-
ממשיכה ממשיכה!
כנראה שמישהו ממש רוצה בשבילי שיהיה לי עוד אחד .....לא מתווכחת איתו
-
גם אני הייתי ממשיכה אותו.... הכל זה מלמעלה !!!!!!!!!
-
כניראה שה' שלח לי מתנה ואני הייתי שמחה לקבל - הייתי ממשיכה
-
ברור שממשיכה!!!!!!!!!!!!!!!מה אני יהרוג מישהו כי יותר נוח לי ככה?????
-
את האמת...תלוי. אם זה היה קורה כשנתנאל היה בן כמה חודשים, הייתי ממשיכה, כי גם כך רצינו באופן תאורטי 2 ילדים. אבל אם זה יקרה עכשיו.... אם כל הקושי, לא נראה לי שהייתי ממשיכה. בגלל זה נעשה הכל כדי שזה לא יקרה ולא נצטרך לעמוד בהחלטות קשות
-
בדיוק אמרתי לבעלי לפני כמה ימים שיש לי כאבים בבטן כמו של מחזור אבל בלי מחזור.. (לא קיבלתי עדיין אחרי הלידה)
אז הוא התחיל לאכול סרטים
נטשה
-
ממשיכה.
אם זה קורה למישהו הרי ברור שהזוג הזה לא שומר כ"כ שזה לא יקרה נכון?
אז מה זה לא שומרים? זה מנסים!
אז כאילו מה??
-
ודאי שממשיכה
-
ממשיכה, אבל מבינה את אנסטסיה
-
אני הייתי ממשיכה
-
ממשיכה
-
כנראה לא הייתי ממשיכה.
אני לא חושבת שזה פייר כלפי התינוק הקטנטן שלי להביא לו עוד אח/ות כשהוא בעצמו עדיין זקוק לנו כ"כ.
לא יודעת מה הייתי עושה בזמן אמת, אבל זו התחושה כרגע.
מיצי, קורים המון הריונות גם כשנזהרים ומשתמשים באמצעי מניעה!
-
הדעה שלי שוב פעם:מה זה לא פייר???ולהרוג מישהו אחר זה כן פייר??????לא מדוב כאן שיודעים שילד הוא ממש ממש חולה או משהו כזה......
-
אנ הייתי ממשיכה.
לי זה קורה בדיוק עכשיו בהריון הנוכחי.
אני זוכרת כשהתלבטתי בנוגע להריון הזה אבא שלי אמר לי
שתמיד זה יגיע בזמן לא נוח.
-
נראה לי קודם הייתי קופצת מהחלון ואח"כ כמובן משאירה את ההריון...
-
לא יודעת מה הייתי עושה האמת
-
ב"ה
הייתי מתה מפחד,אבל ממשיכה בטוח........................
-
סביר להניח שהייתי משאירה....אני לא יכולה לחשוב על לעשות הפלה...
אולי זה לא יהיה הכי נוח אבל מה לעשות - זה נעשה וזה מה יש ...
הכל משמיים
-
מצטערת, אבל לדעתי הפלה מוקדמת זה לא להרוג אף אחד, כי בינתיים זה רק אוסף של תאים.
וכן, אני מעדיפה לתת הכל לילד אחד שיש לי בבית מאשר להקרע כלכלית ונפשית.
אני יודעת בוודאות שאני לא אשאיר הריון לא רצוי, זאת זכותי המלאה!
-
הייתי חושבת על התמונה הגדולה ושואלת את עצמי אם זה יגרום ממש המון נזק - קושי כלכלי שלא נעמוד בו, קושי בלימודים שיסכן את כל מה שעבדתי בשבילו וכו'.
אם הייתי חושבת שהחיים שלי יסבלו נזק רציני לא הייתי ממשיכה. וזו זכותי.
ETD - הבנו את עמדתך בנושא. אין צורך לתקוף את מי ש"מעיזה" לחשוב אחרת.
-
טוב, ברור שזה נושא טעון, יש המון היבטים לנושא ומן הסתם שיהיו פה כל מיני דעות.
ברור שזו זכותה של כל אישה להחליט עבור עצמה. אני אישית לא חושבת שהייתי מסוגלת להפסיק הריון תקין אבל כל אחת וגופה שלה
-
שמריתוש, דווקא בגלל שיש לי תאומים, אני אומרת את זה!
ברור שיש המון יתרונות כשילדים גדלים ביחד, אני מתמוגגת כשאני רואה אותם משחקים יחד. אבל אני גם רואה כמה לפעמים הם רבים עלי, כי מה לעשות, אני אחת והם שניים, אז לפעמים שניהם רוצים יחד ידיים ואני לא יכולה להרים את שניהם או למשל כשאחד תלוי עלי והשני קורא לי ואני לא יכולה לזוז ויש עוד המון דוגמאות.
וגם מבחינה כלכלית זה ממש, ממש לא פשוט. וכן, לדעתי זה עוול ליל כ״כ קטן, שעדיין זקוק לכל החום והצומי. והרי זה גם אומר שילד בן זנה יידרש להיות הגדול והמתחשב ולדעתי זה לא פייר.
-
ברור שממשיכה וזה מה שאני גיליתי
אני אכנס לתשיעי מתי שלבן שלי יהיה שנה בע"ה
ואני לא מתחרטת לרגע
-
תראי, יש לי בת דודה עם שלושה ילדים, הפרש של בערך שנתיים וחצי בין ילד לילד את חושבת שכשהשני נולד הגדול לא שיגע אותה בחיפוש אחרי צומי? וכשהשלישית נולדה קרה אותו הדבר עם השני. בקיצור לא יודעת.
אני יודעת שאם ארגיש מוכנה וזה יסתדר מבחינה כלכלית ונפשית אשמח להביא עוד ילד בהפרש קטן... אני יודעת שיהיה קשה אבל כשהם יגדלו קצת הרווח שלהם יהיה הרבה יותר גדול מההפסד שלהם בחלוקת תשומת הלב.
-
ברור שזה לא קל, לא משנה מה ההפרש בין הילדים.
וזה נושא שאף פעם לא יהיה מוסכם על כולם.
אני יודעת שהילד הבא, אם בכלל יהיה, יבוא בהפרש של לפחות 4 שנים עם התאומים. ברור שזה גם בגלל שכבר יש לי שניים. אבל אני פשוט חושבת שלא צריך ללדת בכל מחיר.
ואם ההריון לא יהיה רצוי אני לא רוצה לאנוס את עצמי וללדת רק כי ככה קרה.
-
ברור שלא צריך ללדת בכל מחיר, בגלל זה כתבתי על מוכנות נפשית וכלכלית ויש המון גורמים שצריך לקחת בחשבון. ואני בכלל לא מדברת על הריון לא רצוי. אני גלשתי מהנושא של השרשור ועברתי לנושא של שני ילדים בהפרש קטן
-
אם זה היה קורה לי הייתי עם כל הקושי שבדבר משאירה
קודם כל כי אין כמו ילדים ואני מתהעליהם דבר שני הכל מלמעלה
שלישית אני מתנגדת להפלות
איתן ...בן מקסים שלנו...אפרוח קטן, נסיך מדהים שלנו ...אבא ואמא מתים עליך
-
הייתי מתחילה לחפש רכב לשישה.......
הכי כייף הפרשים קטנים- יש הפרש של עשרה וחצי חודשים בין גליה לשמואל והפרש של שנה וחודש וחצי בין גליה לשחם- אני מקווה שההפרש הבא לא יעלה על האחרון...
הפרשים קטנים דורשים מאיתנו המון כוח נפשי, מעט שעות עירות, תימרון בין הדרישות של כל ילד לגילו ומציאת שיגרה מתאימה וכל זה לוקח גם מהזמן שלנו לעצמינו- אבל היתרונות של ההפרשים האלה שווים כל רגע שכבר לא פנוי וכל מותרות לעצמנו- ילדים זו בהחלט שמחה!!!
-

סליחה לא התכוונתי לתקוף ממש לא....פשוט אני ממש נגד הפלות.........זה לא פשוט בכלל....אני חושבת גם כמוכם שזה לא פשוט בכלל(וד.א זה קרה לי)וזה גם קשה לילד הראשון שלוקחים לו את כול הצומי(אנחנו מתמודדים עם זה עד עכישו -מבחינת בני הבכור זה להיות בן יחיד לכול החיים) אבל האמת היום הם חברים-לפעמים רבים,אבל יש להם אחד את השני והם מעסיקים אחד תשני וזה כיף...אגב אני תאומה -ואני חושבת שלהיות תאום זה גם נושא שלא פשוט ודורש לוותר..ולהתחלק עם השני אבל זה הדבר הכי מדהים שיש לי בכ"א אני והתאומה שלי קשורות אחת לשניה בצורה מדהימה....לא כובלת..אבל נותנת וזה בזכות ההורים שלי שחינכו אותנו לוותר וגם לא יצרו מצב שאחת יורת מהשניה ...אבל זה קשה אין ספק ,הגידול,העול הכלכלי והכול ולכן אני אומרת שוב פעם כול אחת והדעה שלה......דעתי בנושא מאוד חריפה כי אני מרגישה שכביכול כשאנחנו רוצים תינוק וזה לא בא בקלות אז אנחנו בוכים ומחכים (ולמי שרוצה גם מתפללים) וזה לא תמיד בא מובן מאליו ואז כשזה מגיע אז בקלות "מוותרים" .מבחינתי זה כמו ללחוץ על ההדק.אבל שוב פעם זו הדעה שלי.....ושלא תבינו גם אני לא היתי מסוגלת עכשיו לעוד אחד(יש לי 3 ב"ה -5,4,וחצי שנה) ז"א אני משוגעת על ילדים,אבל אני יוגעת שעכשיו יהיה לנו קשה מאוד צבחינה כלכלית,נפשית וכו' ולכן אני נזהרת(לדעתי זה שונה כשנזהרים מראש)
יכול להיות שדעתי החריפה בא מנקודה אחרת בגלל שאחרי שהיו לי את השניים הראשונים בהפרש כ"כ קטן ואז למדתי,ובעלי למד,לא עבדנו -נכנס אלינו כול חודש בקושי 3000 ש"ח מהשיעורים של בעלי שנתן..והינו צריכים להסתדר...זה היה קשה מאוד!!!!!!ההורים עזרו..אבל אח"כ לא רציתי לשמוע על עוד ילד בטווח הקרוב -וכשרציתי איזה מערכת יסורים עברתי-היתי חולה במונו קשה...היתי חולה בחזרת,היתי חולה בשפעת הלוך וחזור מה לא......ואני ממש לא טיפוס חולה ..ולתוספת גם היתה לי הפלה ...היה לי כ"כ קשה ובסוף קיבלנו את המתנה האחרונה וזו דעתי-לא הכול מובן מאליו....לא כול מה שרוצים אפשר לתכנן(טוב אני גם מאמינה שיש מישהו שמלמעלה מתכנן) ולפעמים כשאנחנו מתכננים זה לא תמיד יוצא...אז אם זה בא -ברוך הבא ועם הניסיונות יבואו גם הפתרונות להתמודד איתם...ושח"ו לא נחווה נסינות יותר....(אני גם מאמינה שאם נגזר על מישהו שהוא יצטרך להוציא 5000 ש"ח נניח בשנה הקרובה -אז עדיף שיוציא אותם על ילד חדש שנולד ולא נניח על דברים יורת קשים וכואבים...)
טוב שוב פעם זו דעתי וח"ו אני ממ שלא כופה על מישהו אחר דעה אחרת.....זכותה של כול אחת
סליחה

-
ממשיכה
-
ממשיכה - חד וחלק!
-
אם אני לא מוכנה לזה אז הייתי מנסה למנוע מלכתחילה, אבל לא מפסיקה הריון בשום פנים ואופן
-
ממשיכה בשום אופן לא הפלה אם אני לא רוצה כרגע ילד יש אמצעי מניעה..
זה קרה למשהי מהשכונה שלי היא ילדה ואחרי 10 חודש שוב
-
ממשיכה.
אם לא העזתי לחשוב להפיל את אגמי אני לא יעז להפיל אחרים...
-
ממשיכה!! ילדים זה שמחה
-
לא התכוונתי לפתוח נושא טעון.. :)
פשוט תהיתי לעצמי ורציתי לשתף אתכן
נטשה
-
ממשיכה כמו גדולה
-
ממשיכה. לא מסוגלת להפיל, כל החיים לא הייתי מפסיקה להתחרט והייסורי מצפון היו הורגים אותי.
וזה כן להרגו כי יש דופק משבועות ממש ממש התחלתיים.
כל אחת עושה מה שטוב לב.
ברור שזה מאוד לא קל, אבל שום דבר לא קורה סתם...