הידבקות בהרפס בהריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    אני נמצאת בשבוע 35 ולפני יומיים יצא לי הרפס על השפה התחתונה בפה ( לאחר שהייתי חולה בשפעת 4 ימים). באותו היום שיצא הפצע (בשלב הכואב בלבד לפני התפרצות הפצע) קיימתי מין אורלי עם בעלי ולאחר מכן יחסי מין מלאים.
    אני חוששת מאוד שכתוצאה מכך נדבקתי בהרפס באיבר המין. האם יש אפשרות לעשות בדיקה כלשהי כדי לשלול הידבקות או שצריך לחכות מספר ימים כדי לראות האם מתפרצים פצעים באיבר המין?
    האם יש טיפול מונע שאוכל לקחת כדי למנוע את ההתפרצות?
    מהן ההשלכות של הידבקות בשלב מתקדם זה של ההריון? האם המשמעות היא ניתוח קיסרי על מנת שהתינוק לא יידבק במהלך הלידה?
    תודה מראש על התשובה.
    מודאגת
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

אפשר לבדוק נוגדנים לשני סוגי ההרפס - 1 ו 2 - ולפחות לדעת באיזה מהם חלית בעבר, וייתכן כי את מחוסנת לשניהם. שנית, הסבירות שנדבקת היא מאוד נמוכה, כיוון שבסופו של דבר זו הדבקה עצמית של סוג הוירוס שבו כבר חלית בעבר (ולכן את מחוסנת אליו) - כיוון שזה מעבר מהפה שלך אל הנרתיק שלך, דרך בעלך (שלא היה לו הרפס באותו זמן)
    התשובה הסופית היא רק אם ייצאו נגעים. כל עוד אין נגעים תוכלי ללדת רגיל, במידה ויהיו נגעים בנרתיק המשמעות היא ניתוח קיסרי.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה