כמה שאלות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • ערב טוב
    יש לי כמה שאלות:
    1) אם אני בשבוע 10 פלוס יומיים, האם זה אומר שסיימתי כבר 10 שבועות או שרק עכשיו אני מתחילה את השבוע העשירי?
    2) לגבי בדיקת שקיפות עורפית- הרופאה אמרה לי שאת הבדיקה ניתן לעשות בין שבוע 10 ל14, חשבתי לקבוע לשבוע הבא כך שאני אהיה כבר בשבוע 11 וקצת אבל היום אמרו לי שעדיף לחכות לאמצע הטווח כי אז התוצאות יותר מדויקות.. האם נכון?? האם אני אקבל תשובה שונה בשבוע 12 או 13 מאשר אני אקבל בשבוע 11? האם עדיף להמתין לאמצע הטווח?
    3) אמרת לי פעם שאני צריכה לשתות 3 ליטר מים ביום. ובכן אני שותה המון אבל עדיין הייתי רוצה לדעת במה זה משפיע על העובר?
    4) שאלה נוספת היא בנושא הקפאין. מה קורה אם צורכים כמות גדולה מהמומלץ של קפאין? במה זה עשוי להשפיע על העובר, גדילתו, או מומים?
    5) שאלה אחרונה- מתי עדיף לעשות סקירת מערכות מוקדמת בכדי לגלות את מין העובר? האם גם במקרה הזה עדיף להמתין לטווח האמצע?

המון תודה ולילה טוב.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. סיימת 10 שבועות ואת כבר יומיים בתוך שבוע 11
    2. כן, אבל זה מאוד לא משמעותי ואפשר לבצע בכל שלב בדיוק טוב מאוד
    3. זה משפר את זרימת הדם אליו, מוריד את הסיכון לצירים ובריא באופן כללי
    4. קפאין בכמות רבה בעיקר בטירמסטר ראשון הוא גורם סיכון להפלות
    בנוסף גורם לקשיי שנה אצלך וזה בעקיפין גם כן משפיע על העובר
    5. לא, אפשר לראות את מין העובר החל משבוע 14

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה