טלסמיה - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב!

אצל שני אחיי אובחנו מדדים לקויים בספירת הדם שבין היתר קשורים לטסיות דם ולכדוריות דם אדומות. אציין שאצל אחי הצעיר יותר הבעיה אופיינית מגיל קטן מאוד אך רק בשנים האחרונות הוא מבצע מעקבים המטולוגיים ובדיקות על מנת שמצבו לא יידרדר עקב חולשה וכאבים שונים בגוף. בין היתר הוא מבצע בדיקות חוזרות לספירות דם ורמות של B12 עקב בעיית ספיגתו בגוף, וחומצה פולית ובדיקת מח עצם. אחי הגדול לא נבדק שנים רבות ורק כעת הוא מתחיל מעקבים אצל המטולוג לאחר שביצע ספירת דם בהמלצת הרופא שלו.

האם ייתכן וקיימת תסמונת גנטית במשפחה מסוג טלסמיה?
    אילו ערכים בספירת דם צריך על מנת לאבחן שיש טלסמיה אצלם ואילו ערכים אני צריכה לבדוק אצלי (אני בשבוע 27 להריון)?

האם נכון לבדוק אצלי בעיקר את ערך ה- MCV כדי לשלול שאיני נשאית טלסמיה? תוצאתו אצלי היא 90.4.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

מה אובחן אצל אחייך - האם זו תלסמיה או לא...זו כמובן שאלה מרכזית, כי אם אובחנה אצלהם תלסמיה אז ברור שכדאי לבדוק אצלך, ובכל מקרה כדאי לבדוק את התסמונת שיש להם גם אצלך, אבל אינך מפרטת מה אובחן אצלך האחים שלך, ועל סמך התאור שמסרת אינני יכול לדעת האם זו תלסמיה או לא, את זה בוודאי יידע הרופא שלהם.

לגבי תסלמיה, יש לבדוק זאת כבדיקת סקר בכל הריון - ואני מניח שהרופא שלח בדק את זה בתחילת ההריון.
    אפשר לבדוק MCV, שזו בדיקה לא ספציפית ואפשר בדיקה אבחנתית יותר שנראה המוגלובין אלקטרופורזיס

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה