כמה שאלות..... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום לד"ר.
    אנו מנסים להכנס להריון מזה כחודשיים. אני נמצאת חמישה ימים לאחר ביוץ שזוהה וממתינה בקוצר רוח שיהיה איחור בוסת בע"ה.

כמה שאלות שמעניינות אותי:
    1. האם דימום השתרשות מתבצע תמיד? לפי מה שהבנתי מחברות יתכן ויתקיים וייתכן ולא. איך אני מבדילה בין דימום השתרשות לבין דימום וסתי?

2. במידה ומופיע דימום (לצורך העניין דימום השתרשות ולא וסת, למרות שכאמור איני יודעת לזהות) - האם ניתן להשתמש בטמפונים? האם במידה ונקלט הריון זה לא יזיק? אני לא אוהבת את התחושה וההרגשה עם תחבושות הגייניות.

3. אני צמחונית ונוטלת חומצה פולית כמעט שלושה חודשים. בדיקות כלליות שרופאת הנשים נתנה לי לעשות אני מבצעת ביום חמישי. האם עלי לקחת ברזל או B12 בכל מקרה, בשל הצמחונות?

4. יש לי סוג דם AB- ורציתי לדעת מהן ההשלכות של זה על ההריון ועל העובר.

תודה רבה
    יעל.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. לא, חברות שלך צודקות והוא לא תמיד מופיע. קשה להבדיל בין שני סוגי הדימום אבל אם יש השתרשות הבתא יהיה חיובי.
    2. טמפונים לא מזיקים.
    3. לא, כדאי לבדוק רמות של B12 וברזל (או המוגלובין) לפני שלוקחים.
    4. המשמעות היא שאת צריכה לקבל חיסון AntiD בשבוע 28 ואם יש ארועים שונים של דימום,חבלה,דיקור וכדומה לקבל זריקה נוספת

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה