-
כשאנחנו קנינו היה מספיק 30% (ולדעתי גם היום זה מספיק)..
אם חסכנו? חלק הצלחנו לחסוך וחלק גדול ההורים עזרו.... וכמובן 70% משכנתא...
אין מה לעשות, רק ככה קונים דירה בימינו
-
אפשר לקחת UMI
אה ואני מזמן התייאשתי מהמדינה הזאת
-
לנו היה סכום קטן ההורים שלנו עזרו לנו ולקחנו עוד 70% משכנתא
-
היה לנו סכום התחלתי, אני עבדתי 3 שנים כל יום 12 שעות וכך גם בעלולי, גרנו אצל ההורים וחסכנו הרבה כסף ככה.
אבל גם יש משכנתא ענקית
-
חסכונות, הורים וניקח גם משכנתה
-
כרגע אנחנו בדירה שכורה
ההורים שלי הציעו לנו לחזור הביתה ולגור אצלם כדי לחסוך יותר כסף. אבל בעלי לא רוצה... הוא התרגל לפרטיות שיש. והוא מתנגד לזה בתוקף.
ככה שאנחנו כן חוסכים אבל לא מספיק לדעתי :(
בעעעע
achvag - מה זה UMI?
[/url
-
שלי לרוב האנשים היום אין את ה 40 %
רוב האנשים שאני מכירה שקנו דירה לקחו מה שאפשר דרך הבנק ואת השאר דרך UMI
ונתנו כמה שהיה להם
לרוב האנשים שאני מכירה לא היה יותר ב 10-15 %
נסיך קטן שלנו אבא ואמא מחכים לך
-
ולגבי המדינה אני כבר מזמן התייאשתי
לא רק בנושא הדירות אלה בכל תחום
גני ילדים, אוכל, שירותים הכללללללללללללללללל
אויר עולה כסף !!
אין שום התחשבות בצעירים שמתחילים את דרכם, אין שום הקלות וסבסודים
והאמת רק יש לנו חשק לרדת מהארץ
אחותי גרה בקנדה .....אם הייתי יכולה לקחת את ההורים ולעבור לשם הייתי יותר משמחה
אבל אני לא רוצה לקחת אותם בגיל 65 למדינה זרה אחרת כשיש להם פה חיי חברה, שפה , בית וכו.
רמת החיים שם הרבה יותר טובה, ובמחירים שקונים פה דירה מסכנה אפשר לקנות שם 40 דקות נסיעה מהמרכז בית עם גינה וחניה פרטית, לקנות רכב טוב ולחיות חיים הגונים וטובים ברמה של המשכורות שלי ושל בעלי היום.
המדינה הזאת לא עושה כלום כדי להשאיר את הדור הצעיר שמפתח אותה בארץ ולכן יש הרבה בריחת מוחות וחבל שהמדינה הזאת לא מבינה את זה !!
-
הלן, מסכימה עם כל מילה !!!
לא יודעת לאן המדינה רוצה שנגיע בסוף.... לא נותנים לנשום , כל הזמן רק מעלים את מחירי הדלק, החשמל, הארנונה ואפילו הגנים כל שנה מתייקרים...
הכל חוץ מהמשכורות.... פשוט ייאוש אחד גדול המדינה הזאת...
אבל שהמדינה תוותר על 55% מס על הדלק? חס וחלילה !!!!!
-
הלן.... אין מילים.... אמרת כל מה שחשבתי...
אני מצידי אם לא הייתי כל כך קשורה למשפחה שלי כמו שאני... הייתי לוקחת את עצמי וטסה לחיות בחו"ל.... שם לפחות אפשר להתקדם.
[/url
-
בתור אזרחית קנדית בכלל לא קשה לי לקום ולעבור לקנדה. בעלי מסכים בתיאוריה רק לכמה שנים אבל אולי עם האיכות חיים יבוא התיאבון...
-
אמרתי לבעלי שאם הוא רק אומר כן אנחנו עוזבים את המדינה הזו
הוא לצערי, לא רוצה.
-
לנו אין שום הון עצמי ואין חסכונות...פתחנו לא מזמן אבל לא יודעת אם יש שם יותר מאלפיים שקל חחחחח
אנחנו גם בשכירות.
ולהורים אין הון עצמי להביא לנו (לא חושבת שאם היה להם הם היו חייבים)
אבל נחמד לי. אולי זה כי כל הילדות שלי הייתי עוברת דירות?
-
אנחנו גרים כרגע בדירה שקיבלנו מחמי ומחמתי, מבחינתם שנגור שם תמיד, ברור שאני רוצה דירה משלי בעיר שאני רוצה לגור בה... אז כרגע אנחנו חוסכים..
ועדיין עם כל החישובים שלנו כשנרצה לעזוב לא יהיה לנו אפילו 40%... (מי ישמע מה אני רוצה דירת 4-5 חדרים באשדוד ולא איזו וילה בסביון)...
אמרתי לבעלי שמבחינתי לארוז הכל ולעבור לדרום הרחוק או הצפון הרחוק כי זול שם בהרבה ורמת החיים יותר גבוהה (זיהום אוויר, טבע וכו'...) אבל קשה לו עם זה למרות שגם הוא מאוד רוצה.. אני יכולה להבין אותו בכל זאת כל החיים שלנו באזור המרכז - שפלה...
לעזוב את המדינה אני גם חושבת מידי פעם אבל בתור אחת שעשתה עלייה אני יודעת שאין לנו מקום בשום מדינה אחרת... יהודים לא מתקבלים בברכה לצערי בשום מקום חוץ מזה אני ממש אוהבת את הארץ הזאת... (ציונית יותר מידי אם תשאלו אותי)
-
והכי מייאש זה שאחרי חל"ד את צריכה לחזור לעבודה
רק על מנת להעביר את מרבית השכר שלך למטפלת
וכל היום רק לחשוב על האוצר שלך שנמצא בידיים אחרות
וכמה את מתגעגעת!!!
יש מלא מקומות בעולם שבהם חל"ד הינה במשך שנה שלמה!
ולגבי דירה- כמו כולם: משכנתא
כי עם השנים יש יותר ויותר הוצאות
וזה אף פעם לא נראה הזמן המתאים לקנייה
אני אישית ממליצה להתחיל מדירה קטנה בת 3 חדרים
ולא דירת 5 חדרים מקבלן
שכך רוב האנשים רוצים.
בהצלחה
[URL=http://www.glittertextlive.com]
-
לגבי חופשת הלידה (מה שכתבה אופטימית)
יש גם הרבה מקומות בעולם בהם חופשת הלידה היא על חשבונך כמו בארה"ב למשל... שם בכלל עשו את מערכת העבודה שוויונית כלפי גברים לנשים והנשים סובלות מכך במיוחד נשות משפחה
-
זו באמת בעיה, כשאנחנו קנינו את הדירה הראשונה שלנו עוד היה זול יחסית והצלחנו לעמוד בזה ואת הדירה השניה כבר עלה הערך של הדירה הראשונה כל כך, ויכולנו בשקט לקחת עוד קצת משכנתא ולכסות את הדירה השניה.
אבל לכל אלה שמדברות על חו"ל- גם אני חשבתי ככה עד שהייתי שם לפני כחודש.
פתאום שמעתי דברים אחרים, והבנתי שבכל מקום יש עלויות אחרות אבל בתכלס, צריך לקרע את הצורה כדי לפרנס משפחה.
בן דוד שלי מניו יורק סיפר לי שהוא משלם 1250$ לחודש על ביטוח רפואיי למשפחה של חמישה נפשות!!!
בהמרה לשקלים זה כמעט כמו כל המשכורת שלי!!!!
אין שם ביטוח רפואי בחינם.
אז נכון שלהחזיק רכב יותר זול, אבל רמת החיים שונה ולפעמים גם יותר גבוהה, כך שלא בטוח שחו"ל יהיה יותר טוב....
מירי, אמא לשלושה מדהימים!!!
-
אסתר, אבל יש גם מדינות כמו קנדה שהחופשת לידה שם שנה ובתשלום, וגם ברוסיה זה ככה ובהולנד אם אני לא טועה.
כמו שרבות פה רשמו המדינה הזאת אוכלת את יושביה. בתור אחת שהייתה ממש ציונית, כרגע לא רואה פה את העתיד שלי ואת עתיד ילדי.
רציתי לצאת לעבוד ומה גיליתי, שכל המשכורת שלי תלך לתשלום המשפחתון על שני ילדים ואני פשוט לא אראה אותם כל היום.
על לקנות דירה פה אני לא מדברת בכלל כי אנחנו לא קרובים בכלל לזה שיהיה לנו 30%-40% מערך הדירה. וזה לא שאני רוצה דירה במרכז הארץ, אלא באשקלון-אשדוד.
וכמו שהלן אמרה, אם רק המשפחה שלי הייתה יכולה לעזוב איתי, לא הייתי חושבת על זה פעמיים. כבר עכשיו הייתי אורזת ועפה מפה!
-
ויקי אני הכי מבינה אותך! גם לי יש הרבה מאוד ביקורת על מה שקורה פה במדינה במיוחד לגבי מחירי המזון, הדירות והמשפחתונים
אבל... תמיד יש יותר טוב!
אני לא הייתי רוצה לחזור לברית המועצות, עם כל הכבוד, יש לי דודה שחיה שם והיא חיה מהיד לפה
אנחנו יחסית חיים טוב - יכולים להרשות לעצמנו לצאת לנופש ומחזיקים רכב (מה שלא מובן מאליו באירופה או ארה"ב שם לא לכל אחד יש מכונית ושלא לדבר על שתים) וגם העניין של הביטוח הרפואי שם קטסטרופה...
פה הגבול במעמד הביניים נהיה מטושטש כי נכון שיש אנשים עשירים ואנשים עניים אבל בין לבין כולם די שווים.
אני חושבת שלנו גם קשה יותר כי 'עשינו עלייה' ולדור הראשון תמיד קשה יותר כי הוא צריך להשיג דברים... מדור לדור זה הופך לקל יותר - אבל שוב כמובן שיש הרבה מקום לשינוי ! המדינה צריכה לסבסד דירות לזוגות עובדים!! ולסבסד גם את החינוך (חצי נחמה שחוק חינוך חינם מגיל 3 יצא לדרך)
-
גם אני לא מוכנה לחזור לברה"מ לשעבר!
לבעלי יש אזרחות רוסית ועדיין אני לא מוכנה לשמוע אפילו על לחיות שם.
אבל החיים פה הופכים לבלתי נסבלים.
אמא שלי עוזרת לנו כל חודש כלכלית בשביל שנצליח לשרוד. קיבלתי חשבון חשמל 1300 בלי מזגן, רק כי יש לי שני תינוקות שחיממתי להם את החדר בלילה עם רדיאטור...
איך זוג צעיר יכול לשרוד? ותחשבי על זה שאנחנו הולכים ומתבגרים, בעלי כבר נושק ל 30 ועדיין אין לנו כלום.
בקצב הזה נראה לי אני אחיה בשכירות כל חיי.
-
בנות אני ממש מסכימה עם אלו שרשמו שכסף לא גדל על העצים וזה לא שיהיה שם קל יותר, אבל אתן בטוח מסכימות שהתמורה ללימודים האקדמאיים שלנו ולנסיון שם הרבה יותר גבוה.
שלא נדבר על תוכניות הלימודים בחול, אני לא יודעת איך זה בכל מקום בעולם אבל בקנדה אחיינית שלי למדה 4 שנים על חשבון המדינה ועכשיו אחרי שהיא תעבוד 3 שנים היא צריכה להחזיר רבע או שליש מגובה הלימודים למדינה.
תראו איזה השקעה ....ותראו מה הולך פה ...מי שלא יכול להרשות לעצמו ללמוד באוניברסיטה בגלל הציונים צריך ללכת ללמוד במכללה פרטית ולשלם מלא כסף
ומי שאין לו באסה !!
התמורה שם לזוג צעיר ואקדמי פי כמה וכמה יותר גבוהה, זוג יכול להרשות לעצמו הרבה הרבה יותר מאשר בארץ וגם לקבל סיוע מהממשלה ! הממשלה שם מעודדת לימודים ומעודדת נהירה של צעירים בעלי השכלה ומשקיעה בהם !! ומה קורה כאן ??? !!!
כל מה שהשגנו (ותסלחו לי זה גם ככה היה כלום ) מהבלאגן עם האוהלים נמחק כליל כלא היה בכלל!! הכל חזר לקדמותו.
כשעושים רעש המדינה קצת מקלה ( אם אפשר לקרוא לזה ככה) וברגע שאנחנו נרגעים קצת שוב דוחסת אותנו לאט לאט לפינה, מעלה מחירים על הכל, לא מסבסדת
מספרת על סבסודים שהם עבודה בעיינים ותו לא !
כל פעם שנראה לי שיעלו לנו קצת השכר ונצליח לחסוך יותר האינפליצה רק עולה ואני רואה שהעליה בשכר לא שווה כלום ואני לא מתארת לעצמי איך אנשים חיים משכר מינימום בחיי !!
חופשת לידה כמו שאחדות פה ציינו גם דבר מקומם...את צריכה לעבוד עד היום האחרון וגם לצאת לשלושה חודשים מסכנים !
כשיש מדינות המעניקות לך שנה ! ...כהורים עובדים שמים עלינו פס ולא מסבסדים לנו גנים ומעונים ורוב כספנו הולך לשם כאשר אנו מבלים את רוב שעות היום בעבודה ולא נמצאים עם הקטנטנים !
אז יש מדינות שגם שם חופשת הלידה כזאת ויש את ארה"ב שאם אני לא טועה אסטריקה יש שם 3 חודשים אבל גם אם לא ....אז לפחות שם יש הטבות אחרות שלנו אין ....המדינה זורקת את כל הנטל על האזרח היא לא לוקחת דבר עליה.
ואנחנו שוקעים פה !!!!!! אז מה הפלא שכולם רוצים לברוח למקום טוב יותר שפרט לכך שרמת החיים בו טובה יותר מכל הבחינות האחרות גם אין מלחמה וטילים.....אני אישית גרה באשדוד וחלק מכן יבינו אותי כשאגיד שהמדינה מתחילה אט אט גם לשים פס על זה שיורים עלינו .....הם כבר יותר אדישים מאשר בהתחלה כשהתחילו לירות !!
לי בתור אזרחית נשבר!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אני משלמת מיסים, קורעת את התחת ולא רואה את התמורה לכך, לא רואה את עצמי קונה בקרוב בית כמו שאני רוצה ואם כן אז כל החיים אהיה שקועה בתשלומי משכנתא .
ובתור מישהי שמרוויחה משכורת טובה וגם בעלי אני רואה את עצמי מתקשה לסגור חודש כשיהיו לי בעזרת השם 2 ילדים, בית, חשבונות וגנים !!
שלא נדבר על לחסוך בכלל!!!
אני מאוד אוהבת את המדינה הזאת, ואין לנו ליהודים מקום יותר טוב אבל הממשלה הזאת זורקת עלינו !!!! לא יודעת בעוד 20 שנה מי ישאר פה בכלל
ולגבי זה שבמקומות אחרים בעולם אנחנו לא מתקבלים טוב אני לא מסכימה
בקנדה למשל יש חוק האוסר בכלל על גינוי וכינוי לכל עדה וצבע עור ועל זה נשפטים שם בחומרה.
ואווו רשמתי מגילה אבל שתבינו ששפכתי רק חלקיק קטן מכל המחשבות שלי
-
הבעיה במדינה שלנו
שהיא לוקחת דוגמאות רבות מארה"ב
החל ממודל חינוך לקוי ביותר, ת**** ובכלל תרבות.
זה פשוט לא מובן
הרי אם ניקח לדוגמא את סינגפור, ששם הילדים לומדים פחות מקצועות ופחות שעות, וכן דרך הלימוד שלהם הינה שונה לחלוטין ממה שקיימת בישראל
והרי כתוצאה מכך רואים תוצאות יותר טובות בשטח
ילדים שמבינים שהם צריכים ללמוד, הם נהנים מהלימודים ועובדה שהמבחנים העולמיים של מתמטיקה ומקצועות הנלמדים בכל המדינות המפותחות
מראים שבסינגפור התוצאות הרבה יותר גבוהות.
אז למה להסתכל על מודל של ארה"ב?!
הרי לא עדיף להיות זנב לאריות ולא ראש לשועלים?!
[URL=http://www.glittertextlive.com]
-
אופטימית לצערי אנחנו מחקים את ארה"ב אם כבר אז רק בפנים השליליים שלה
-
לי היו 650 אלף שחסכתי עד שהכרתי את בעלי, עוד חמישים אלף רווחים מהחתונה וממה שעבנדו עד ללידה (היה יותר אבל בזבזנו חצי להוצאות שהיו שייכות לקניית הדירה) עוד 150 אלף מתה מאמא שלי ועוד 100 אלףבהלוואה ללא ריבית וללא הצמדה. ו300 אלף במשכנתה. יש לנו עוד שנה לסיום ההלוואה ועוד שש שנים לסיום המשכנתה.
-
אח בנות בנות, נושא כואב העלתן...
זה שהמחייה יקרה פה ושלא נותנים לחיות אין שום ספק! המדינה ממש לא באה לקראתנו וזו המציאות אליה נולדנו ולכן לצערי אין מה לעשות אלא להתמודד....
אנחנו קנינו דירה ממש לא מזמן והיה ברשותנו 15% משובי הדירה, ממש לא קרוב ל40% כמו שרשמת אבל זה מה שהצלחנו לחסוך וחוזה לשכירות לעוד שנה שלמה ממש לא בא בחשבון.
מצאתי לך איזשהו פוסט שיעזור לך בתכנון הפיננסי, אנו נעזרנו בו לפני לקיחת המשכנתא ולפני הקנייה בפרט. בסופו של דבר יהיה בסדר! ואם תצטרכי עזרות נוספות אשמח לעמוד לרשותך. שבוע טוב
פוסטמורן
-
אנחנו לפני לקיחת משכנתא והבעל שלי מתעקש על חצי חצי (חצי קבועה וחצי משתנה על בסיס פריים), אני מנסה לשכנע אותו לכיוון הקבועה כי אני חושבת שהמדד יעלה והריבית גם... מקווה שבבנק יצליח לי.
בכל מקרה יש אתר רציני עם הרבה מידע ושירות של השוואת משכנתאות, דרכו קיבלנו מספר הצעות (חסך לנו התרוצצות בין הבנקים):
http://www.financialzone.co.il/mortgage.html
-
איך אני מתה על זה שמנצלים התכתבויות שלנו על מנת לעשות כמה פרסומים "מועילים" ועוד עם הסוואות מעניינות כאילו אנחנו חבורת טיפשות !
-
זה באמת קשה. 80 % משכנתא ועוד 10% UMI נתנו שאחרי 5 שנים את מחסלת את החוב ואז נשאר לך רק המשכנתא , וזה הכל דרך הבנק ואז הבאנו 10 אחוז שלנו ולא הכל הי לנו ועזרו לנו הורים כמובן. צריך גם לקחת בחשבון שצריך כסף גם לדברים מסביב ,כמו שיפוץ,עורך דין ועוד כל מני וגם לנות רהיטים ומוצרי חשמל שחסר לכם.
אבל לא כל הבנקים נותנים ככה, היה לנו ממש קשה לקבל את זה ,למשל בבנק פועלים אמרו שהם נותנים רק 80 אחוז ואנחנו צריכים 20 וזה ממש הרבה כסף שלא יכולנו אפילו עם עזרה מההורים. בנק לאומי אמר 85 אחוז. בקיצור אתם צריכים לעבור כמה בנקים ולנסות להגיע איתם להסכם... אבל לפני זה צריך הליות בטוח כמה אתם יכולים לתת עם עזרה של ההורים ושישאר לכם לדברים מסביב. לא פשוט בכלל. אם אתם לא בטוחים אל תתחילו.
לגבי בעלך, גם אני כזאת ובעלי ידע שאני אגור בשכירות לא משנה כמה אבל לא גרה עם הורים כי כבר גרנו אחרי החתונה והיה סיוט שלא רציתי לחזור עליו