תבחין משולש או מרובע? דחוף! - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מצטערת שאני נופלת עליך ככה על הבוקר ומבקשת תשובה מהירה, אבל רק עכשיו חשבתי על האפשרות להעלות כאן את השאלה שלי.
    אני בת 28 בהריון טבעי ראשון עם תאומים. אני נמצאת בתחילת השבוע ה12.
    אתמול ניגשתי למעבדות ZER לבדיקת PAPP-A והוצע לי שם להחליף את בדיקת החלבון העוברי שתכננתי לעשות דרך הקופה בבדיקת חלבון עוברי עם תוספת בדיקת אינהבין A (הבנתי נכון שזה מה שנקרא תבחין מרובע?) וכך אחוזי הדיוק קופצים מ80% ל94%
    ביקשתי להתייעץ עם רופאת הנשים שלי והם אמרו לי שאוכל לקבל את ההחלטה הזו עד היום ב12 או שהם יעשו את זה רגיל וזהו. אני לא מצליחה לתפוס את רופאת הנשים שלי ואני בדילמה. קראתי קצת בנושא ויש דעות שאומרות שממילא זה בדיקה אחת - אז למה לא להעלות את הסיכויים? ויש דעות שטוענות שבסך הכל רמת הדיוק עולה רק ב5% בבדיקה הספציפית ולכן אם אין סיכון מיוחד אפשר לוותר.
    מה מומלץ לעשות?

תודה מראש!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

יש קצת בלבול. זה נכון שיש אפשרות להעלות את אחוזי הדיוק של הבדיקה והמספרים כשכתבת הם נכונים.
    אולם, יש שתי בדיקות סקר:
    בטרימסטר ראשון - שקיפות עורפית אם או בלי תוספת של 2 בדיקות דם. את זה עושים בין שבוע 10-13
    בטרימסטר שני - סקר שמורכב משלוש בדיקות דם, מה שקרוי חלבון עוברי על שם אחת מתוך שלוש הבדיקות. זה נקרא תבחין משולש. אפשר להרחיב את זה עם בדיקה נוספת ואז זה נקרא תבחין מרובע. את זה עושים בין שבוע 16-18.

לכן, אינני מבין למה היית צריכה להחליט על זה בשבוע 12
    כאמור, זה אכן מעלה את הדיוק של הבדיקה ואכן יש מי שעושות רק בדיקה אחת ולא שתיים ואחרות שאפילו לא עושות בדיקה אחת - זה עניין של גישה והחלטה אישית.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה