שליית פתח - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר,
    אני בשבוע 36 בדיוק היום.ו.א 26.08.11. בתחילת ההריון גילו אצלי שליית פתח בדרגות שונות. היו לי 3 פעמים דימומים במהלך ההריון בהם אושפזתי בבית חולים. לאחר כל דימום נראה שינוי במיקום השילייה. תחילה היה שלייית פתח מרכזית שהפכה לשליית פתח חלקית בשבוע 24.
    לאחר מכן בשבוע 29 שוב דיממתי ובבדיקת אולטאסאונד אבחנו שלייה מרגינלית/גבולית.
    לפני כמה ימים שוב דיממתי וכעת אבחנו כי השלייה הינה אחורית שמאלית עם חלק נוסף בקיר קדמי של הרחם, עם חיבור דק ביניהם.ללא סימנים להיפרדות שלייה. קצה השלייה במרחק 2.5 ס"מ מפה הפנימי של צוואר הרחם.
    שאלותיי:
    1. האם תזוזה של השלייה ושינוי במיקומה מאופיין בדימום? או שהשלייה נוטה לדמם רק בשל העובדה כי הינה נמוכה?
    2. לפני הממצא האחרון דיברו איתי על ניתוח קיסרי. האם כעת כשאובחן כי השלייה במרחק 2.5 ס"מ מפתח צוואר הרחם מאפשר לי לידה טבעית? (הבנתי כי מבחינה תאורטית זה כבר לא נקרא שליית פתח, כי שליית פתח גבולית הינה עד 2 ס"מ מפה צוואר הרחם)
    3. האם במצב זה של השלייה יכול להיות סיבוך במהלך לידה טבעית (כמו דימום מרובה למשל שיכול להוביל לניתוח קיסרי חירום) ?
    4. האם ידוע לך על יולדות שילדו טבעי במצבי והכל היה תקין? או שאתה ממליץ לא להסתכן וללכת מראש על ניתוח קיסרי?
    תודה רבה.דעתך חשובה לי.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. השלייה נוטה לדמם מעצם מיקומה הלא תקין
    2. אני מסכים, מרחק זה של השלייה מן הפתח אכן מאפשר לידה רגילה.
    3. אם זה אכן מרחקה הרי שאין מצבך שונה מכל יולדת אחרת, מבחינה הצלחה בלידה רגילה וסיבוכים אפשריים. הנקודה היחידה שאינה ברורה לי היא העובדה שאם יש שלייה אחורית וכן חלק קדמי, אז נשאלת השאלה מה מחבר בין שני החלקים ובעיקר איפה עובר החיבור הזה, האם החיבור (בדרך כלל זה כלי דם) עובר בסמוך או על צואר הרחם ?
    - אם זה לא סמוך לצוואר הרחם אז אין בעיה
    - אם זה עובר סמוך או מעל צוואר הרחם הרי שזה כבר יותר מסוכן. אם יש כלי דם מקדים מעל צוואר הרחם - זה מצדיק ניתוח קיסרי על מנת להמנע מדימום שעלול להיות מסוכן.
    4. כאמור, זה תלוי במה שכתבתי בסעיף הקודם - האם נבדק ונשלל כלי דם מקדים, האם לא נבדק ???

בהצלחה
    ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה