דימום בסוף שבוע 6 - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,

הייתי בשבוע 6 להיריון. לפי בדיקת דם שביצעתי אתמול ערכי ה- HCG-B היו 3387.התחיל לי דימום חזק מאוד . ניגשתי למוקד נשים ובצעו לי אולטרסאונד שהראה רירית רחם מעובה מאוד אך לא היה ברור מה נמצא בתוכה. הרופא כאמור הפנה אותי לבדיקת דם שהראתה את התוצאות הנ"ל שמשקפת מצב היריון. הוא אמר לי שבמידה והתוצאה חיובית שאעשה שוב בדיקה ביום א' הקרוב כדי לראות שהרמות ירדו. לדבריו, ככל הנראה ההיריון לא היה תקין ולכן התרחשה הפלה טבעית. זה הוא היריון שני שלי. כשההיריון הראשון לפני כ-3 שנים היה תקין לחלוטין. בחודש הבא אהיה בת 39 .
    יש לי 2 שאלות :
    1. מה יכולות להיות הסיבות להפלה ? מה היא השכיחות של הפלה בשבועות אלו ?האם זה קשור לגילי ?
    זה כבר קרה לי ככל הנראה לפני מס' חודשים אז היה לי איחור של שבוע במחזור (לא ביצעתי בדיקת היריון) הלכתי לבדיקה אצל הרופאה שלי והיא אמרה שאינה רואה שק היריון. האם עלי לעשות משהו כדי להימנע ממצב דומה בעתיד ?
    2. האם יש סיכוי שההיריון בכל זאת נמשך ? מה עלי לעשות במקרה שאקבל תוצאה חיובית בבדיקה הנוספת ?

מתנצלת על אורך השאלה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. שכיחות ההפלות היא כ - 25% מן ההריונות, וזה הולך ועולה עם הגיל. לרוב מדובר בעובר לא תקין כרומוזומאלית שאיננו מתפתח.
    2. אם הבתא יורד - ההריון לא תקין, וחשוב לעקוב עד שהבתא יגיע עד אפס.
    אם התא עולה - אז תלוי בכמה הוא עולה
    3. נקודה נוספת שחשוב לשלול היא שלא מדובר בהריון מחוץ לרחם

ממליץ להיות בקשר הדוק עם הרופא המטפל שלך כיוון שיש אופציות שונות להמשך, וקשה לכסות את כולן בפורום

ד"ר הדר

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה