האטה בקצב גדילת העובר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    ביצעתי בדיקת אולטרסאונד אצל טכנאית אולטרא סאונד כשהייתי בשבוע 27+6. תאריך ווסת אחרונה לפי אולטרסאונד 26.8.11
    התוצאות- BPD 65 מ"מ מתאים לשבוע 26.1
    HEAD CIR 240 מ"מ מתאים לשבוע 26.1
    AB.CIR 227 מ"מ מתאים לשבוע 27.1
    יחס HC\AC 1.05
    FEMUR LENGTH 51 מ"מ מתאים לשבוע 27.2
    גיל הריון US 26.5 הערכת משקל 1014 גרם לפי עקומת HADLOCK

לציין כי כשהייתי בשבוע 26+2 רופאת נשים שלי העריכה משקל 935 גרם. (לא ידועים לי שאר המדדים)
    בסקירה מאוחרת בשבוע 23. הערכים -BPD 56 מ"מ מתאים לשבוע 23.2
    היקף ראש-211 מ"מ מתאים לשבוע 23.2
    היקף בטן 188 מ"מ מתאים לשבוע 23.4
    אורך ירך 42 מ"מ מתאים לשבוע 23.6
    גיל ההריון לפי US 23.3
    הערכת משקל 616.
    לפי טבלת אחוזני גדילה נראה שיש האטה בקצב צמיחת העוברית (נ.ב מדובר בנקבה). מאז הסקירה ועד כיום. ובעיקר בבדיקה האחרונה. לציין כי יש לי פתח שלייה מרכזי והייתי מאושפזת בשבוע 23.4 בב"יח בשל דימום חד פעמי.
    האם אכן אתה רואה כי יש בעיה ויש האטה בקצב הצמיחה של העוברית?
    האם יכול להיות שיש בעיה בתפקוד השלייה? לציין כי בבדיקה האחרונה נראה כי כמות מי השפיר תקינה ונצפו תנועות גוף ונשימה, טונוס תקין.
    מה אתה ממליץ לעשות? איזו עוד בדיקה לעשות?
    תודה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

צריך להמשיך לעקוב אחרי המשקל
    כדאי לבדוק זרימות דם בשלייה ובעובר (דופלר) + מוניטור
    וכמובן לראות האם במהלך ההריון או בבדיקות שעשית עד עכשיו יש סיבה לשבירת האחוזונים

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה