תוספים בהריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב,
    אני בשבוע ה-6 לפני כניסתי להריון לקחתי את הכמוסה של אלטמן-ברזל פלוס פמינה בעקבות מאגריי פרטין נמוכים ורצון לקחת חומצה פולית לפני כניסה להריון (המכילה: חומצה פולית- 400 מק''ג, ברזל 30 מ''ג, ויטמין בי 12- 250 מק''ג, ויטמין סי-60 מ''ג). כשהייתי אצל רופא הנשים שלי- הוא אמר שאני יכולה להמשיך עם הכמוסות בתנאי שזה 400 מ''ג (אני מבינה שהערך מק''ג קטן מ- מ''ג), אך כשראיתי את הכיתוב על האריזה- "נשים הרות, יש להיוועץ ברופא", נלחצתי והפסקתי. התקשרתי לרופאת המשפחה והיא נתנה לי מרשם ל: פרנטאל, חומצה פולית 5 מ''ג, אני קצת מבולבלת, מה עליי לקחת? 5 מ''ג זה כמות קטנה לא? והאם האזהרה על הברזל פלוס פמינה אכן דורשת התייחסות והפסקה?
    אשמח לתשובתך...
    תודה

נטלי הררי
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

חומצה פולית מגיעה במינונים של 5 מ"ג או 400 מיקרוגרם (מק"ג) שזה גם שווה ל - 0.4 מ"ג. אין בכל מקרה מינון של 400 מ"ג. בהריון, בהנחה שזה רק עבור ההריון ואין שום בעיה אחרת הדורשת מינון חומצה פולית גבוה אפשר להסתפק במינון הנמוך יותר של ה - 400 מק"ג.
    זהו המינון של גם בתכשירי של אלטמן וגם בתכשירים של פרנטל למינהם. כדאי לשאול את הרופאה שלך מדוע היא רשמה לך מינון של 5 מ"ג. לא זה מזיק, אבל נראה לי שסתם כדאי לך לדעת.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה