שפעת וצינון בשבוע 27 - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ד"ר שלום רב ותודה על עזרתך מראש
    אני בשבוע 27 ומאתמול שוכבת במיטה עם שפעת.
    חום לא גבוה- 37.8 וצינון מטורף

שאלתי הינה
    1. האם השפעת עלולה לסכן את העובר?
    2. האם ניתן לקחת משהו ע"מ שהשפעת תעבור מהר יותר? עד עכשיו לא לקחתי כלום כיון שאני חוששת ויודעת שאת מרבית הדברים אסור לקחת בהריון.
    3. אני יודעת שיש וירוס בשם CMV שעלול להות מסוכן, מהם תסמיניו והאם עלי לבדוק זאת בבדיקת דם לאחר שאבריא?
    חשוב לציין כי בתחילת ההריון עשיתי בדיקת דם שבדקה CMV ונמצאתי כמי שלא הייתה חולה בעבר ולכן הרופאה הזהירה אותי שבהריון הדבר מסוכן יותר ועלי לשמור על עצמי.

תודה מראש על עזרתך, אתה עושה עבודת חסד
    ענבר

1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. לא, אלא במקרים קיצוניים בלבד
    2. לא, אמנם יש תרופות אנטיויראליות שעוזרות לשפעת, אבל לשם כך מצבך צריך להיות קשה וצריך שיהיה ברור מתרביות ובדיקות אחרות כי זה אכן שפעת.
    3. לרוב סימניו הם דמויי מחלת הנשיקה ולא דמויי שפעת. לכן, סביר שלא מדובר ב - CMV, אבל ליתר בטחון כדאי לבדוק כעת ובהמשך שלא נחשפת ל - CMV

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה