מדידות עובר - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,

הייתי היום במוקד נשים בגלל התקשויות ולחצים, הריון תאומים בנים לא זהים שבוע 25+1.
    המוניטור היה תקין, ונשלחתי גם לבצע אולטראסאונד.
    התוצאות של האולטראסאונד לא בידי, אמרו לי שהתוצאה תישלח בדואר אך זכורים לי 2 נתונים שמאד מדאיגים אותי:
    מדד הBPD של אחד העוברים הוא מתאים לשבוע 27+2, מדוע ההפרש הגדול הזה של יותר משבועיים? דבר נוסף שהדאיג אותי זה המשקל שהוא 980 גרם, זה לא הרבה מדי לשבוע 25+1? זכור לי ששאר המדדים היו באזור הנורמה, אולי קצת יותר גדולים אבל לא חורגים משבוע 26+4. הרופא במוקד לא התייחס לנתונים האלו כלל.

בדקתי את התוצאות של הסקירת מערכות המאוחרת מלפני תשעה ימים (בשבוע 23+6) וגם שם היו פערים:

עובר 1 (אותו עובר הנ"ל)
    BPD 63 מתאים לשבוע 25+5
    HC 224 מתאים לשבוע 24+3
    AC 195 מתאים לשבוע 24+1
    FEMUR LENGTH 46 מתאים לשבוע 25+0
    הערכת משקל 739 גרם

עובר 2:
    BPD 60 מתאים לשבוע 24+4
    HC 218 מתאים לשבוע 23+6
    AC 187 מתאים לשבוע 23+3
    FEMUR LENGTH 43 מתאים לשבוע 23+5
    הערכת משקל 646

אני מבינה שעובר 2 נמצא בטווח הנורמה, השאלות שלי הן על עובר 1
    תודה על הסבלנות אך אני מאד לחוצה, אשמח אם תוכל לענות לי השאלות:

1. האם ההפרש בשבועות של הBPD הוא משמעותי? מה זה אומר בפועל שיש לילד ראש גדול?? גם אני וגם בעלי די צנומים...
    2. האם זה חלילה מעיד על משהו? אני צריכה לבצע בדיקות בהתאם?
    3. האם עלייה במשקל של 240 גרם בין הבדיקה של היום לסקירה היא לא גדולה מדי? באופן כללי 980 גרם לשבוע 25+1, זה לא משקל גבוה?
    4. העובר השני שוקל כיום 800 גרם, האם ההבדלים במשקל סבירים?

חשוב לציין שאני לא טועה בחישוב השבוע כי זה הריון IVF

תודה רבה לך
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה