יש מישהי שמבינה בפיננסי טוב? הלוואות ובנקים? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני צריכה עזרה בשאלה קטנה

תודה

12 תגובות
עמוד 1
  • אף אחת לא עובדת בתחום הכספים פה?

• אני מתחום של יעוץ מס- כספים וכלכלה
    לא מבינה בבנקים בצורה מקצועית
  • בעלי עובד בפועלים אם זה עוזר תשאלי אני ישאל אותו

• השאלה בכללי מאוד!!!!

אני משלמת ריבית שנתית + פריים (אין לי מושג מה זה אומר) על מינוס 12.95%. יש מסגרת למינוס ועל חצי משלמים % מסוים ועל הגעה למקסימום אחוזים מסוימים.(לא הבנתי את עצמי כרגע

• לא יודעת מה זה פריים.
    אבל בנקים תמיד יציעו הלואות לכיסוי המינוס.
    ואז צריך לנתק להם בפרצוף.
  • ביררתי עכשיו וזה 7.5 + פריים = 11.25% בערך. בבנק ההלוואה שיש לי זה 6.5 + פריים = 10.25%. יותר שווה אבל, היא מציעה לי לכיסוי המינוס שעליו אני משלמת סה"כ 12.95 %. ההפרש זה 1.5%

האם בשביל זה שווה לי לסגור את המינוס? ומה זה עוזר לי אם חודש הבאה גם ככה אני אכנס שוב למינוס - כי אין מה לעשות - במדינה שלנו כולם חיים על כסף / זמן שאול

• נו הנה ענית לעצמך, אין לך איך לעשות החזרים על ההלואה גם ככה.
    אז לא צריך לקחת.
  • על אחוזים כאלה לא משתלם לך. אם תמצאי הלוואה בפריים + 4% אז סבבה

בדרך כלל יש מדרגות למינוס ועד מינוס של 5000 הריבית היא נמוכה. תבררי בבנק שלך או באתר האינטרנט של הבנק.
    גם עם חיים על המינוס עדיף שלא יהיה גבוה ושלא יחרוג מה5000 או מה שהמסגרת מאפשרת בריבית הנמוכה...
  • בכל מה שקשור להלוואות ולפיננסים בכלל לא הייתי מתייעצת בפורום אלא עם אנשי מקצוע שמבינים. בכל מקרה פונה לבנק ומתייעצת לגבי האפשרויות ומבקשת מידע לגבי כל דבר שלא מובן לי מספיק (בלי להתבייש). הנה הפרטים של האתר שלקחתי ממנו הלוואה לפני חצי שנה ובסה"כ התנאים היו טובים (השוויתי עם הצעות אחרות). לא חייבים לקחת הלוואה מהבנק שלך וכדאי לעשות סקר בין כמהגופים ולבחור בסוף את מי שמציע את ההצעה הטובה ביותר ושסומכים עליו
  • לא שווה לקחת הלוואה לכיסוי המינוס
    ככה גם חיים באופוריה והכל טוב ויפה
    ואז נכנסים שוב למינוס....

__
    מעיין קטנה שלנו את המתנה הכי יפה שיכולנו לקבל...
    __

"ההחלטה ללדת ילד היא כבירה. זו החלטה שכל חייך, יהלך ליבך מחוץ לגופך"

• זה אשכרה הכל כתוב בסינית!!!!
  • תשמעי, השאלה היא לא רק שאלה של "האם הריבית משתלמת לי יותר" אלא, מה קורה אם חו"ח פספסת תשלום, הרי שאז ריבית הפיגורים גבוהה הרבה יותר מריבית ההלוואה שלקחת.

אם את במינוס, זה בד"כ מעיד על אי שוויון בהכנסות לעומת הוצאות, הווה אומר, ההוצאות גבוהות יותר.
    במקרה כזה, בכלל לא בטוח שכדאי לך לקחת הלוואה עם החזר חודשי נוסף ובכך להגדיל את ההוצאות שלך, שכאמור בין כה גבוהות יותר מההכנסה.
    החיסכון של עשרה שקלים בחודש (לעיתים אפילו פחות), לא יעשה לך את ההבדל. זו מלכודת דבש.

מתי זה כדאי? כשאת מתלבטת בין שתי הלוואות ואז ברור שכדאי לך ללכת עם זו שמציעה לך ריבית אטרקטיבית יותר.

מה כדאי לך בכ"ז לעשות?
    לנסות להוריד את ריבית החריגה שלך בבנק. למשל, אם את סטודנטית או אם בעלך סטודנט, מגיע לכם הטבות. אם מי מכם עובד מדינה וכו'.
    תמיד את יכולה לאיים שאם לא יתנו לך תנאי מסגרת טובים יותר, את תעברי לבנק אחר.

אל תלכי לייעוץ חינמי בתוך הבנק כי לא קשה לנחש על האינטרסים של מי הם שומרים (רמז... לא שלך).
    אם יש לך כסף, תלכי לייעוץ פרטי.
    אגב, ישנו ארגון מקסים בשם "פעמונים" שמסייע למשפחות לצאת מהמינוס. יש להם קריטריונים מסוימים, שאם את עונה עליהם את תהיי זכאית לקבל את השירות הזה בחינם.

פעמונים
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה