הפעם אני מבואסת מעצמי.... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אוף, תמיד, תמיד זה קורה לי!
    אני בדרך כלל קונה הביתה מוצרים מסוימים, מה שאוכלים וממה שמכינים.
    אבל כשאני פתאום מחליטה לעשות משהו יוצא מהשגרה, כמו שרציתי לאפות היום, למשל - גיליתי שבבית אין חצי ממה שצריך!!!! ומן הסתם מאיפה יהיה אם אני לא קונה?

אבל הכי גרוע - שאם יש לי את הקריזה אני כן קונה, אבל אז זה שוכב עד שזה מתקלקל או עד שאני זורקת בסופו של דבר אחרי כמה חודשים טובים...

ככה היה עם היין לבישול שרציתי לעשות איתו משהו ובסוף זה נתרם למישהו... עם קמח שהכיל בסוף יותר ג'וקים מאשר קמח עצמו... גבינה לבנה שבסוף מתקלקלת... ירקות או שורשים שנרקבים...

ואין, אין לי פה מקום לספונטניות! אני לא יכולה לקום וללכת פתאום לקנות! דבר ראשון - אני יודעת שבמושב יש מכולת אבל אלוהים יודע איפה היא והיא די רחוקה לפי מה שהבנתי, אני לא אגיע לשם ברגל.
    ת'אמת, גם בעיר זה היה ככה - עד שהייתי הולכת לקנות את המצרכים הקריזה הייתה עוברת לי וזהו... או שבמכולת הקרובה לא היו המוצרים שרציתי...

מה, מה אני אעשה עם עצמי?
10 תגובות
עמוד 1
  • תשמעי, אל תשפטי את עצמך, את בהריון
    בהריון תמיד יש חשקים ופתאום יכול לבוא לך כל מיני דברים שבטוח לא נמצאים אצלך בבית.

אז אני הייתי מתקשרת לבעלול שיביא
    או משתדלת להצטייד מא' עד ת' בכמויות קטנות ובלי הגזמה.

תכלס, אני זורקת המוווווווון
    דברים נרקבים, מתקלקלים, מתייבשים ונגמרים אצלי במקרר/במזווה
    אני ממש משתדלת לא להגיע למצבים כאלה עכשיו...
    פשוט חבל.

• שירוש, זה לא קשור להריון... זה מאז ומתמיד היה ככה, ומה זה מרגיז אותי!
    אי-אפשר, לא מסוגלת להחזיק את כל העולם אצלי, אין לי גם מקום, ולזרוק אחר כך... לא טוב.
    בעלולי לא מבין בדברים כאלה, אני לפעמים מעדיפה לוותר מאשר להסביר לו מה אני צריכה ועד שהוא ימצא את זה בסופר, ויתעצבן עליי עשר פעמים על הדרך....

• טוב, אז הפיתרון שלי הוא: דחיית סיפוקים

• בטח שוויתרתי... לא היה לי ממה להכין משהו קליל ונחמד.
    אז אכלתי ביצה קשה עם עגבניה...

• לאט לאט
    שמתחילים לבשל עוד לא יודעים להעריך נכון כמויות, מה צריך קבוע, מה חשוב ומה לא
    אחר כך לומדים
    אני עושה רשימת קניות בחמישי ומתכננת מה להכין לארוחת צהריים, עוגה כלשהי
    (אצלי תמיד יש קמח, שמרים, שוקולד מריר, אבקת סוכר וסוכר, ולרוב גם שמנת מתוקה וחמאה)
    ואם מתכננת לאפות משהו לחמניות, לחם וכו׳ לרוב לא צריך לקנות משהו מיוחד עי יש בבית

בקיצור, לאט לאט

תדאגי שיהיו מוצרי בסיס עם תוקף ארוך קמח, פסטות, אורז, רסק עגבניות
    תפוחי אדמה וירקות בסיסיים לסלט
    בשר טחון וחזה עוף במקפיא, אני קונה טרי ומקפיאה.
  • אני חושבת שבמקרה כמו שלך את צריכה להערך מראש!
    אם בא לך להכין משהו מסוים, פשוט תקני את המצרכים בשביל זה ותכיני ויהי מה,
    גם אם עבר לך החשק, את עייפה או לא יודעת מה... כמו שאומרים - "עם האוכל בא התיאבון"
    נגיד כמו שאמרת שאין לך חצי מהמצרכים בשביל משהו מסוים - פשוט תקני מחר ותכיני.
    גם לי היה מקרה דומה היום - אני כבר שבוע חולמת על פשטידת ברוקולי, היום בעלי קנה
    את המצרכים שצריך, אבל שכחתי שאני צריכה גם גבינה בולגרית! והברוקולי כבר התבשל לו בסיר...למזלי הרב יש לנו מכולת ממש קרוב לבית - מהר ירדתי לקנות... ואם לא הייתה מכולת
    הכל היה הולך פקקט...

• גם אני גרה במושב
    וכשאנחנו עושים קניות אני קונה רק דברים שהולך אצלי, במיוחד עכשיו כשיש ילדה בבית ואני מעדיפה שיהיה דברים ושאזרוק מאשר שיחסר..
    לאט לאט תוכלי להעריך פתאום כמה נגיד גבינה אתם אוכלים ולקנות בהתאם.. ואני תמיד בגישה שעדיף שיהיה יותר מאשר שיחסר

• דנוש,
    אם זה כל כך מפריע לך, תנסי להתחיל לשנות דברים.

דבר ראשון - איך ייתכן שאת לא יודעת איפה המכולת אצליכם? דחוף לברר.

בעלול - אין דבר כזה "לא מבין בזה" - שיילמד!
    תכיני רשימה מסודרת (כל מוצרי החלב ביחד, שימורים יחד וכו' - לפי נושאים) ושהוא ייתקשר אלייך מהסופר אם צריך, להבהרות - ככה אני עושה

תכיני דברים פשוטים בתור התחלה - סלט פסטה, פשטידות וכו'

אתמול הכנתי לארוחת ערב שקשוקה - יצר טעיייים

• אם את רוצה להכין דברים מיוחדים לפעמים אין מניעה אלא להיערך מראש.
    בקשר לחשק שעובר, תכיני גם אם החשק כבר עבר, הרי מצרכים כבר יש - לא חבל?
    ואת באמת תראי שאחרי שתכיני פתאום יבוא לך התיאבון...

לגבי הבעלול גם אני חושבת שצריך לעשות לו רשימה מסודרת ומפורטת של דברים שאת צריכה ומקסימום שיתקשר מהסופר כדי לקבל הדרכה.
    המכה לא גדולה כמו שאת חושבת, אחרי כמה פעמים אין לי ספק שהוא ילמד להסתדר בסופר בלי בעיות
  • מקפיצה ל"מותק"

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה