צריכה את עצתכן הכנה ביותר... עדכון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי לכולן

בשבועיים האחרונים עם כל האושר שיואב הביא איתו התפתחה בעיה רצינית אצלי במשפחה ...
    חמותי, שעד עכשיו באמת הייתה אישה שפויה והגיונית, הפכה ליצור בלתי נסבל
    שלגמרי איבד שפיות... ני מבינה את ההתרגשות מהנכד הראשון אבל היא לוסט איט לגמרי.
    משבע וחצי בבוקר היא מתחילה בסמסים וטלפונים, מתקשרת כל היום, משגעת אותי לשלוח
    לה תמונות כל שעתיים ולא מפסיקה לנג׳ס.
    בנוסף לכל זה היא החליטה על דעת עצמה שהיא מגיעה פעם בשבוע כל שבוע להיות פה בבית איתנו.
    עכשיו לבעלי לא אכפת כי הוא בעבודה כל היום אבל אני פה איתה והיא פשוט מכרכרת סביבי
    כל הזמן, תני לי להחליף לו תני לי לעשות לו גרפס תני לי להיות איתו לכי לישון.
    או לחילופין שאלות מציקות כמו את זוכרת שאסור להרים אותו ככה או לגעת לו בראש? את זוכרת שאסור לך לאכול את זה?
    זה משגע אותי ויוצר המון חיכוכים עם בעלי שלא מבין למה אני מבקשת שלא תגיע פעם בשבוע, וזה גם יוצר מצב שאמא שלי מרכישה לא נעים גם היא לבוא כי למה כאילו לה מותר ולחמותי אסור.
    אני בכזאת מועקה כבר שבועיים ובנוסף בכל טלפון שלה היא טורחת להגיד לי ״ אני לא מבינה למה את כל כך מתנגדת שאבוא״ או״ שואלים אותי בעבודה למה אני לא עוזרת לך אז אמרתי שאת מתנגדת שאבוא ״
    בעלי אחרי שאמרתי לו את זה אמר לי שפשוט מכביד עליו ממש כל הרגשנות יתר הזאת ואין לו יכולת להתעסק בזה...
    עכשיו בכנות, אל תגידו לי להגיד לה או להיכנס בה או לשים זין כי כולנו יודעות שזה בלתי אפשרי.
    מה אני יכולה לעשות ? מישהי עברה את זה ? איך אני עושה את זה בלי שאף צד יתחרפן?

סליחה על החפירה ותודה למי ששרדה עד כה...
16 תגובות
עמוד 1
  • היי מתוקה....

מצד אחד אני מבינה את חמותך, זה נכד (ראשון שלה??) והיא ממש מתרגשת. יתכן שההתרגשות וההצקות שלה יפחתו בעתיד, כי עכשיו הכל ממש טרי.

בקשר לזה שהיא רוצה לבוא פעם בשבוע: פעם 1 בשבוע זה לא הרבה. אם הייתה רוצה לבוא 3 פעמים זה מוגזם. אבל היא סבתא שלו ורוצה לראות אותו...

תנסי להיעזר בה בבית ואולי באמת תנוחי כשהיא אצלך. תמיד לחמות יש מה להעיר על התינוק ויש לה מלא עצות מיושנות. תגידי בסדר בסדר ותמשיכי הלאה.. אם היית שומעת איזה שטויות חמותי אומרת על הבת שלי לא היית מאמינה

אלה הדעות שלה וכרגע אין מה לעשות.

גם חמותי הייתה נודניקית אחרי הלידה, ואני מבטיחה לך , שאוטוטו זה עובר....

קצת סבלנות והכל מסתדר. חבל שתריבי עם בעלך על העיניין. להפך תראי לו שאת שמחה שאמא שלו באה ואל תהיי אנטי כלפיה אני בטוחה שהיא לא עושה את זה מרוע...

• נראה לי שההורמונים אחרי הלידה עברו ממך עליה ישר!!! חחח...

ממי אין לי מושג - לא עברתי מצב כזה לשמחתי

סבלנות ואהבה...

• אז זה מחולק לשתיים מבחינתי:

1- הכוונות שלה מדהימות והמינון שלה יותר מסביר.
    2- הרגישות שלה ליולדת טרייה והורמונים חזקים, קצת לוקה בחסר.
    היא מציעה לך הצעה נהדרת- עזרה, פעם בשבוע זה בכלל לא נדחף.
    אבל היא צריכה לקבל ממך אישור, לא לנדנד בטלפונים ולבקש רשות לבוא.
    היא צריכה להבין את העייפות, הורמונים והרצון שלך להיות לבד אחרי חוויה מטלטלת כמו לידה.
    אז לסיכום: תדעי את מעבר למסך ההורמונים והתחושה שמשתלטים לך על החיים

• מאמוש אני מאוד מבינה אותך, זה קשה, מעיק, ומעצבן נעליים!!!!
    אבל... אולי בכל זאת, אם לשים את הרגשות בצד, אפשר להיעזר בה כשהיא שם ולעשות סינון אוטומטי של מה שהיא אומרת? גם ככה את לא ממש ישנה בגלל הקטנצ'יק, ולא נחה, והכל חדש לך וכאלה, והיא, עם כל הנודניקיות שלה, יכולה לעזור...
    שתביני, קשה לי מאוד לכתוב את הדברים האלה כי אני ממש כמוך בזה - הייתי מתה להעיף ממני את כולם ושאף אחד לא יתקרב.
    אני עדיין לפני זה, אבל עליי יש איום של סבתא שמתכוונת לעשות את מה שחמותך עושה, ואני כבר מתכוננת לזה נפשית...
    אבל מצד שני אני מבינה שאצטרך עזרה...
    אז אני מציעה לך לקחת אוויר, לעשות עם חמותך סדר מבחינת כמות הטלפונים והשיחות המוגזמים, להסביר לה מה מפריע לך ולמה - זה הכי טוב.
    ובסוף - באמת לקבוע איתה איזו שגרה שמחלקים בין אמא שלך וחמותך כך שלכולם יהיה נעים.
    אני יודעת, זה ממש לא קל, אבל זה צעד פוליטי מאוד שיש לעשות בתוך המשפחה על מנת לשמור על יציבות הנפשית שלך.
    תסבירי לחמותך שאת גם בהורמונים, אולי זה משהו שהיא שכחה או אולי בזמנה לא ייחסו לזה שום חשיבות וגם היא עושה ככה.
    בהצלחה לך בכל מקרה ואני רק מקווה שתעברי את הכל בקלות יחסית
  • לא הייתי במקום הזה כי חמתי ראתה את אריאנה רק חודש וחצי אחרי שאריאנה נולדה
    (היא עצבנה אותי וצעקה עליי בחודש 8 להריון אז פשוט החרמתי אותה והם אפילו לא באו לבקר בבית חולים אחרי הלידה
  • לדעתי, בעלך צריך לדבר איתה.
    לא קשור שהוא בעבודה
    את אחרי לידה, עם תינוק חדש, אם זה מפריע לך
    שבעלך ידבר עם אמא שלו גם אם לו זה לא מפריע!!
    אני הייתי לוקחת את הילד ובורחת אם חמותי הייתה מוםיעה בפתח דלתי ככה
  • אין מישהי שמבינה אותך יותר ממני!!!
    אני מראש הודעתי לכל המשפחה שלי ושל בעלי, שאף אחד לא ידע על הלידה עד אחרי שהכל יסתיים, ושאני לא רוצה לראות אף אחד בשבועיים הראשונים (הורמונים, רצון להסתדר לבד וכו').

אז נכון שחמתך רוצה לעזור והיא באה מכוונה טובה, אני בטוחה, אבל היא צריכה להבין שאת יולדת טריה, ההורמונים משתוללים ושצריך לעשות את זה בדרך שלך.
    אני הייתי מבהירה לה את זה בעדינות
  • תראי עדיף ככה מאשר שלא הייתה עוזרת בכלל...
    אבל מבטיחה לך שאוטוטו זה עובר, זה ההתרגשות התחלתית וזה יעבור לה.

• בכנות??
    אני מזה יכולה להבין אותך כי גם אני הייתי בסוג של טירוף אחרי הלידה, זה עבר לי מהר מאוד ואז הבנתי שהתנהגתי ממש מכוער!!! לא רציתי שאף אחד יגע לי בילדה, רק אני ואני עד שכמעט התמוטטתי מרוב עייפות..
    אני חושבת שאת צריכה להעריך את חמתך שרוצה לעזור! יום בשבוע זה כלום! היא באה אליך במטרה להיות עם הקטן ולהינות ממנו והיא רוצה שאת תנוחי, מה רע בזה?? התקופה הראשונה היא תקופה מאוד קשה בגלל חוסר השינה.. נותנים לך לנוח, תנוחי!! תשחררי קצת את רק תרוויחי, אחרי שיעברו לך ההורמונים את לא תביני למה התנהגת כמו שהתנהגת..
    היא בסך הכל מתלהבת מהנכד החדש, ומתגאה בו, ומאוד רוצה לעזור לך.. לדעתי זה ממש יפה שהיא פינתה למענך יום בשבוע שהיא עוזרת לך..

• אפשר את חמותך?
  • ממי זה נכד ראשון שלה
  • ב"ה

ברוכה הבאה למועדון הנכד הראשון!!!
    גם אצל בעלי ( חמותי ) הגדול הוא הנכד הראשון ( שאר האחים לא נשואים )
    גם אצלי ככה היה....
    בהתחלה כל הזמן באו אלינו , אל תעשי ככה, אני ירגיע אותו, אני יודעת טוב יותר וכו'...
    כל היום בכיתי לבעלי שנמאס לי!! לא עזר!! עד שיום אחד התפוצצתי וישבתי איתם ( עם חמותי וגיסתי ) לשיחה והסברתי להם בדיוק מה מפריע לי והסברתי להם מה התפקיד של כל אחד!! הם לא נעלבו ,דיברתי איתם בעדינות.... ומאז יותר טוב,לא יכולה להגיד ש100 אחוז כי בכל זאת זה נכד ראשון , אבל אני מתפשרת, דברים שאני לא מוכנה להתפשר עליהם אני מבקשת מבעלי לדבר איתם כמו : יום אחד הבן שלי ישב בעונש בפינה , כי ממש השתולל ולא הסכים להקשיב והעיף משחקים באוויר ומה גיסתי ברוב חוצפנותה עושה?? באה מחבקת אותו ומקימה אותו מהעונש ( ממש לא תפקיד שלה ) על נושא חינוך אני לא מתפשרת!!! עכשיו בנכד השני הרבה יותר קל!!! מרגישים את ההבדל!
    ב"הצלחה!

• כולכן צודקות!
    ישבתי ודיברתי עם בעלי אתמול והצבנו לנו את הגבולות.
    זה לא שאני לא רוצה שתבוא, ממש לא, זה הנכד שלה ויש לה את כל הזכות בעולם להגיע
    ולהיות איתו. הדבר היחיד שביקשתי וזה גם הסברתי לבעלי, זה שאני רוצה לעשות את הדברים
    בדרך שלי ובלי התערבות גסה..
    פתרנו את זה כרגע והוא דיבר איתה אני מקווה שהביקור הבא שלה יהיה יותר רגוע ושהיא לא
    תשב כאן יום שלם ותשגע אותי.
    אין לי ספק שהכוונות שלה טובות, לגמרי , אני גם לא חושבת שהיא אדם רע.
    אני סתם רוצה את השקט שלי, ללמוד את יואב ואותי יחד... בזמן שלנו בדרך שלנו...
    תודה לכולן הארתן את עיני...
  • אני חושבת שהיא בסה"כ רוצה לעזור

תדברי הכי פתוח שיש תסבירי לה מה מפריע לך אני בטוחה שיהיה בסדר

• חמודה
  • בואי רוצה להתחלף אני אקח את חמותך ואת תקחי את שלי

"הודו לה' כי טוב כי לעולם חסדו"
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה