים באותו ארוע בוקר. לכן, אני משאיר זאת לשיקולך - הרעיון הוא לא להתאמץ אם לא חייבים.
    4. אי אפשר לדעת מה יקרה עוד שבועיים, יכול באמת להיות שזה לא ישתנה, אבל יכול להיות גם שזה יהיה יותר טוב או חלילה יחמיר - ולכן צריך לבדוק ולהחליט אז שוב. אין סיבה להחליט מעכשיו עד לסוף ההריון.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה