תחילת הריון וכאבי בטן - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום דר' הדר,
    רקע קצר :
    ביום שישי האחרון ושבת האחרונים ביצעתי 2 בדיקות ביתיות שהראו פס חלש נוסף.
    וסת אחרונה ב-30.11 (אני סופרת מהיום שבו התחיל הדימום המשמעותי, בפועל זה הראה סימנים יומיים קודם - ב-28.11), בדר"כ אני סדירה (28-29 יום).

העניין:
    משבוע שעבר אני סובלת מהתכווצויות באיזור הבטן התחתונה (איזור הרחם). ההתכווצויות הולכות ובאות, לפעמים חזקות (שמתי לב שזה קורה הרבה פעמים אחרי ישיבה ממושכת, אני סטודנטית). בשבוע שעבר עוד חשדתי שאלה כאבי מחזור, למרות שהם היו קצת שנים בעוצמה שלהם. אין דימומים. במקביל יש לי יציאות רכות.

הבוקר הייתי במרפאה (צבאית) וביקשתי לבצע בדיקת בטא והאחראית (רופאה במקצועה, אך מתפקדת כמגה פקידה) שילחה אותי בטענה שאין מה לבדוק ושאחזור בשבוע 7, כיוון שבודקים בטא רק במקרים של סיכון וזה הנוהל. אחרי שהתעקשתי לראות רופא כיוון שמדובר בהריון ראשון, שאני לחוצה מהרגיל ושאני רוצה להבין את פשר הכאבים היא ניאותה לקבוע לי תור לרופא למחר.

שתי שאלות לי אליך לפני ביקורי מחר אצל הרופא:
    1. האם יש לי עילה רפואית להתעקש על בדיקת בטא ? (אני לא מדברת על הרצון שלי לדעת שאני באמת בהריון ושיש בטא תקינה) מהיכרותי הדלה, אם יש חלילה חשד לחוץ רחמי (ואמורים לחשוד כל עוד לא הוכח אחרת) צריך לבצע שתי בדיקות ולראות אם הדלתא בהכפלה מתונה לא?
    2. האם יהיה אפשר לראות משהו בשבוע מוקדם כל כך באולטרסאונד, האם יש סיבה לשאול על זה (לא מדברת על דופק אלא על קיומו של תחילת הריון ברחם) ?

שאלה נוספת :
    מעבר לסנריו הבעייתי - כאבים כאלה בשלב מוקדם של ההריון הם הגיוניים?

מצטערת על אורך השאלה, ותודה מראש.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

סה"כ את מתארת תרחיש סביר והגיוני
    אין חובה לעשות בתא, ההכפלה לא קשורה למיקום ההריון אלא לתקינותו של ההריון - הכפלה מלמדת על אפשרות כי ההריון תקין. אם אין הכפלה זה לא בהכרח אומר שההריון חוץ רחמי, יכול להיות אבל לא חייב.
    אין צורך רפואי להתעקש, אך אני חייב לציין שאינני מבין מה הבעיה לבצע את הבדיקה - אבל יכול להיות שאינני רופא צבאי ולכן לא אבין זאת.
    הסיכוי לראות משהו באולטרה סאונד בשבוע כזה הוא מאוד נמוך וגם אם יראו זה יהיה רק שק הריון ולא דבר נוסף, כך שזה יתרום הרבה בשלב זה.

אם יש כאבים משמעותיים או דימום, אז זה כבר סיפור אחר ואז כן חשוב לעשות בתא ולאוטרה סאונד

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה