נוזל פריקרדיאלי - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,
    הנני בת 287, בהריון ראשון , ללא הפלות בעבר, שבוע 15+5, ביצעתי בדיקות גנטיות והכל תקין, כמו כן גם את השקיפות והבדיקת דם שעושים מיד אחרי.
    היום עשיתי את הסקירה מוקדמת, והרופא התקשתה למצוא את חדרי הלב כמו שצריך וטענה כי ישנו כשל טכני לבדוק, ובנוסף טענה כי יש מעט נוזל סביב הלב והמליצה על אקו לב, היא הרגיעה אך עדין מסרה כי היא מעדיפה שיבדקו זאת.
    קראתי בכל הפורומים הרפואיים נותנים תשובות שלא מספקות מספיק מידע.
    נורא הייתי רוצה לדעת, מה הסיכונים {חלילה} של זה ומה זה אומר לגבי המשך התפתחות העובר , הסבירו לי שצריך לחכות לשבוע 20 אבל עדין נורא קשה לי עם המעט מידע שיש בנושא, אשמח אם תוכל לפרט לי קצת יותר?

keren
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

ברוב המקרים זה שום דבר, בעיקר משום שאני מבין מדבריך שמדובר מעט מאוד נוזל.
    לפעמים זהו סימן למומי לב, אי"ס לבבית מסיבות אחרות ועוד מומים אחרים. כיוו שזהו הממצא היחיד (כך משתמע מדבריך), אני מניח שבמהלך המעקב זה יילך וייעלם.

יחד עם זאת, כיוון שיש מצא שכזה כדאי לבדוק האם יש סיבה לכך שהוא קיים - אקו לב זה אחד מן הדברים שכדאי לעשות, סקירת מערכות מכוונת/מורחבת ומספר בדיקות דם.

בהצלחה
    ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה