חוששת - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר,
    למרות ששאלתי כבר מספר שאלות בעבר וקיבלתי עליהן מענה, אני מוצאת את עצמי שוב מלאה בחששות. הפעם מדברים אחרים.
    אני בת 29, וסת אחרון היה בתאריך 13.11.2011. לפי הוסת אני אמורה להיות עכשיו בשבוע 8. הייתי אצל הרופאת נשים לפני שבועיים והיא אמנם הצליחה לראות שק הריון ואף אמרה מזל טוב אבל אמרה שככל הנראה גיל ההריון מוקדם יותר משישה שבועות כי השק עדין קטן ומתאים ככל הנראה לשבוע 4 עד שבוע 5. אמרה שסביר להניח שנוכל לגלות את גיל העובר ואת הדופק בעוד כשבועיים (שזה יוצא עוד יומיים למעשה- יש לי אולטרסאונד).
    אני קוראת פה את כל השאלות והתשובות ולרגע מתמלאת שוב בחששות... אני מעריכה שאני אמורה להיות בין שבוע שישי לשביעי בזמן בדיקת האולטרסאונד וחוששת שאני לא אשמע דופק. האם אני אשמע דופק גם אם מדובר בשבוע שישי??
    כמו כן, קראתי פה שיש מקרים של שק הריון ריק ללא עובר וזה קצת מפחיד אותי... האם יש תסמינים לזה שאין עובר? האם זה משהו שיכול לקרות לכל אחת? כמו כן במידה ואכן שק ההריון היה ריק האם הרופאה הייתה רואה את זה כבר כשהייתי אצלה בשבוע 4-5?? אני מאמינה שזה משהו שכל אחת חוששת ממנו.. לדעת שאת בהריון ואז לגלות למעשה שאת לא בהריון... מפחיד..
    אני יודעת שיש עוד הרבה דברים טובים ולא טובים במהלך ההריון וחששות כאלה ואחרים שיצוצו במהלך הדרך אבל באמת הייתי רוצה לדעת כדי להיות רגועה יותר..

אשמח לתשובות ולהרגעה...
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

את שואלת הרבה על חששות רבות, אבל לפני שאנסה להרגיע רפואית - את צריכה להבין שההריון הוא ארוך ומלא עליית ומורדות. מבחינה רפואית, קייימים סיכויים טובים שבאולטרה-סאונד הבא כבר תוכלי לראות דופק, ועד אז אין דרך אחרת לדעת מה יהיה.

למעט המתנה בסבלנות, אין דרך אחרת לדעת בוודאות
    צריך לזכור שגם את תתרחש חלילה הפלה, אין זה סוף העולם
    ותמיד תוכלי להרות שוב

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה