לא מסוגלת להתמודד - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני שוב במקום הזה..
    במצב הזה
    של הקש האחרון
    הקש שישבור את הגב של חשבון הבנק שלי
    אני הולכת החודש לא לסגור
    יחזרו לי חשבונות
    וכשניסיתי לדבר על זה לפני
    בעלי היקר ביקש ממני יפה לא להכניס אותו לחרדות כי גם ככה הוא לא מרגיש טוב
    אז הנה...
    אנחנו נמצאים 3 ימים לפני סגירת הבאסטה
    לפני החזרה של תשלומי האשראי
    לפני החזרה של תשלומי הסלולאר
    לפני כיבוי האורות...
    מקווה שזה לא יכניס אותו יותר מידי לחרדה...
    נמאס לי....

דברו איתי בפייסבוק

24 תגובות
עמוד 1

• "הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו"

• אלה, זה באמת קשה...

• [/url
  • אוי

• אלה,
    חשוב לנקוט בפעולות אקטיביות לשיפור המצב.

בחצי שנה האחרונה אני מנהלת קובץ תקציב של הכנסות והוצאות ברמה החודשית וידעת בכל שניה נתונה מה מצבי ומה אני יכולה להרשות לעצמי החודש ומה לא. (סוף סוף התחלתי לנהל בקרת תקציב בבית ולא רק בעבודה..)

יש שתי אפשרויות -
    הגדלת ההכנסות - תמשיכי לפעול במישור הזה, אבל לא במחיר של לנסוע ללקוחות שלך - אז את מפסידה מהעניין
    ו/או הקטנת ההוצאות

מאוד קשה לייצר הכנסה משמעותית נוספת, ולכן, חייבים לחתוך בהוצאות.

אם את במצב שאי אפשר לישון בלילה בגלל חובות וגרעון בתקציב, יש דברים שחובה לוותר עליהם כרגע (לדעתי כמובן):

*כבלים
    *בילויים
    *השלמות במכולת - כלומר, לקנות ברשתות הזולות יותר (רמי לוי לדוגמא) קניות מרוכזות ולא להשלים כל רגע במכולת - המחירים משמעותית גבוהים יותר
    *טיטולים: עברתי ל"טיטולים" מפמפרס ולא קרה שום אסון - משמעותית זול יותר
    *אם יש לכם כמה הלוואות לבנק - לעשות איחוד הלוואות ואולי להגדיל את כמות התשלומים
    *להשתדל להימנע מקניית מותגים לאוולין - יש חנויות יותר זולות
    *קיצוץ בכל דבר שנראה לך מותרות
    אם את צריכה עזרה נוספת, אם את רוצה את הגלופה של האקסל מעקב - דברי איתי בפייס

יהיה בסדר אם תעשו שיהיה בסדר

• מוכר לי לצערי. גם אנחנו ממש צפים וכשאני מנסה לשתף את בעלי בעניין, לפי בקשתו שהוא רוצה להיות מעורב, הוא מתחיל להילחץ ולריב איתי - ? מה את מנסה לעשות? להלחיץ אותי? שאני אשאר לישון בעבודה? מה את מנסה לגרום לי התקף לב?" יאללה - עדיף לנסות להתמודד לבד ושיילך לאלף %^*#%$#*&)P&&$

לצערי גם לי החודש כנראה תחזור הלוואה.
    נראה מה אני אוכל לעשות לפני שזה יקרה

• אלינור אני מנסה..
    בנתיים רק אני..
    לגבי טיטולים זה סיפור מוכר כבר מזמן עברתי אליהם הם לא יורדים ברמה מהאגיס...רק יותר מכוערים..ועל זה אני לא אשלם אקסטרא..חוץ מזה שאני קונה 3 ב 100 כשהמבצע מתקיים וקונה סטוק.
    לגבי בגדים -זה המוטו שלי בחיים.אף פעם לא קניתי לה מותגים..אמא שלי לפעמים קונה ואחותי..
    אני יכולה לקנות רק כשיש מבצע ממש ממש משתלם.. כמו 5 ב 100
    בילויים זה מילה שיצאה מהלקסיקון שלי
    והאמת אני לא יודעת איך אני כל חודש מגיעה למצב הזה...
    לא יודעת מאיה עוד לקצץ...
    אני משתגעת...

דברו איתי בפייסבוק

• מאמי,
    העניין הוא שבעלך חייב להיות מעורב כמוך בעניינים - מה, הוא בת-יענה??
    חייבים להתמודד עם המצב הזה כיחידה אחת - זה לא עוזר שאת מצטמצמת, אם הוא חי מבזבז ומדחיק את המצב.

את חייבת לדבר איתו - זאת עצתי.

• הוא לא מבזבז המון..אבל השמלות לפחות 1-2 בשבוע.
    הוא לא שותה מים
    יש לנו תמי 4
    הוא שותה רק מים קנויים מתוקים
    קונה לנו גלידה נוקאוט
    בקיצור הכל בקטנה.
    בעלי כרגע חודש בבית..
    הוא חולה לא יודעים מה זה.. יש לו סחרחורות ובחילות..בקיצור הוא לא עובד.
    אני מבקשת ממנו שיעשה משהו, יתקשר לבנק, ינסה להוציא את הקרן פנסיה..משהו..אבל כלום לא מתבצע
    גם החשבונות מחכים לי שאני אשלם אותם..
    זה מטריף אותי.
    והוא לא רוצה לקחת שום אחריות.
    אתמול בכיתי..ממש בכיתי..הוא בא ואומר -"נו..הכנסת את עצמך להיסטריה,נכון?"
    כאילו אם אני אעופף כמוהו הצרות לא יבאו..
    אין לי כוח יותר

דברו איתי בפייסבוק

• היי
    ממש כואב לי לשמוע
    קודם כל גם אם אתם מפונקים ואוהבים איכות אתם חייבים להתפשר על דברים
    למשל ציינת שיש לכם מכשיר של תמי 4 ובעלך בכלל שותה מים קנויים
    מה הבעיה לעבור למתקן מים של מי עדן ? ככה תוכלו שתיכם לשתות ממנו ותחסכו בהוצאה.
    את לא צריכה להתנקל לבעלך ולרדת עליו אתם שניכם הגעתם למצב ביחד, אל תאשימי תאספי אותו אלייך ותראי לו שאתם באותה סירה ביחד במקום לטבוע תנסו להשיט אותה למצוא פיתרונות, למצוא היכן אפשר לחסוך!
    הבאתי לך דוגמא קטנה, תעזרי בה!
    בהצלחה!

סיגל
  • מאמי את חייבת לתת לו בראש. במיוחד כל נושא של ההשלמות קנייה זה המון המון כסף.
    תעשי את מה שאלינורי עושה, ככה תדעי איפה ההוצעות הגדולות שלכם ואיפה אפשר לנסות לקצץ.
    לבעלך - רק בריאות!
  • סיגל אני ממש ממש מקווה שאת לא איזו פרסומת סמויה למי עדן

• אלה

• הי
    ממי תנסי ליצור קשר עם ארגון פעמונים הם עושים נפלאות
  • כרטיסי האשראי אין מצב שאני גוזרת
    אבל אני שמתי את שלי בבית ולא נוגעת בו יותר
    לא נכנסת לחנויות של בגדים כדי לא להתפתות
    לא לחנויות נעליים ובכלל
    ממש ממש מנסה לחיות מהמזומן.
    אני צריכה את בעלי איתי בסיפור..וזו בעיה קצת.
    הוא לא מוכן להקשיב..במיוחד לא עכשיו כשכל מילה שלי על משהו לא כל כך נעים- ישר אני מתנקלת אליו וישר הוא גוסס וישר רע לו
    ליבי עשו לו אלף בדיקות..לא יודעת האם עשו של קרום המוח ומחלת הנשיקה..אבל ממה שעשו הכל היה תקין..
    והכל זאת רע לו ובחילה לו ומגעיל לו והוא כל היום ישן.
    נשארו לו עוד בדיקה של וריד הצוואר ובדיקת עיניים ניראה לי..
    לא יודעת מה יהי הלאה.

דברו איתי בפייסבוק

• בובה לא ידעתי שאתם במצב כזה

• הי!

את לא מכיאה אותי אבל אני כותבת פה ושם בפורום. אני מקווה שאני לא מתערבת יותר מדי אבל קראתי את מה שכתבת על בעלך והיה לי חשוב לכתוב לך. ממה שתיארת עשו לו את כל הבדיקות והכל יצא תקין וממה שתיארת את התסמינים שלו זה נראה שזה יכול לנבוע ממשהו נפשי, אני לא מאבחנת אבל אני עוסקת בתחום. בכל מקרה כדאי שילך לייעוץ זה יכול מאוד לעזור לו ולשנות את חייו. אני לא מנסה לקבוע ולומר לך באופן החלטי אני רק חושבת שכדאי לכם לחשוב גם על הכיוון הזה. בכל אופן רק ניסיתי לעזור.
    פעמונים- יכולים לעזור מאוד.

בהצלחה רבה.

• מיכ- הוא בנתיים בבדיקות, הוא בטוח שזה לא משהו נפשי, כבר דנו בנושא של החרדה.
    הוא בטוח שזה לא זה.
    ענבלי- אנחנו לא במצב טוב..אבל מקווה שנצליח לצאת מזה.אני מתכוונת לקחת אותו בידיים בכל הכוח.

דברו איתי בפייסבוק

• אלוש,
    לא יודעת אם תראי את התגובה שלי אחרי כל התגובות פה אבל גם לי היה חשוב לכתוב לך בסופו של דבר, אחרי שקראתי את מה שכתבת אלף פעמים וחשבתי על זה המון.

המצב מאוד קשה, מטורף, משגע, ואני עד היום זוכרת את התחושה שלי כל חודש שלא יכולתי לסגור... אמנם הייתי רווקה וכל מה שעשיתי לעצמי עשיתי לבד ומרוב הטפשות אבל זה לא שינה את התוצאה - עבדתי בשתי עבודות וכל פעם חי]שתי כמה שקלים לסגור את החודש, הייתי חוטפ תחחרה מכרטיסי אשראי ומזה שאין לי כסף לאוכל החודש...
    זה היה נורא, נורא!!!! אני כל-כך מבינה אותך ואת תחושתך!!!

אבל בעלך לא יכול להתעלם, עם כל המחלה שלו.
    ויש לי תחושה, תסלחי לי, שאולי ככה הוא מנסה להתחמק מאחריות.
    חולה, חלש, רע לו - זה ברור. אבל יש עליו אחריות.
    אני אישית הייתי אומרת שאם הוא לא עוזר אני אמצא פתרון אבל להבא זה יפגע ביחסים בינינו ונראה לאן זה הולך. שיהיה לו חומר למחשבה. וזה לא איום - זו הצהרת כוונות ברורה.

אולי תקחי הלוואה קטנה ביינתיים? תנסי לחלק את חיובי האשראי ליותר תשלומים? תקחי ייעוץ בבנק? לא ייתכן שאין פתרון למצב הזה. בטוח שיש.

תעדכני מה קורה, אולי נחשוב על עוד פתרונות...

• דנה תודה מאמי.
    לא יודעת האם הוא מנסה להתחמק מהאחריות או לא אבל בתכלס יש פתרון, פשוט להיות יותר מחושבים,החלטתי שאני שמה את הכרטיסי אשראי שלנו במגירה וחיים רק ממזומן או מקסימום מוציאים מהמגירה כשהולכים (שבעים) לקניות עם רשימה.
    פשוט כשמשתמשים בכ"א קשה יותר לעקוב
    בתכלס אמור להספיק לנו ה משכורות שאנחנו מכניסים.פשוט כשיש כמות כרטיסי אשראי והראש בעננים אז הולכים לאיבוד.
    מחר אני אקח אותו לשיחה לפני השינה היומית שלו (בסביבות 16-18 שעות שינה ביום) ואנסה להבהיר את הנושא.
    בנתיים הגשתי בקשה להלוואה שתכסה 2 הלוואות אחרות כדי שירד רק הלוואה אחת אחידה ולא כמה פעמים.
    זה יעזור גם לכסות את רוב המינוס
    ומשם רק לחסוך לחסוך לחסוך.
    את הפתרונות נמצא..העיקר שיתוף פעולה.

דברו איתי בפייסבוק

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה