-
אנחנו היום שוכרים דירה בקומה שניה בלי מעלית, ואני יכולה להגיד לך שזה אפשרי, אבל לא קל.
העגלה לא עולה הביתה, היא נשארת באוטו, אבל זה הכל שיקולים האם היתרונות עולים על החסרונות.
זה קרוב להורים, דירה גדולה יותר וכל מה שציינת...
זה כמובן אפשרי והרבה אנשים חיים ככה
-
אני לא הייתי עושה את זה
שקונים דירה לדעתי לא צריך להתפשר כי הרי הדירה היא לא לשנה שנתיים
אני חושבת שיהיה לך קשה גם קומה שלישית גם תינוק גם קניות גם תיק של העגלה ומיליון ואחד דברים
-
מצד אחד זו דירה גדולה.. מצד שני זה אומר גם להשאר בה להרבה זמן.. לטוב ולרע (מלאא מדרגות)
-
אני לא הייתי עושה את זה.
לפני 2 דירות גרנו בקומה 3 שלישית בלי מעלית ועברנו בגלל שרציתי להיכנס להריון. בקושי סחבתי את עצמי עד למעלה, עם קניות בכלל היה סיוט.
היום אנחנו משכירים בקומה שנייה עם מעלית ואני לא יכולה לדמיין את עצמי בלי מעלית - לא עם העגלה, לא עם הקניות ולא עם בטן הריונית שתצוץ אני מקווה עוד שנתיים...
-
לא... ממש לא!
תנו חיוך, הכל לטובה!!!!
-
ממש לא!
כשקונים דירה זה לא לשנה-שנתיים.
מעלית זה משהו מאוד חשוב!
-
אני שוכרת בקומה רביעית על עמודים
וזה קשה! מבחינת קניות זה סיוט למרות שבעלי חושב להתקין מסוע,
מבחינת המדרגות זה כושר ומתרגלים אבל כרגע במצבי הנוכחי קשה לי מאוד,
כשיהיה תינוק יהיה קשה יותר עם עגלה ותינוק
-
אני ובעלי משכירים דירה בקומה 3 ללא מעלית כבר שנה רביעית, את כל ההריון העברתי בדירה הזו בעליות וירידות וכמובן גם את כל העליות והירידות עם הקטנה.
העגלה מן הסתם לא עולה איתנו הביתה אלא נשארת במחסן, כדי לצאת לטייל אני שמה את הקטנה במנשא ואז יורדת למחסן לקחת את העגלה...
כמובן שאם יש אפשרות למצוא דירה עם מעלית או בקומה נמוכה זה עדיף בהרבה.
כי עם תינוק אחד עוד אפשר איכשהו להסתדר אבל מה קורה כשיש שני זאטוטים ונניח שהם עדיין לא הולכים או רק אחד מהם יודע ללכת...? בעיה....
-
תודה על ההמלצות בנות
-
אין מצב! לא הייתי עושה את זה, זה עינוי. עם ילד אחד עוד אפשר לשרוד... אבל תחשבי שאם תביאי עוד ילד בעוד שנה- שנתיים את תצטרכי להרים את שניהם ארבע קומות
-
עם ילדים או בלי ילדים קשה בלי מעלית אך מצד שני אין שום דירה מושלמת אם הדירה מתאימה לכם ואתם יכולים לרכוש אותה - זה יהיה טיפה קשה אבל מסתדרים...
לדעתי לכו על זה עוד שנה גם ככה בקושי תשתמשי בעגלה
-
אל תתפשרי!
-
אני גרה בקומה 3 בלי מעלית. זו דירה שבעלי קנה לפני החתונה ואני עברתי אליה, התחתנו, נולדה הגדולה (בת 6) אחרי שנה וחודש עוד אחת וזה כשהגדולה עדיין לא הלכה והייתי צריכה להרים את שתיהן למעלה ולמטה כשהעגלה באוטו.
אחרי שנתיים ותשע כשהבנות כבר היו מסוגלות לעלות ולרדת מדרגות לבד נולדה הקטנה והעגלה באוטו...
מה שכן כשעברה לטיולון קניתי אחד קל (4 ק"ג) ומאוד פשוט לעלות ולרדת איתו גם כשהילדה בעגלה.
עכשיו הקטנה כבר יודעת לעלות ולרדת לבד ועם הפיצפונת שבבטן יהיה אותו דבר... וכמובן שקניות לא מעלים לבד, עושים משלוח לקנייה גדולה והשלמות משתדלים ממש מעט כי חושבים על הפרוייקט בלהרים ילדה ושקיות למעלה...
בקיצור לא קל אבל אפשרי ואם ההורים גרים ממול בקרקע אז זה ממש נוח מבחינת להשאיר אצלם עגלה אם אין לך אוטו.
בכל מקרה בשעה טובה ובהצלחה.
ilypie.com]
-
אני אומרת שכן תעשי את זה...
ראיתי שכמעט כולן רשמו לך לא....
מה עדיף לחיות כל החיים בשכירות? לקחת משכנתא מטורפת ולא לעמוד בה!!?!?!<<!
לאנשים צעירים ובריאים זאת לא כזאת בעייה!! היום הרבה אנשים מתפנקים!!1
אני גרה בקומה 4 ללא מעלית על עמודים!!! אנחנו שוכרים דירה ואם הייתה אפשרות הייתה קונה אותה. 4 חדרים עם מרפסת זה ענק...
מה שגם עכשיו עושים בהרבה דירות תמ"א 38 או פינוי בינוי אני חושבת שכדאי לך ללכת על זה
אין כמו דירה משלך
-
תודה בנות :) יום ראשון אני אדבר עם המתווכת ונלך לראות אותה..
תודה רבה על ההמלצות..
כנראה שנצטרך להתפשר על משהו- או על מספר חדרים וגודל הדירה או על הגובה..
אחחח.. חבל שאין איזה כמה מאות אלפים מתחת לבלטות ;)
-
במאה אחוז לא הייתי קונה בלי מעלית!
ע-צ-ל-נ-ים! בעלי ואני
-
בעלי עצלן בטירוף אז אין מצב שאנחנו נקנה אבל אחי גר בדירה בקומה הרביעית ללא מעלית ויש לו תינוקת בת 7 וחצי חודשים. קצת קשה אבל מסתדרים.
כמו שהבנות כתבו לך- העגלה נשארת באוטו, מעלים את הילדה עם הסל קל הנשלף מהאוטו.
יש פה שאלה מאד גדולה- נוחות מול עלות.... את צריכה לעשות חושבים ולהחליט אם את יכולה לקחת את זה על עצמך ולאורך כמה זמן....
בהצלחה!!!
-
הייתי מעדיפה בית קצת יותר קטן ולא בקומה גבוהה
בלי מעלית במיוחד עם תינוק
-
יש במלא בתים-משותפים אפשרות לנעול את העגלה עם מנעול לאופניים,כך אני עושה כשאני מתארחת בבית שכזה.
שמים מלא-עגלות מתחת למדרגות בקומת-הכניסה תמיד.
ישנו כיסוי מפלסטיק שקוף לגשם בגדול,אין לי מושג היכן קונים אותו,אבל יכול לשמש לכיסוי,למצב שכזה,אם לא-מתאים להשאיר את העגלה חשופה.
אני אישית מבינה את העומס של הציוד,כי אני מתנהלת עם עגלה,ברגל ואוטובוסים.
אין לי אוטו-צמוד וגם אם היה, תמיד ישנו תיק+תינוק להחזיק...
כך שאם הייתי יכולה לבחור,הייתי בוחרת רק עם מעלית בסדרי-עדיפויות שלי ומשלמת מחיר על-חשבון גודל-דירה וכו'.
-
מרווה, אני מכירה כמה משפחות שקשרו את העגלה ופשוט שברו את המנעול ולקחו את העגלה!
-
אני גרה (בשכירות) בקומה 1 בלי מעלית וזה גם לא נוח.
אני לא יכולה להוריד יחד את העגלה ואת דור, ולכן, העגלה תמיד באוטו.
היום למשל, יצאתי לטייל איתו בפארק - הייתי צריכה להוריד אותו, להושיב ולחגור אותו בכיסא בטיחות, לפתוח את העגלה ואז להוציא אותו מהכיסא ולחגור אותו בעגלה - מסורבל, לא?..
לדעתי לא צריך להתפשר על מעלית
להמשיך לחפש
-
גולי,
לא להאמין! איזו בושה.
מזל,שהעגלות אצלי תמיד פשוטות, עם אבק בגלגלים של הפארקים ולא מנקרות-עיניים, אולי באורח-חיים פשוט שכזה,באמת רצוי לקנות גם עגלה-פשוטה.
אלי, מסורבל לאללה, מניסיון ועוד בטח לקחת גם תיק איתך...
אז גם אם אין מעלית וישנו אוטו למטה,זה לא-מציאה להתנהל כך..
מעבר למאמץ-פיזי,הסיטואציות-הללו דורשות המון-ריכוז מנטלי,כדי לנהוג בדיוק-מירבי ובזהירות..
זה פלא,שאנחנו יושבות כאן למנוחה?!
-
שבת שלום מאמי
אני אומרת חד וחלק לא ... ממש לא כדי
ולמה?
כי קשה למכור דירות בלי מעלית
תלוי איפה כמובן אבל עדיין לא ממליצה קשה מאוד.....
חלילה להחליק או משו והילד על הידיים...
עדיף חדר פחות אבל עם מעלית.. נוף ?!?! לא יודעת עד כמה זה חשוב שיש דברים על הפרק כמו תינוק בידיים עגלה וקניות..
בהצלחה ..
-
כולכן כמובן צודקות! אין מה לומר- מעלית עדיף!
אבל---
המחירים של דירה עם מעלית גבוהים הרבה יותר.. וזה לא שאם נחכה נוכל למצא משהו יותר זול עם מעלית.. גם עכשיו אנחנו לא מצליחים כל כך לחסוך ובטח לא עם ילד..
זה או לקחת דירת 4 חדרים בלי מעלית
או שלושה עם מעלית (או בקומה נמוכה יותר)
אם לקחת שלושה- זה רק לכמה שנים כי ב"ה נרצה להתרחב.. ואז מה? שוב אותה הבעיה כי לחסוך עם ילד בטח לא נצליח
-
לא!
-
נחנו גרים קומה 3 בלי מעלית
זה אפשרי אבל לא קל
ולחשוב על לקנות את הדירה הזאת ממש ממש ממש לא אפשרי מבחינתי.
מילא שכד לשנה שנתיים
תחפשו עוד קצת אתם לא גרים ברחוב נכון????
-
בואנה אנחנו בבניין יום אחד
התפוצץ הצנרת של הבניין וכל המים לתוך הפייר של המעלית המעלית הייתה
מושבתת 3 שבועות
ההייינו סגורים בבית לא יצאנו
חחחח
שלא תעזו לקנות דירה בלי מעלית זה מתחיל להמאס עם הזמן
וקשה מאוד למכור אותה !!
"הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו"
-
אני חושבת שכן במיוחד שההון העצמי לא מאפשר משהוא גדול יותר
-
אני חושבת שכן במיוחד שההון העצמי לא מאפשר משהוא גדול יותר
-
כדאי לבדוק בעירייה אם הבניין עתיד להכנס לתוכנית תמ״א כלשהי ואז יכניסו מעלית
יש אפשרות לבדוק אםמהדיירים האחרים מעוניינים בהוספת מעלית בלי קשר לתמ״א?
-
אל תעשי טעות- ההתניידות עם תינוק ועגלה בבניין קומות ללא מעלית היא בעייתית במיוחד- אפילו קומה ראשנוה זו בעיה. אני גרה בקומה ראשונה והמעלית התקלקלה ולא יכולתי לצאת באותו היום עם הילדים ונאלצנו לוותר על הטיול היומי שלנו באותו היום.
-
היי,
ברור שכן, ארבעה חדרים + מרפסת + ליד ההורים ויש לכם אפשרות לקנות - לכו על זה.
אני גרה בדירת שלושה חדרים קומה שלישית ללא מעלית וללא מרפסת.
קנינו את הדירה - יש לנו נכס משלנו. היום לא פשוט למצוא דירות ישנות במצב מעולה, דירות חדשות הכי נמוך ששמעתי זה 1,300,000 ש"ח יקר לנו כרגע, ובכלל שלא נדבר על בתי קרקע במחירים שפויים. אנחנו לא קופצים מעל הפופיק והחלטנו לקנות דירה ישנה משופצת מהצנרת ועד לזיפות בגג
-
תודה על התגובות יקרות
-
אם זה המצב - צודקים!!!
המזל יפתח במקום אחר