-
זה ממש לא מוזר ילד שפוחד משירותים.... אל תדאגי... תנסי לדבר איתו על זה, סה״כ זה לא משהו שהוא ממש רגיל אליו.
מניסיון. אל תתני לו את האפשרות לבחור חיתול, ברגע שהחיתול ירד- זהו!!! אל תחזירי לו, גם שלא יידע שיש אופציה לחיתול, אחרת לא יהיה לזה סוף.
אני במשך תקופה ארוכה סבלתי עם הילד שלי, שלא היה מוכן ללכת לשירותים, אבל רק כמ ״גדולים״, עם ״קטנים״ לא היתה בעייה, כמעט שנה הוא היה רץ ומתחבא ועושה בתחתונים....
אבל פתאום זה עבר....
תתאזרי בסבלנות, וכל הזמן ״תטפטפי״ לו על עניין השירותים... הוא יקלוט ויתרגל בסופו של דבר
בהצלחה
-
אם החלטתם להוריד טיטול לדעתי לא להחזיר!!
גם נעמה בימים הראשונים חששה מהשירותים בגן והיו 6-8 פיספוסים ביום.
בבית לא היה אפילו פספוס אחד, גם לא בסופי שבוע.
איתמר צריך להתרגל לתחושת התחתונים, להתרגל לשירותים של הגן וזה הכל.
המשך קל ומהיר
-
ב"ה
הכל נשמע נכון ויפה!!
אבל איך?!?!?
ברור שהוא יפספס אם הוא לא מוכן ללכת בכלל לשירותים.
מה אני אומרת למטפלת?! שתיקח אותו בכוח?!
-
אני עדין לא בשלב הזה אבל שיהיה הרבה בהצלחה עם הרבה סבלנות
-
-
המטפלת צריכה לדרבן אותו לגשת לשירותים, לעשות זאת בכיף ובהומור. אם הוא מפספס להחליף ללא מילות כעס או שידור כעס וזהו.
אם המטפלות לא משתפות פעולה זה בעייתי. אני במקרה כזה הייתי משאירה בבית עד סוף השבוע ומסייעת לו ל"אהוב" אל השירותים.
יחד עם נעמה הדבקנו מדבקות והפכנו את השם של השירותים לממלכה הקטנה עם האסלה הקסומה.
חייבים ליצור עבורו חווייה טובה
-
אותו סיפור עם אוריאל ולנו דווקא המליצו (גם בטיפת חלב כן כן) לא ללחוץ ולתת לו טיטול ולחכות לעבוד איתו על זה בחופש. חלק המליצו להוריד וזהו!
מה עושים? אין לי מושג. מרוב המלצות שונות ורבות התפוצץ לי הראש כבר ואני בדיכי בנושא הזה.
בהצלחה
-
ב"ה
banuni המטפלת שלו שיא המשתפת פעולה!! היא המליצה לי להתחיל בעזרתה הוא רוב היום בגן ( עד 17 ) לא חשבתי להתחיל בתהליך אלא רק בחופשת הקיץ כשהוא בבית.
אבל היא דרבנה אותי שאולי יילך יותר בקלות אם הוא יראה ילדים אחרים.
היא גמלה כבר 11 ילדים ( פרטים שלה :)
-
ב"ה
יאא לורה איזה כיף במרכעות שאני לא בודדה במערכה.
אז מה עשית? ספרי לי.....
-
הי, קוראים לי אביבית,
אני הייתי מחכה עוד קצת.
לא הייתי נכנסת לגן כי זה לא בריא לילד, הוא עשוי לפתח בזה תלות.
אני מאמינה שזה יסתדר תוך כמה ימים והכי חשוב שתשדרי לו רוגע.
אולי תנסי לספר לו סיפור דימיוני על אמא אסלה (גדולה) וילד אסלה (קטן) תנסי להפוך את זה לחוויה טובה.
אביבית
-
-
את מכירה את הבן שלך הכי טוב!
האם הוא רצה להוריד את הטיטול או שזו הייתה החלטה שלך עם המטפלת?
האם הוא מתוסכל? אם כן הייתי מחזירה את הטיטול לפחות עד החופשה ואז יחד איתו עושה טקס זריקת הטיטול.
אם הוא לא מתוסכל בכלל הייתי ממשיכה עוד כמה ימים.
אביבית
-
ב"ה
האמת שזאת פעם ראשונה שאני מורידה.
הראיתי לו את התחתונים והוא התלהב הם היו צבעוניים עם איזשהו פיל נחמד עליהם
-
היי
בדיוק כמו שהיה לי עם הבן שלי ועדין לא נגמר..
בבית נדיר שהוא היה מפספס פיפי, הוא תמיד היה מבקש ולא מוכן שאני אשים לו חיתול (גם לא בלילה). ובגן הוא לא היה רוצה ללכת לשירותים, גם שהגננת היתה לוקחת אותו הוא היה אומר שאין לו ולא היה מוכן לעשות..הוא היה מתאפק כמעט עד הצהרים עד שהיה בורח לו והוא היה מתבאס ובוכה (הגנת כבר חשבה שאני עובדת עליה שאמרתי לה שבבית הוא עושה בשירותים בלי בעיה וללא פיספוסים).
מה עשיתי ?
השתדלתי להיות איתו קצת בבוקר וללכת איתו לשירותים, הראיתי לו התלהבות מהשירותים של הגן (כמה שאפשר להתלהב משירותים.. ), אמרתי לו שהוא יכול לעשות לבד והראתי לו איך (חשבתי שאולי הוא מתבייש מהגגנת..) . וכמובן הבטחתי לו פיפי פרס אם הוא יעשה בשירותים., הגננת גם היתה משחדת אותו קצת. זה קרה בהדרגה , אבל אחרי שבועיים בערך הוא כבר לא היה מפספס פיפי גם בגן.
עם הקקי זה כבר סיפור אחר שעדין לא נגמר...
-
ב"ה
ניו אמא- היום זה היום הראשון שהורדתי חיתול בכלל זה עדיין לא קרה בכלל!!!!
אז בבית לדעתך בלי חיתול?
-
מתוסכל הכוונה שאם זה יוצר אצלו לחץ כשהוא מפספס.
זה היום הראשון- את חייבת לגייס לעצמך סבלנות וסובלנות לתהליך.
אני הייתי מחכה לפחות שבוע עד שהייתי מחליטה אם זה הזמן או לא.
אביבית
-
אני עם כולם התחלתי שבוע בבית אחה"צ.
חיים היה היסטרי ביום הראשון וביקש כל הזמן שאני אחזיר לו את הטיטול אבל בסוף אחרי כמה ימים שהוא הצליח הוא כבר לא הסכים יותר לשמוע על טיטול.
אחרי שבוע שהוא התרגל לרעיון בבית אז התחלתי בגן.
אבל- המפתח הוא:
ס-ב-ל-נ-ו-ת!!!!!!!!
והרבה.
לוקח לפעמים כמה חודשים עד שהם גמולים לגמרי בלי פספוסים בכלל.
ואם את לחוצה הוא ירגיש את הלחץ שלך וילחץ גם הוא.
אם תביאי לגננת חבילה קטנה של סוכריות (כמו עדשים או משהו כזה) כדי שהיא תתן לו כל פעם שהוא יעשה בשירותים זה יכול מאוד לעזור....
מירי, אמא לשלושה מדהימים!!!
-
ב"ה
הבנתי.......
לפי מה שדיברתי עם המטפלת הוא פיספס פעם אחת, לא שאלתי תגובה.
סבבה נראה מה יהיה עוד שבוע ונחליט.
ממש תודה,אביבית
-
ב"ה
מירי באיזה גיל התחלת גמילה?
הבעיה אני עדיין לא ממש יודעת אם הוא מבין את ההבדל בין טיטול לתחתונים.
אני מסבירה לו, אבל אין לי מושג אם הוא תפס.
-
בשמחה רבה!
אגב כשנעמה נגמלה ביום היא התעקשה על טיטול בלילה וזרמתי איתה. ערב אחד לפני השינה היא אמרה לי אמא אני כבר גדולה והולכת לישון עם תחתונים. ברגע אחד נגמלה מטיטול לילה וכבר 3 שבועות עברו ואין אפילו פספוס אחד
-
באמת לא תמיד הילדים מבינים עד שפעם אחת פעמיים הם מפספסים ומתחילים לקלוט מה קורה איתם, אבל לפני כן הם באמת לא תמיד קולטים.
עם יהודה התחלתי בשנתיים וארבעה חודשים ועם חיים רק עכשיו אחרי פסח- שנתיםם ועשרה.
מירי, אמא לשלושה מדהימים!!!
-
מה שבטוח זה- שבבית הוא הולך לשרותים יופי נכון?
אז בבית אל תשימי לו חיתול!!!! למה? הוא עושה בבית נכון ואיפה שצריך!!!!! למה לא לתגמל את זה?
אם לשים לו חיתול בבית אז זה כמו להגיד טוב אתה הולך לשרותים בבית יפה וואלה יופי, אבל זה לא טוב אז אני שמה לך חיתול. אבל זה טוב! את רוצה שהוא ימשיך בבית ללכת לשרותים!
מה שלא תבחרי, בבית- הוא עושה בשרותים, אז תני לו לעשות בשרותים!!
בבית בלי חיתול!
-
ממי זה כולה היום הראשון
הכי חשוב זה שתהיה נכונות גם מצידך וגם מצד הגן
המוכנות של הילד תבוא זה בטוח
מילת המפתח היא - סבלנות
-
ב"ה
בנות!! ממש תודה על העצות הנבונות
-
בטח תנסו, תנסו הכל.
בהצלחה!!!!
-
זה רעיון טוב לתת לו חפץ שהוא מכיר טוב
-
ב"ה
בבית הוא מתיישב הוא לא מבקש לעשות בעמידה.
-
לנסות עם הישבנון לא יזיק ואולי יתן לו ביטחון כי זה שלו!
בהצלחה
-
אני אישית גמלתי תוך שבוע אחד בלבד בקיץ שעבר, גם לאחר הקיץ היו פיספוסים רק בגן, זה לוקח זמן. קשה לי עם זה שהמטפלת אמרה לך אחרי פעם אחת שהוא לא רצה שהוא לא מוכן לשבת. להיות אופטימיות, הוא יצליח, נסי לבנות לו על פלקט עם מדבקות, הםן אוהבים את זה, שתספר לך על הצלחה הכי קטנה ותעשי מזה צהלה אמיתית! הם אוהבים להרגיש גדולים.....
כי אין בעולם אהבה, כמו אהבה של אמא.
[url=http://www.desiglitters.com/bear/running-glittered-bear/]
-
הורדתי לו בגן רק שהייתי בטוחה שוהא מסוגל לשלוט בפיפי. (ברגע שבבית הוא לא פיספס לי .)
אז היה תקופה קצרה שבגן הוא היה עם חיתול ואיך שאספתי אותו מהגן הורדתי לו את החיתול, שמתי לו תחתון כמובן שבכל פעם הזכרתי לו שעכשיו הוא בלי חיתול וצריך לעשות בשירותים.. הרבה אומרים שזה לא כדאי וזה מבלבל את הילד..לדעתי זה היה נכון. לא רציתי שיהיה לו טראומה בגן , הרי לא תמיד הגננת יכולה לשים לב באותו רגע שהוא פיספס, וגם כמה שהיא תיהיה נחמדה זה לא הסבלנות של אמא..
אם תוכלי לחכות לחופש שתיהיה צמודה לילד לדעתי עדיף.
אני לא רציתי לחכות כי שנה הבאה זה כבר גן עירייה, ותאריך תחילת החופש שלו זה תאריך הלידה המשוער שלי, יהיה לי קשה לתת לו הרבה תשומת לב... אז לא היה לי ברירה, אבל יצא בסוף טוב.
חוץ מקקי שהוא עדין מפספס..והמון