מספר שאלות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי ד"ר הדר,

אני בהריון ראשון לאחר IVF (בעקבות אנדומטריוזיס), שבוע 14, עם תאומים אחרי דילול (היו שלושה ודיללו עובר אחד).

אתמול נבדקתי בערב ולחץ הדם היה קצת גבוה 145/78 ודופק 98 - זה פעם ראשונה שהוא ככה גבוה. האם זה מסוכן, מה ניתן לעשות כדי להוריד את הלחץ דם?

דבר נוסף לפני כשנתיים עברתי LOOP בצוואר הרחם לאחר שהיה לי CIN 2-3 - אתמול נמדד צוואר הרחם והוא נצפה באורך של 3.3 מ"מ (הבנתי שזה אורך טוב)- למרות זאת ובגלל ההיסטוריה המליצו לי לעשות קשירה של צוואר הרחם? האם באמת כדאי לעשות קשירה? אם כן במה זה כרוך? האם זה מסכן את ההריון הנוכחי או הריונות הבאים? האם זה עלול לפגוע בצוואר הרחם? האם למרות הקשירה יש סיכוי ללידה רגילה?

מתנצלת על הצפת השאלות ומודה לך מראש על כל התשובות אתה ממש ה-מושיע של כל בנות הפורום.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

מבחינת הל"ד חשוב להיות במעקב ולוודא כי איננו מחמיר. מנוחה יכולה לעזור, ת**** מתאימה ובמידת הצורך תרופות.
    לגבי הקשירה, לדעתי אין צורך ואין הוכחה כי תפר צווארי מסייע לנשים אחרי קונזציה. חשוב לעשות מעקב של אורך הצוואר לאורך ההריון ורק אם יתקצר לשקול את האפשרות של תפר.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה