"די לטרור ההנקה " - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אני חושבת שטרור ההנקה הוא בעצם גם כלפי המניקות וגם כלפי הלא מניקות .
    ובעצם די לשפוט אותנו כאמהות .
    מדהים אותי עד כמה אנחנו חברה שיפוטית ונכנסת לפרטיות של בן אדם
    אישה שעדיין לא בהריון שומעת מתי כבר ?!
    אישה בהריון שומעת ,מתי כבר היא תלד?!
    האם היא תניק, מתי היא תביא ילד הבר , כמה ילדים היא תעשה , איך היא תפרנס את כולם , ולמה כל כך הרבה ,ולמה כל כך מעט , למה את בלי תואר, למה את עם תואר , למה את משקיעה בקריירה , למה את לא משקיעה בקריירה , למה את לא עושה דוקטורט , למה את עושה דוקטורת , את רק לומדת ,בטח הילדים שלך סובלים נורא , את רק עובדת ,בטח הילדים שלך סובלים נורא , את רק בבית ,בטח הילדים שלך סובלים נורא , למה , למה ,למה, למה....ועוד מיליון למה!???!!???
    מזדהה http://www.mako.co.il/ninemonth-birth/breast-feeding/Article-389315e931ef831006.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=1483179553
    ובעקבות קריאה נכתבה ההודעה הזו .
    לא מנסה להעליב אף אחת , רק מנסה להעביר מסר , שכולנו נוטות לשפוט לפעמים , אז רגע לפני חייבים לעצור ולחשוב .
20 תגובות
עמוד 1
  • כמה שאת צודקת..מה שלא תעשי-את אמא רעה!
    זה ממש מרגיז, ובישראל יש לנו נטייה לחטט בחיים של אחרים יותר מדי.
    הפתרון הוא לא להתייחס..
  • אני תמיד מנסה לגלות סובלנות וסבלנות ומנסה גם ללמד את איתמר שלפני מעשה מחשבה תחילה. מאוד חשוב לי שהוא ילמד לקבל את השונה . משהו שכמעט לא קיים במדינתינו הקטנטנה .
  • את כ"כ צודקת!!!!

• הבעיה היא, שכמו שכתוב בכתבה, רגשות האשם מחלחלים בנו עוד טרם האשימו אותנו...
    אני למשל, מאוד רציתי להיניק, וממש לא מטעמי נוחות שלי. זה הולך להיות קשה ותובעני, ובמיוחד לוורקוהולית כמוני. מה שעמד לנגד עיניי, זו הבריאות של התינוק.
    בכל זאת, אחרי בירור מקיף שעשיתי, החלטתי לרדת מזה. הסיבה לכך היא לקות הראייה שלי. הרי גם כך אני עומדת לעבור קיסרי, בשל חשש לעלייה במספר (ואצלי כל עלייה קריטית), או חלילה היפרדות רשתית, אז התברר לי, שגם הנקה גורמת לשינויים בראייה. אין הוכחה מדעית לכך, אבל שמעתי מספיק נשים, שהמספר שלהן השתנה, והן התבקשו שלא להחליף משקפיים, עד אשר יסיימו להיניק. אז אולי נשים עם מספר קטן מאוד במשקפיים, שיכולות להמתין שנה וחצי. אני לא!
    אז אמרו לי אתן, מה עדיף לתינוק? לא עדיף שתהיה לו אימא עם ראייה יציבה, שלא תסכן אותו כשתיקח אותו לטייל?
    ועדיין אני חשה בהרגשה, שיש בתוכי את הת**** הטובה ביותר עבורו, ואני לא מתכוונת לספק לו אותה...
  • כל אמא מחליטה איך לגדל את התינוק שלה ואם להניק אותו או לא
    שום בחירה, לכאן או לכאן, לא הופכת מישהי לאמא טובה יותר או טובה פחות
    וגם אני חושבת, כמו שכבר ציינו לפניי
    שרגשות האשם שלנו מתחילים הרבה לפני שאנחנו מביאות ילד לעולם
    ואני גם חושבת שזה עוד חלק מלהיות אמא, תמיד לחשוב איך להשתפר ולהשתנות
    כדי להיות האמהות הכי טובות שאפשר בשביל הילדים שלנו
  • יש לי תשובה בשבילך...
    שמים ז על כולם ועושים מה שעושה לנו טוב וזהו.

אני הבאתי ילדים כי ככה רציתי.
    הבאתי 3 בנים ובנות לא יהיו וגם לי נמאס לשמוע חכמולוגיות אמהות לילד אחד
    ששואלות למה אני לא מנסה להביא עוד אולי תצא בת..אז שתלך ת*****
    כל מי ששואלת ותעזוב אותי בשקט...אולי גם תכנס להריון ותשתוק כתוצאה מהז***
    ותרד לי מהגב...

צאו לי מהכיס הוא שלי ומה שיש או אין זה עיניין פרי שלי ושלו לא של אף אחד אחר (טוב נו חוץ מהבנק...)

למה אני עובדת? למה הילדים רק ב17 בבית..איזה באסה?

אנשים בארץ צריכים ללמוד לצאת לאחרים מהתחת.זה הכל.

איכות החיים האירופאית - אף אחד לא בחור של התחת של אף אחד....
  • כמה שאת צודקת יקירתי

• אני אחזור על דעתי האישית, אני בעד הנקה לחלוטין, אני חושבת שזה הכי טוב שיש, ומי שיכולה ומעוניינת שתעניק את זה.
    אישית התברר שהנקה זה לא בשבילי.
    וגם לי כולם נכנסו לגוף והתפלאו איך אני עושה כזה עוול היום ונורא לילדה שלי. עד היום חמתי דואגת לעקוץ אותי בכל הזדמנות שגיסתי הניקה עד גיל שנתיים וחצי.
    וואו כבוד מטורף!!!
    ודעתי האישית היא: תניקי בצניעות, לא צריך להכריז קבל עם ועדה אני אניק איפה שאני רוצה ואיך שאני רוצה.
    זה לא מכובד לשבת בקניון על ספסל במרכז העניינים ולחשוף ציצי.
    זה לא מכובד לשבת על הרצפה בקניון שעונה על קיר ולחשוף ציצי.
    אני ראיתי מישהי עם התינוק בתוך מנשא הולכת מטיילת ומניקה....
    למה? כשאני נותנת לנועם בקבוק אני מסתובבת ומאכילה? אני יושבת בצד ומאכילה את הילדה שלי.
    גיסתי היתה שולפת ציצי באמצע שולחן האוכל ארוחת שישי ונותנת לילדה שלה להניק. מול אבא שלה, סבא שלה, אח שלה, בעלה, והבן המתבגר שלה - זה ממש אבל ממש לא מכבד אותה, את הילדה או את המשפחה, ובטח לא את המעמד. הבת שלה למדה שאפשר לגשת לחולצה של אמא בכל מצב ופשוט להפשיט אותה ולאכול.

היום ברוך השם 90% מהמקומות הציבוריים מעניקים פינות הנקה מסודרות.
    ובשאר המקרים אפשר ללכת לשבת בפינה לשים חיתול בד ולהניק.

כל השאר אני פשוט חושבת שאלו שאלות סקרנות טבעיות, אני לא רואה בהן כל רע (במידה), אין לי שום בעיה שיתעניינו אם אני רוצה עוד ילד ומתי, אין לי בעיה שיעירו לי על שברוב חוצפתי הבאתי 2 בנות ולא בן ובת אני מפנה אותם לבעלי שיתן הסבר

• גם אצלי הנקה זה דבר שצריך להתביש להראות. כי זה הגוף שלי וצניעות ובלה בלה ולא נעים לי אבל אין לי בעיה אם לאחרות אין בעיה שיניקו בפני כמה שהן רוצות
    אני לא יודעת איך הן מרגישות לגבי הגוף שלהן.
    שכשעשינו פדיון בן באיזה בית כנסת\מקום לימודים..בעזרת נשים היו כל מיני ספרים ולקחתי איזה משהו שלא יהיה לי משעמם
    בקיצור, לא זוכרת באיזה ספר, אבל זה היה הלכות ושם היה רשום שמותר לאשה להניק בפני אנשים וסבא שלה וכ'ו... אין בזה חוסר צניעות, אם זה מה שהיא רוצה לעשות, אם זה למען הנקה.
    אז אני לא מתחברת לזה לעצמי כמו שאני לא מתחברת על אותו משקל שילדות חברות בנות 3 מתקלחות ביחד. אבל אם אצליהן זה לא מיני אז בבקשה תתקלחו.
    (ולמה שיהיה אצליהן מיני? אין סיבה, לכאורה)

במנשא את רואה את הפטמה שלה? אם לא, אז אני לא רואה איפה זה לא במקום
    כי אולי הוא ישן כבר ולא שואב אז מה, עצם הידיעה לא נעימה?

לגבי הילדה שבאה לאמא לאכול, אז שתבוא ותקח את החולצה מתי שהיא רוצה זה התפקיד של האמא להגיד לה לא להפשיט אותה. זה כבר חינוך.
    אבל העובדה ש "זה מגעיל" שילדים בני שנה + מושכים לאמא את החולצה (כי הגיעה הנקה מסודרת\או הנקת בופה) אין מנוס! ככה זה !
    זה כמו שילד רגיל למשהו אז ילך ויתחיל לעשות את זה בעצמו.
    אז איך תהליך למידה יכול להיות מגעיל?
    זה אחכ כבר עיניין האמא אם היא מרשה או לא.
    אבל להגיד שהתופעה שהילד למד והוא עצמאי מגעילה- זה בידיוק הטרור הנקה הזה.

כל התופעות האלה זה הרי משיפוטיות כמו שכתבה שם הכותבת.
    את המניקות יבינו את המניקות
    והתמל יבין את התמל.
    ואם מישהי פה מאיתנו לא מבינה צד, אז הכתבה אומרת, שלא צריך להשתמש במילים שיכולים לבוא משיפוטיות, לא צריך לשפוט עד שתגיע למקומו, שהן כמעט תמיד בהכרח מעליבות "מזל שאני מחנכת רק את הילדים שלי" . בקיצור רק לתמוך ולא לצדד אם לא שאלו בעד או נגד. לזה התכוונה הכותבת.
    מה שכאן חופרים עליו "טאקט" שיואו אנשים בלי טאקט, עזבי אנשים בלי טאקט לא להתייחס. על זה מדברת הכותבת. לנסות ליהיות לא אחד מהם.
  • קודם כל תודה לך מרוונת !!! את כמו תמיד מקסימה ומפרגנת . למרות שאת זו שאני צריכה לפרגן לה!!! כל הכבוד לך שלא שקעת ברגשי אשם והשלמת עם העובדה שההנקה בנסיבות שהיו לך לא הייתה אפשרית ,שידעת להגיע לנקודה הזו ולהחליט שזה מה שאת צריכה לעשות. כל הכבוד לך שאת לא נסגרת בפני האפשרות שאולי עם ילד אחר זה יהיה אחרת , ובכל זאת גם בטירוף הזה של החיים מה שמצליח גם אם זה ממש קצת זה ההשג גדול ומה שלא מצליח זה ממש לא כישלון

• מיצי מפריע לי שהולכים עם הילד בזמן שהוא אוכל
    איפה הכבוד לילד שלך? למה הוא צריך להתנדנד ולהתנוענע בזמן האוכל?
    את אוכלת והולכת או יושבת ואוכלת?

שיפוטיות זה דבר טבעי ולגיטימי, זה מופיע בכל מקום בחיים, תרצו או לא תרצו אנחנו שיפוטיים לעצמנו, להורים שלנו, למשפחה שלנו, לילדים שלנו - זה טבע האדם.

אי אפשר שתהיה הסכמה על הכל, אי אפשר לדרוש מבן אדם לסתום כשיש לו דעה שונה.
    ויש הבדל בין לבוא לאישה מניקה ולומר לה כל הכבוד לך שאת מניקה אבל תעשי את זה בצורה "מכובדת" לבין לבוא לאישה שלא מניקה ולומר לה איך את עושה את זה לילדה שלך, מונעת ממנה בריאות

ונכון הנקה לא אמורה להצטייר כדבר מיני, ולנו אישה לאישה מין הסתם זה לא מצטייר כדבר מיני, כמו שלי אישית לא הפריעה להתקלח במלתחות משותפות בצבא ואפילו להתקלח ביחד כדי לחסוך זמן ומים חמים.
    אבל הגיוני שגבר שרואה שדיים רואה אותם כדבר מיני וזה לא עקרוני למה הם משמשות באותו רגע - לא הייתי מצפה שידמיין שהוא רואה בקבוק במקום

• אם את עושה אנלוגיה אז תינוק שיונק בזמן שאמו הולכת זה כמו שאת אוכלת בזמן נסיעה ברכב (ולא בתור הנהגת כמובן)
    אז אין נזק מבחינת שליחת האנרגיה לרגליים במקום למערכת העיכול.
    אחד מיתרונות ההנקה של פיציים זה אותה אישה עם מנשא, זה לא שהיא רצה ודילגה לה בזמן שהוא אכל.
    על האם זה מכובד או לא להניק ולזוז אז על זה אפשר לחלוק, האם זה פייר כלפי הילד, האם לילד יש דעה בכלל בנושא, האם בכלל אכפת לו מה אמא שלו עושה תוך כדי הנקה (גם בבית), אבל מה שבטוח זה שמי שעושה את זה רואה יותר טוב את התמונה.
    היא מתקשרת עם הילד ברגע שהיא עושה מעשה לא מכובד זה כלפי הילד, אז רק היא יכולה לדעת אם זה בסדר מבחינת הילד או לא.
  • מה אני אגיד לך, מקובל עלי שיש דברים שלא יהיו מקובלים על כולם
    אז בואי נסכים שכנראה לעולם לא נסכים

• ורק רוצה לחדד שוב השרשור לא נפתח כדי לדון על הנקה ו/או אי הנקה .
    השרשור נפתח כי אני מרגישה שכולנו צריכים ללמוד וללמד (את ילדינו כמובן ) סובלנות וסבלנות
  • ואני לא חושבת שלבוא ולומר שיש שיפוטיות מסויימת, או חוסר הסכמה על נושאים מסויימים, זה חוסר חינוך לסובלנות וסבלנות
    אני בן אדם מאוד סבלני ומאוד סובלני ומחנכת את הילדה שלי לזה - וכמו כן מחנכת אותה לחזק את הדעות שלה

• הנה מצאתי מה הבעיה שנוצרה כאן!!!

אני אכתוב במשל

אסקי שמה כתבה שבה אמרו "בואו לא נדבר על בננות"
    ואז אסקי הוסיפה ואמרה בואו לא רק לא נדבר על בננות, בואו גם לא נדבר על כל הפירות בכלל!
    ואז באו בנות וכתבו מלפפון דלעת שעועית בצלצלי שאלוט
    ואז באת, סיון, וכתבת מתכון לסלט פירות עם המון המון תמונות של בננות (אולי את מאוד אוהבת בננות)
    אז מה שהציק זה ש"הרסת לנו את המשחק" .
    לא מדברים על בננות ורכיבים תזונתיים שלהם ולא של הדובדבנים

בקיצור במושגי אינטרנט יצא לך עכשיו טרולינג.
    עשית טרולינג. וטרולינג זה מציק.
    אז מה שרציתי להגיד זה, שזה הציק לי הדבר הזה.
    פשוט נכנסתי לדוגמאות קונקרטיות וזה לא העביר את הנקודה.
    אז הנה.
    הציק לי שכשאמרו לא לדבר על פירות באת ודיברת. אולי בדווקא ואולי סתם.
    זה גם מה שאסקי כתבה לך.
    זהו. אין לזה המשך, סתם היה חשוב שתדעי שזה הציק לנו
  • ומוסיפה על דברי מיצי .
    לא ניסיתי לומר שאת לא מחנכת את ילדיך לסובלנות או לא מחנכת בכלל או מישהי אחרת שבחרה לא להגיב ...רשמתי כולנו צריכים ללמוד . וללמד , להמשיך ללמד . ואולי הכותרת שלי אשמה.
    ובא לי עכשיו סלט פירות עם בננות , וגם דובדבנים
  • רק בארץ זה ככה,
    החטטנות....
    ההערות החוצפניות...
    חוסר טקט וחוסר נימוס....
    צריך עור של פיל, ופשוט לעשות מה שבא לך
    "הזמן עושה את שלו והוא מזור לכל שכואב
    אם לאלוהים לקח שישה ימים לברוא את כל מי שיש כאן
    מי אני שאמהר ואנסה לשנות את הכל
    כי הכל קורה ממילא בתחושה כזו שכל דבר בא במקומו"

• מיצי אי אפשר לתת משהו כדוגמא לשים לו זיקוקים מסביב ואז לצפות שלא נסתכל לכיוון שלו
    ומאיה אני ממש לא צריכה שיגידו לי שאני מחנכת או לא מחנכת את הבנות שלי - זה ברור לי מאליו

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה