Cmv - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    אני עכשיו בשבוע 19, ועשיתי בדיקת נוגדנים של cmv כמה פעמים בגלל שאני עובדת עם ילדים קטנים וחשופה יותר לווירוס הזה.
    בשתי הבדיקות הראשונות (לפני ההריון ובשליש הראשון) יצאו לי התוצאות הבאו:
    Igg 0.47 (כתוב שזה גבול)
    Igm שלילי

השבוע (שבוע 19) יצא לי ככה:
    Igg חיובי של 14.50
    Igm שלילי

ממה יכולה להיגרם עלייה כזו משמעותית בערכי ה-igg, כשערכי ה-igm נשארים שליליים? האם זה אומר שנדבקתי בהריון? אם כן, הידבקות ראשונית או משנית? והאם יש צורך בבדיקות נוספות או בדיקור מי שפיר?
    תודה!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

האם הבדיקה בוצעה באותה מעבדה ?
    האם התוצאה נמסרה באותן יחידות מידה ?

ייתכן כי מדובר בהדבדקה, סיכוי סביר כי משנית, אם כי כיון שה - IgG היה גבולי, כדאי לבדוק גם Avidity על מנת להיות בטוח.

כדאי להראות זאת לרופא שלך, ולהתחיל ברור מסודר של CVM, לרבות בדיקות דם ושתן חוזרות. מעבר לזה קשה עדיין לקבוע האם תזדקקי לדיקור, כיוון שכמו בכל דבר ברפואה זה עניין של סיכוי וסיכון ולכן יש הרבה משקל גם לרצון שלך.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה