דימומים וכאבים שבוע 7 - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר,
    יש לי כבר 6 ימים דימום (דומה מאד למחזור ברמת הזרימה) כמעט בלתי פוסק, עם גושי דם גדולים מידי פעם (בצורת כבד) וכאבים (בסגנון כאבי מחזור) שבאים והולכים, חלקם חזקים. הייתי שלוש פעמים במיון כבר ואמרו לי שיש המטומה/קריש דם ויש סיכוי להפלה. במקביל נצפה עובר עם דופק המתאים לגילו ושק החלמון לידו. בינתיים אני לא הלכתי לעבודה בגלל כאבים וחולשה וקיוויתי שזה יעזור להימנע מהפלה. אני לוקחת שני אקמול כל 6 שעות וזה מעט מקל על הכאבים. שאלותיי הם:
    1. מה ניתן לעשות על מנת למנוע את ההפלה?
    2. האם במידה וההריון ימשיך יש סיכוי לפגמים בעובר עקב הדימום? מתי ניתן לזהות זאת?
    3. בהנחה שהדימום ממשיך האם מומלץ כן לנסות לחזור לעבודה לא מאומצת פיזית אך שדורשת מאמץ מנטלי
    4. האם יש דברים מסויימים (מאכלים וכולי) שעדיף להימנע מהם כעת?
    5. האם האקמולים יכולים לגרום לנזק במינון שציינתי?
    6. האם במידה והמצב ימשיך אצטרך לעשות הפלה?
    7. הרופא הראשון במיון נתן לי אסטרוגסטן 200, פעמיים ביום. האם להמשיך להחדיר גם בזמן הדימום הפעיל?
    תודה רבה על תשובותיך,
    ענת.
2 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

איזה שבוע את ?

ד"ר הדר
  • שלום רב

ראיתי...שבוע 7

1. אין הרבה מה לעשות, טיפול בפרוגסטרון זו אופציה (ואת כבר מקבלת את זה)
    2. לא, אם ההריון ממשיך העובר יהיה תקין
    3. כל עוד יש דימום כדאי להיות במנוחה בבית
    4. לא
    5. לא
    6. כל עוד יש דופק לא תוכלי לעשות הפלה, אלא אם הדימום גורם לך לאנמיה משמעותית ואז תתאפשר לך הפלה למרות שיש דופק
    7. כדאי לעבור לזריקות של פרוגטסרון, זה יהיה יותר יעיל מאשר נרות בזמן דימום

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה