צירים לא סדירים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר,
    אני בשבוע 37 + 5. מיום שבת האחרון יש לי התקשויות של הבטן כל 7-10 דקות (לרוב כל 8 דקות אבל לפעמים זה משתנה בשעות שונות של היום). אתמול בערב הלכתי להבדק - ראו במוניטור 4 צירים כל 10 דקות בערך ובעוצמה שווה (סביבות 40-50) ובבדיקת רופא נמצא שאין פתיחה והצוואר עדיין ארוך.

היום במשך כל היום המשיכו הצירים הללו, אותה תדירות, אותה עוצמה. חשוב לי לומר שהם לא כואבים במיוחד, זה יותר מרגיש כמו לחץ בבטן וכן שלאורך כל הזמן אני מרגישה ועוקבת אחר תנועות העובר.

שאלתי - כל כמה זמן צריך להיבדק בהנחה שהמצב ממשיך באותו אופן? כל כמה זמן מומלץ ללכת לבדיקת רופא או לבצע מוניטור? יש טעם לעשות משהו אם אני לא מרגישה בכאב?

בנוסף, מנסיונך (וכן ברור לי שזה שונה מאחת לאחת) - האם זה מצב שיכול להמשך גם עוד מספר שבועות? ימים? זה מעיד איכשהו על לידה מעבר לפינה?

תודה מראש!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

כל עוד המצב לא משתנה אין מה לכת להבדק
    כאשר יש שינוי בעוצמת, תדירות ו/או משך הצירים - יש להבדק שוב
    זה מעיד על התקרבותה של הלידה, אך אי אפשר לדעת כמה קרובה
    כפי שזה יכול להיות מספר ימים זה יכול באותה מיד גם להפסיק ולהעלם

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה