דילמה - ביות חלקי או מלא? וגם סקר על הדרך... - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי,
    אני יודעת שאולי מוקדם לחשוב על זה ולכו תדעו איך הכל ילך אצלי, אבל בעקבות קורס הכנה ללידה החסר טעם הזה שבכל זאת הכניס לי כמה פירורי ידע לראש התחלתי לחשוב על זה...

מה עדיף בביה"ח - ביות חלקי או מלא? להצמיד אליי את התינוקת או לנסות לנוח בלילות בהתחלה?

מה אתן אומרות?

אשמח גם לדעת מה עשיתן במקרה שלכן...

תודה
21 תגובות
עמוד 1
  • אני חושבת שביות חלקי
  • הילדה שלי נולדה פגיה אז לא נתנו לי אותה רק שהייתי הולכת לפגיה להניק אות לתת בקבוק..
    אבל חברה שליי ביקשה ביות חלקי כי אחרי לידה היולדת צריכה לנוח הרי יהיה לך את כל הזמן שבעולם להיות עם תינוקת וכמובן שתצמדי אליה דיי הרבה בלילות כך שלא בידיוק תצליחי לנוח..
    בקיצור היות חלקי

• אני הייתי בביות מלא, זה היה קשה כי עד שילדתי עברתי 2 לילות ללא שינה ואז עוד לילה עם התינוקת שלא ישנה כלל כל הלילה אז היה מאוד קשה אבל בגלל שהיה הרבה לידות בביהח אז שאלו מי רוצה לעבור להדסה בייבי בחינם זה מלונית של הדסה ועברתי, ואז יכולתי לישון
    אני חושבת שתראי איך את מרגישה אחרי הלידה ואז תחליטי
    ברור שזה הכי כיף העולם להיות עם התינוקת כל הזמן ולטפל בה ולא לשלוח אותה לתינוקה לבד אבל אם אחרי הלידה תהיי ממש מוטשת אז יהיה עדיף לך לנוח

• לדעתי זה תלוי אם את מתכננת הנקה מלאה....

אני הנקתי ורק הנקתי ובגלל המלצות לקחתי ביות חלקי ומה בסוף נאלצתי כל הלילה לרוץ לילדה להניק... וזה היה קשה מאוד
    היה לי עדיף אם הייתה לידי במקום לרוץ כל הלילה ישנתי בסוף פחות מאחת הייתה לידי עם ביות מלא

• אצלי, בלילה, הוא היה בתינוקיה
    ביום הייתי לוקחת אותו.

היינו יותר מ3 ימים שם. כי הייתה לנו צהבת ילודים ואני נשארתי שם במעקב בגלל שלא ירד לי חלבון בשתן...

בקיצור, בהתחלה בלילות הוא היה אוכל סימילאק (מה שמביאים בבית חולים) והיה יונק ביום. אחכ בעקבות הגודש הלא נורמאלי הייתי שואבת שם והם היו מביאים לו חלב שאוב בלילה וגם במהלך היום(כי הוא היה בקופסא הזאת איפה שמטפלים בצהבת, הוא השתזף
  • אריאנה היתה איתי כל הזמן חוץ ממשהו כמו 3 שעות במצטבר בלילה הראשון שהיא היתה בתינוקיה כי רציתי לנוח, בפועל בגלל שהנקתי הזעיקו אותי כל הזמן להניק...
    בלילה שאחרי חצי לילה היא היתה איתי ועוד כמה שעות בתינוקיה כשרציתי להניח את הראש לרגע...
    אבל הכל תלוי באיך שתרגישי אחרי הלידה וביכולות הפיסיות שלך...
    תחשבי שאת גם צריכה לאגור כוחות לימים שאחרי השחרור מבית החולים שאז היא תהיה איתך 24/7 ללא הפסקה...
    אז אפשר לראות בזה את השהייה בבית חולים בתור מנוחה לצורך אגירת כוחות (כשמדובר בביות חלקי) או להפך בתור התנסות לקראת הדבר האמיתי בבית (כשמדובר ביות מלא)...
  • אני עשיתי קייסרי אז האישפוז היה 5 ימים לאחר הלידה
    ביומיים הראשונים היה חלקי ואז בשלישי כשהחזרתי אותו לא הייתי רגועה
    חזרתי אחרי 5 דקות והוא היה בוכה,
    מאותו רגע חתמתי על ביות מלא, היה לי חדר לבד
    וזרם לי טוב, חוץ מלילה אחד שהרגשתי ממש חלשה אז החזרתי אותו בשעה 3
    לפנות בוקר וביקשתי שיעירו אותי אם הוא יבכה, בנוסף השארתי להם חלב שאוב
    העירו אותי ב6 וחצי בבוקר.

• את הלידה הראשונה עברתי באיכילוב שם דוגלים בביות מלא. את שתי הלידות שאחרי עברתי בוולפסון ושם הביות הוא חלקי. לדעתי היה לי יותר קל להתאושש בוולפסון מאשר באיכילוב, מבחינת מנוחה מכיוון שבאיכילוב התינוקות שנכנסו בלילה לחדר הפריעו למנוחה וקטעו את השינה המועטה שהספקנו "לגנוב" בין האכלה להאכלה....

• אני - ביות מלא :) ועוד הייתי אחרי קיסרי..אבל גם בגלל הסיבה שלא הייתה אצלנו אופציה אחרת.. חחח

• אצלינו אין אופציות איך שאת מגיעה לחדר התינוק
    לא זז ממך
  • היי,
    אני הייתי בביות מלא...
    ילדתי ב 20:30 באותו לילה אמרו לי שהילד ישאר בתינוקיה ואני אנוח, ובבוקר אקח אותו והוא יהיה איתי בביות מלא. הסכמתי. אבל לא ישנתי טוב בכלל, כי רציתי אותו איתי, כל פעם שאני נזכרת בזה אני דומעת, גם עכשיו

• ביות חלקי!!! למרות שמרוב התלהבות של הילד הראשון את במן היי כזה, שפתאום יש לך אנרגיות מטורפות ולא בא לישון, ובא רק להחזיק ולהסניף..,
    אין כמו לנצל את מה שמוצע לך! נותנים לך לישון ולאגור כוחות- תקחי!!
    כמ אני הנקתי ובליחה היא היתה מקבלת מטרנה ( מהבית חולים) וכל היום את החלב שלי, ואצלי היא נולדה פגית.
    בהריון הזה אמרתי כבר לבעלי, שאני לא רוצה מבקרים אצלי בכלל!! רוצה רק לנוח

• קשה להגיד מה עדיף כי מצד אחד את רוצה לנוח ומצד שני את כל הזמן תחשבי על התינוק, אולי הוא בוכה ואף אחד לא מתייחס אליו ותרצי אותו לידך. זה מאד משתנה.

כשאני ילדתי הבת שלי היתה בפגיה. היה לי מאד קשה כי גם ככה הסיטואציה מלחיצה, הייתי בשוק, הכל היה ״גדול עליי״, דאגתי בטירוף אז תוסיפי לכל זה את זה שהילדה שלי לא היתה לידי- זה היה יותר מדי.
    הפעם אני חושבת (ב״ה שהכל יעבור בשלום) שרק מתוך החרדה אני ארצה את התינוקי איתי כל האשפוז
  • עם אוריקי היתי אחרי קיסרי אז מאד התחשבו בי בתינוקייה והיתי יכולה להחזיר אותו לשם מתי שרציתי
    אבל הוא היה צמוד אלי מהיום השני כי רק אז היתי יכולה להתחיל לטפל בו בכוחות עצמי.
    עם אמילי היתי טורנדו והיא היתה איתי מההתחלה.
    אבל (וזה אבל גדול) היא נולדה מאד רגוע ונתנה לי לישון ולנוח. (חחח היא אגרה כוחות להיות טורנדו)
    אני מאמינה שאם היא היתה לא רגועה היתי מחזירה אותה בלילה לתינוקייה כדי שאני אוכל לישון כמה רגעים
  • אני ילדתי בשערי צדק ושם הם עושים הכל אין אפשרות בכלל משהו אחר
    חוץ מזה שהם שואלים אותך עם את רוצה להניק או שאם יתנו בקבוק

אבל זה עזר להתאושש קצת מהלידה וכל פעם שרציתי שאוראלי יהיה איתי פשוט קמתי ולקחתי אותו

• לדעתי כדאי ביות חלקי
    אפילו אם מניקים
    אני הנקתי ועשיתי ביות חלקי... בלילה היא הייתה בתינוקייה וזה הכי נוח ובטיחותי בעיניי..!! אישה אחרי לידה מאוד מאוד עייפה ולדעתי הכי כדאי להשאיר בלילה בתינוקייה
    במהלך היום היא כמובן הייתה איתי.
    בלילה בתינוקייה נתנו לה תחליף חלב ולא קרה כלום
    היא ינקה כרגיל.......

בהצלחה

• אני התחלתי עם ביות חלקי. עמית נולדה בעשר בלילה אז את הלילה הראשון היא לא עשתה איתי גם את הלילה השני ובלילה השלישי שהשארתי אותה הרגשתי כל כך רע עם עצמי!! מאז היא הייתה איתי..
    הייתי חמישה לילות כי לקחתי את המלונית בתל השומר שזה היה ממש טוב!

בלילות בתינוקיה נתנו לה מטרנה לבקשתי כדי שאוכל לנוח, בפועל השילוב של המטרנה וההנקה עשה לה גזים היסטריים והיא בכתה יומיים בלי הפסקה והייתי ממש צריכה להילחם איתה על הנקה. בסוף הצלחתי ועד היום אין תחליפים אלא רק חלב שלי.

יצא שחפרתי בלי תשובה מדוייקת. זה כנראה כי אין תשובה מוחצת. תלדי בעזרת השם ותראי מה מרגיש לך לעשות..
  • הלידה הראשונה שלי הייתה ארוכה ומתישה ולכן ביקשתי ביות חלקי. בפועל בקושי ישנתי כי כל הזמן חשבתי עליו

הילדים הם גשר אל עצמנו, שנתן לנו הזמן.
    שלום חנוך { מתוך השיר "על פני האדמה" }
  • לא עשעתי ביות- רציתי לישון
  • ב"ה

חלקי

• אני לקחתי הביות מלא...
    מה שכן הנקתי אז הייתי כל כמה שעות רצה לחדר זה היה מאוד מעייף
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה