בתוצאות בדיקות דם - שאלות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום רב דוקטור. אני כרגע בשבוע 8+2 וקיבלתי היום את התשובות לבדיקות דם שבצעתי שבוע שעבר שהייתי רוצה לשאול כמה דברים.

1. קרישה - בעיקרון רוב התוצאות יצאו בנורמה חוץ מאחת ואשמח לקבל את דעתך מה זה יכול להעיד והאם יש סיבה לדאגה. מה זה יכול להעיד INR גבוה?
    PROTHROMBINE TIME 12.8 - נורמה בין 10 - 12
    QUICK INDICE 86% - נורמה בין 70 - 130%
    INR 1.2 - נורמה בין 0.85 - 1.15 **
    TROMBOPLASTINE TTPA TIME 32.2 - נורמה בין 26 - 36
    FIBRINOGEN 374 - נורמה בין 200 - 400

2. טסיות דם ועוד. מאז שאני קטנה שנדבקתי בחיידק בדרום אמריקה שפוגע בטסיות דם אמרו לי שהם ישארו נמוכות לכל החיים. הבדיקה הנוכחית מראה שהם 170 אבל ה - VPM 7.5 מתחת לנורמה בין 9 - 11. האם יש סיבה לדאגה בהריון עם הטסיות דם הנמוכות? עוד משהו - בגלל שאני נושאת הומוזיגוט של המוטציה לגן 677CT - הרופא נשים אמר לי לקחת אספירין ילדים אחד ליום של 100 בנוספ לחומצה פולית. האם זה יכול להשפיע עוד יותר על הרמה של הטסיות דם? כי זה מה שהבנתי בפרוספקט. מה הסיכונים בעצם? למזלי הבדיקה של ההומוציסטאין הייתה תקינה על 8.4.

3. בלוטת התריס. כבר בבדיקות קודמות נמצאו אצלי נוגדנים מסויימים אז אמרו לי לעקוב בהריון. התוצאות נראות בנורמה אבל הנוגדנים לא ורציתי לדעת מה ניתן לעשות והאם זה מסוכן לעובר?
    T3 TOTAL 1.07 - נורמה בין 0.6 - 1.81
    T4 TOTAL 10.3 - נורמה בין 4.5 - 10.9
    TSH 0.935 - נורמה להריון בשליש ראשון בין 0.10 - 2.5

מה זה מעיד ה T4 שנמצא על הרפ הגבוה יחסית?

ANTIBODY MICROSOMAL TPO 49.5 - נורמה פחות מ - 35 ***
    ANTIBODY THYROGLOBULINE TG 368 - נורמה פחות מ - 40 ***
    ** חשוב לציין בפעם קודמת שבצעתי בדיקות שגרתיות בחודש מרץ ה TPO היה 12.8 וה - TG 567. על מה יכול להעיד ירידה ב - TG ועלייה ב - TPO? האם יש משהו לחשוש?

4. ספירת כדוריות דם.
    לבנות - אומנם הם יצאו בטווח אבל אם אני משווה את הבדיקה של מרץ לנוכחית יש עלייה במספר הכדוריות הלבנות מ - 5.24 ל - 7.01. האם להריון יש ההשפעה על מספר הכדוריות הלבנות? גם המרכיבים בתוכם השתנו למדי בין הבדיקות ורציתי לדעת אם יש לזה חשיבות כלשהי:
    מרץ - 5.24:
    LYMPHOCYTES 44.6%
    MONOCYTES 5.4%
    SEGMENTS 48.0%
    EOSINOFILE 1.5%
    BASOFILE 0.5%
    עכשיו - 7.01:
    LYMPHOCYTES 31.4%
    MONOCYTES 7.2%
    SEGMENTS 59.0%
    EOSINOFILE 1.9%
    BASOFILE 0.5%
    אדומות - הם כרגע על הנורמה הנמוכה יחסית עם 4.26 - נורמה בין 4.2 - 5.4. המוגלובין תקין עם 13.9. המטוקריט 40.4%. אבל ה - HCM גבוה עם 32.6% כשהנורמה בין 27 - 31. האם אתה רואה איזהשהיא בעיה? עוד נתונים אם חשובים:
    VCM 94.8
    CMHC 34.4
    IDH 13.5%

תודה רבה על ההתייחסות ומצטערת על ההודעה הארוכה.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

1. זה תקין, החריגות הן מינימליות וחסרות משמעות
    2. המשמעות העיקרית של טסיות בהריון, זה הערכים של מתחת ל - 100, אז כמובן אי אפשר לקבל אפידורל. יש גם משמעות לספירת טסיות נמוכה,בהבט של סיכון מוגבר לדימום
    3. זה סביר לתחילת הריון - מעקב בלבד, לא מסוכן לעובר ואין לזה משמעות, בהנחה שאת מרגישה טוב ולא סובלת מסימנים של יתר פעילות בלוטת התריס (דופק מהיר, עצבנות ועוד)
    כדאי להתייעץ עם אנדוקרינולוג לגבי הנוגדנים.
    4. אין לזה חשיבות, מספר הכדוריותה לבנות יכול לעשלות במהלך ההריון כך גם הרכבם להשתנות.
    אין בעיה עם הכדוריות האדומות

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה