וריד טבורי מורחב 11 מ״מ - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב , היום הייתי ביעוץ גנטי בעקבות וריד טבורי מורחב אני בת 30 , ולפי כל הבדיקות הסקירות והשקיפות הכל תקין ואין חשש חלילה למומים , היועצת גנטית אמרה שהסיכון לחלילה למום או תסמונת דאוןמאד נמוכה ולעשות דיקור מי שפיר זה יותר מסוכן מאשר הממצאים שלי... וההחלטה נתונה בידי אם לעבור דעקור או לא בגדול הבנתי ממנה שהסיכוי נמוך למום - ואולי לא כדאי לעבור תבדיקה הזו , רציתי לשמוע את התייעצותך במיקרה אולי תוכל לעזור לי להחליט , ממה שאתה מכיר מיקרים דומים לשלי אולי , הוריד הוא רק מורחב ואין איזשהו בעיה כמו קריש דם וכאלה דברים ונמצאת במעקבים כל שבוע בהריון לסיכון גבוה , אני כרגע בשבוע 27 - אודה על תשובה בהקדם ...
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

אם היועצת הגנטית אמרה לך שהסיכוי לדאון הוא נמוך, אז אני מניח שהיא גם ראתה את שאר הבדיקות שעשית. צריך לזכור כי דיקור מי שפיר זו הבדיקה היחידה שיכולה לשלול בוודאות לא רק תסמונת דאון אלא גם תסמונות גנטיות רבות אחרות. זאת בניגוד לכל בדיקות הסק שרק נותנות מה הסיכון הסטטיסטי ולא תשובה אבסולוטית. לכן, יש נשים הבוחרות לבצע את הדיקור על פי רצונן משום שזו הבדיקה הטובה ביותר, שאמנם יש בה סיכון, אך איננו גובה.

לגבי הוריד הטבורי המורחב - את צריכה להיות במעקב של מרפאת הריון בסיכון.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה