-
אני נגד לקחת צ'אנסים כשזה נוגע לבריאות.
אני לא צמה ביום כיפור.
-
ושאלת את הרב?רוב הרבנים אומרים לצום בגלל זה
-
אני יכולה לומר שבהריון הקודם שלי הייתי הריון תאומות שבוע 16
בערב יום כיפור מהבוקר טיפטפתי לעצמי מיץ ענבים תירוש כמו אינפוזיה
וזה היה הצום הכי קל שהיה בחיים!!!!!!
מאז תמיד שותה תירוש בערב הצום ממליצה בחום .
בהצלחה
-
אין שום בעיה לצום!!!!!!!!!!
אישה בהריון צמה רק כיפור וט' באב
שאר הצומות היא פטורה
הרופא בשביל לכסות את עצמו אומר לך לא לצום
-
זה לא מדויק.... רופא לא אומר לא לצום רק בשביל לכסות את עצמו בדיוק כמו שרב לא אומר לצום כי ׳מה אכפת לו׳.
כשצמים בהריון יש סיכון להתייבשות וצירים מוקדמים לכן הרופא לא רוצה לקחת סיכון. מצד שני יש המון נשים שצמות בהריון ומרגישות בסדר גמור.
אני אישית לא מתכוונת לצום, הריון בסיכון גבוה ומאד יקר ואני לא לוקחת סיכון. אם ההריון שלך תקין, לדעתי תתחילי את הצוםבמידה ותראי שאת מרגישה לא טוב, מתחילים כאבי בטן או סחרחורות תשתי מים. כך גם תרגישי שאת עושה את המקסימום וגם לא תסכני את ההריון במידה ותרגישי לא טוב.
למיטב ידיעתי (ותקנו אותי אם אני טועה) אדם שצם ומרגיש לא טוב רשאי לשתות זה נחשב פיקוח נפש.
בקיצור, תתחילי ותתקדמי לפי ההרגשה.
-
בס"ד
אני לא רב אבל יודעת את ההלכות ברוך ה לכן אנסה לענות
קודם כל כל מקרה לגופו ,צריך לפנות לרב פוסק במידה והרופא אסר על האשה לצום הריון בסיכון ,אשה עם צירים מוקדמים, ואז הרב כמעט תמיד נותן לה תפריט איך לאכול ולשתות במידה מסוימת, כדיי שחלילה לא יהיה פיקוח נפש ,כמובן שהתורה היא קודם כל המתנה הכי נפלאה שקיבלנו מבורא עולם ,לכן פונים לרב והוא פותר את האשה, אבל בתפריט מסויים ,ורק רב יכול להגיד לה איך וכמה שצריך
שיהיה יום מקסים שנה טובה וחג שמח לכולן
http://pregnancy.baby-gaga.com/]
-
לא כל הרבנים אומרים לצום בכל מצב. כל מקרה לגופו. הם בודקים ואפילו יכולים לומר לך לא לצום אם המצב מצדיק - סכנה לעובר עולה על צום ושבת..
-
ביום כיפור יש מושג של שעורים יש כמות מסוימת שאותה מותר לשתות כל זמן מסוים ולפי ההלכה זה נחשב לצום.
רב אכפת לו מאוד מכל אחד ואחד הרי ביהדות אחד הדברים הכי חשובים זה החיים ושמירה עליהם. לכן אם רופא אמר לך לא לצום הולכים לרב אם מה שהרופא אמר ושואלים אותו. תמיד ששואלים רב לגבי צום בתשעה באב או ביום כיפור הוא אומר לשאול מה הרופא אומר ולפי זה הוא פוסק.
-
אין לי משוג איך זה באמת הולך...
חני - מעניין אותי לדעת, איזו כמות מים וכל כמה זמן נחשבת עדיין לצום?....
וחייבים על שאלת רב?...
באמת שלא ידעתי על זה...
-
אני לא חושבת שאישה הרה צריכה לקחת סיכון ולצום
-
בשבוע שלך היו לי בחילות מטורפות- לא הייתי אוכלת ושותה ימים שלמים
והנה, אני בסדר וברוך השם גם הקטנצ'יק!
אז זה אומר שלגמרי אפשר .
אני מתכוונת לצום בכיפור, כמו שאני צמה בכל שנה.
רבנים מתירים להפסיק צום אם זה גובל בפיקוח נפש ..
את יכולה לצום ואם לא תרגישי טוב תשתי\תאכלי.
שנה טובה :)
דניס- אני לא יודעת בדיוק כמויות וזמנים צריך לשאול רב איך בדיוק מותר ואם בכלל מותר. ושוב אני כותבת רב לא פוסק לבד אלא הוא אומר לשאול רופא מה הוא אומר ולפי זה הוא פוסק. רב לא מסכן חיים!!!!!!!!!!!!!
-
אני הייתי ממש בתחילת ההריון בכיפור ולא צמתי ( אבל אני בכלל לא דוגמא)
-
אני בהיריון הנוכחי צמתי. שתיתי חמישה ליטר מים מבוקר ערב החג ועד סוף המפסקת.
היה צום מעולה.
מתחילים את הצום ואם מרגישים לא טוב מפסיקים.
שנה טובה
-
אני ממש ממש ממש לא חושבת שצריך לצום
-
זה לא מזיק
אני יודעת שאם אין לך בעיה רפואית חלילה או לעובר אז צריך לצום
לא קורה כלום
את יכולה להתייעץ עם מכון פוע"ה רפואה ופוריות עפי ההלכה
הרב שלי שם זה הרב האיתן
הם עונים על שאלות של רפואה והלכה
בהצלחה נשמה
-
אין לי מושג איזה רב שאלת אבל אני יודעת שרבנים מתירים לכל אישה בהריון לא לצום. חבל שתפגמי בהריון הזה.
כי אין בעולם אהבה, כמו אהבה של אמא.
[url=http://www.desiglitters.com/bear/running-glittered-bear/]
-
מתירים לכל אשה בהריון? ממש לא
לפגום בהריון? עוד יותר לא
תלוי את מי את שואלת ואיך את שואלת
-
מתירים לכל אשה בהריון? ממש לא
לפגום בהריון? עוד יותר לא
תלוי את מי את שואלת ואיך את שואלת
-
אני הייתי בהיריון בחודש חמישי אם אני לא טועה ואני לא צמתי.. אבל אני הייתי בשמירת היריון.
ושאני שאלתי את הרופא האם בכללי מותר לצום לאשה בהריון והוא אמר לא ממולץ בכלל לצום!
-
אני לא מבינה מה פה בכלל השאלה!?!?!!??
רב הוא רופא? ממש לא! אז למה בכלל שואלים אותו בעינין רפואי?
מזה מתיר? מה הוא יקח את הסיכון שחלילה יכול לקרות משהו??
אין לי שום דבר נגד רב, אבל לא בשאלות רפואיות
אין שום רופא בעולם שיגיד לאישה בהריון לצום!
ולא מבינה למה לקחת את הסיכון הזה
-
יש כאן פשוט הטעיה:
נכתב:
"אני יודעת שרבנים מתירים לכל אישה בהריון לא לצום."
פשוט לא נכון!
ההיתר לא לצום ניתן לאנשים שנמצאים בסכנת חיים, מה שנקרא: במקרה של פיקוח נפש.
אישה בהיריון תקין (ואני מדגישה, תקין) לא נחשבת במצב של פיקוח נפש, ולכן- הלכתית- אינה פטורה מלצום.
זה היה הצד ההלכתי.
עכשיו השאלה עד כמה ההלכה מדברת אלייך וחלק משמעותי מחייך (דתית / מסורתית/ חילונית), ולפי כך תנהגי.
בעיני, אם את שוקלת לצום או לא לצום מענייני פחד של חטא שתצברי או משהו בסגנון, אז אל תחמירי עם עניין הצום ותקלי עם עצמך
-
הפנתי שאלה בנושא בפורום של דר' ערן הדר... הוא עדיין לא ענה לי אז תבדקי מדי פעם...יהלי ורוני, הנסיכות שלנו, אמא ואבא אוהבים אתכן הכי בעולם!!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
אורטל- רב הוא לא רופא ולכן כל פעם שבאים לרב עם שאלה מסוג כזה הוא אומר לשאול רופא ואז הרב פוסק. רב לא פוסק בעיניניים רפאויים בלי דעת רופא.
אם רופא אוסר על אשה לצום בגלל שזה מסוכן לה אז הרב יפסוק לה לפי מה שהרופא אומר.
מבחינה הלכתית רופא הוא לא פוסק. לכן הרב צריך לפסוק זאת.
וביום כיפור בד"כ אשה שלא יכולה לצום כי היא צריכה נוזלים וכו' היא צמה ב"שיעורים". מינון מסוים של נוזלים כל זמן מסוים.
הגב בכל שנה לפני יום כיפור יש כמה כנסים של רבנים ששם מרצים רופאי נשים ונותנים הוראות והסברים.
וכל אחת באמונתה תחיה...
-
חני
[URL=http://www1.glitterphoto.net/]
-
טוב בנות קראתי את התגובות שלכן תודה על ההתעניינות..
אני איישית לא רואה את עצמי לא שותה 25 שעות ומסיימת טוב אין מצב גם הרופא אמר הבדיקות דם שלי מהחודש הראשון או השני של ההריון לא יצאו תקינות בשביל אישה רגילה אבל הרופא אומר שזה תקין להריון..
אין לי בלי עין הרע שום בעיות עם ההריון טפו טפו טפו
אבל בגוף עצמו אפשר להגיד שקצת חלש לפני שנתיים עשיתי דיאטה מאוד חזקה וירדתי 20 קילו בזמן מאוד קצר בגלל זה מאז גם ככה יש לי הפרעות אכילה בימים האחרונים אני מאוד חלשה אין מצב שאני עוברת יום בלי להירדם בפתאומיות בצהריים
אני חושבת
שאני ייקח מרב מן תפריט אני לא חושבת שאני יהיה מסוגלת לעמוד בזה בגלל ההריון אני כל כמה שעות מכניסה שוקולד לגוף כי אני פשוט מרגישה שאני מתעלפת אתמול אנשים בחוץ שאלו אותי מה קרה הייתי מאוד חיוורת..
העובר לא אשם בכלום ואני ממש לא יסכן אותו
-
אני עם אורטל
-
עדי לא ראיתי את השאלה איפה.<
-
לא הבנתי את הדילמה
-
אני באתי מבית דתי אני שומרת שבת ברור מנסים להתחזק כמה שיותר
זה לא שאני לא רוצה לצום כן רוצה לצום
זה הריון ראשון תנסי להבין את הפחד של לצום כמה שיש כאלה שיגדו צמתי וכו'
אני לא יכולה לקחת דוגמא מאחרות כי כמו שאנחנו תמיד אומרות כל הריון זה משהו אחר וכל גוף זה משהו אחר
אמא שלי וחמותי אמרו לי שבשום אופן לאחת כמוני לא מומלץ לצום
מצד שני הגיסות שלי אומרות לי שהם צמו אבל אין מה להשוות בכלל יש להם קצת עודף משקל:/ אני נראת בת 12 טוב שיש לי לפחות חזה ככה מבדילים בגיל
-
עכשיו הכל יותר ברור, לא ידעתי שאת דתייה אז לא הבנתי את השאלה. סליחה.
בכל אופן, הבנות שיותר מבינות בהילכות ענו יפה מאוד, וגם שיקול דעת שלך בשילוב החלטת רופא, יהיה מעשה חכם ומבורך. ואם את כמו ילדה בת 12 חחח מצחיקולה, אז באמת לא כדאי לקחת סיכון. בהצלחה!!
-
חחחחח אני לא חושבת אבל אלה שמסביבי כן..במיוחד אחים שלי צוחקים עלי כל הזמן שהתינוק ירים אותי לא אני אותו
-
מאמי תשאלי רב. אני מבטיחה לך שום רב לא יסכן אותך ואת העובר שלך בשום אופן שבעולם!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
אם קיים סיכון הכי קטן הרב יתיר לך לא לצום או צום בשיעורים.
-
כן זה מה שאני רוצה צום בשיעורים בזה אני יוכל לעמוד
-
אני לא הייתי צמה או לפחות שוצה
יש סכנת הפלה בצום הרחם יכול להתחיל צירים
כשאת לא אוכלת ולא שותה ואת בהריון הגוף מתרגם את זה לחוסר משאבים להחזיק את ההריון ועלול לפתח צירים
אני חושבת שזה לא הגיוני ולא יודעת כיצד הרבנים מרשים לעצמם להגיד את זה
אני צמה כל שנה ובהריון לא צמתי וגם עכשיו אני מניקה וגם לא אצום
איתן ...בן מקסים שלנו...אפרוח קטן, נסיך מדהים שלנו ...אבא ואמא מתים עליך
-
רק לפני מספר שעות דר' ערן ענה לי אז הנה ההודעה שהפניתי אליו...
http://www.yoledet.co.il/forum/topic.asp?TOPIC_ID=261064לאור זאת, אני אצום עם הכנה נכונה של הגוף - שתיה מרובה, סוכרים וכו' ביומיים שלפני הצום...
אם ארגיש לא טוב אז בהתאם אחליט מה לעשות...יהלי ורוני, הנסיכות שלנו, אמא ואבא אוהבים אתכן הכי בעולם!!!
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
-
וואו השרשור הזה מעצבן אותי
בחיים צריך לדעת להסתכל על חצי הכוס המלאה - תמיד!!!!!
שיהיה יום מקסים לכולם!!!!!
באהבה, ליאת.
-
כפייה?
מישו כפה על מישו משו?
כל אחד מה שהוא מאמין ויודע ורוצה לעשות
הפוך - הכל עניין של בחירה, לא כפייה............
ההשקפות שלנו שונות לגמרי בתכלית, וזה בסדר גמור, סכ"ה זה פורום יש פה המון בנות מהמון מגזרים וכל גווני הקשת
אני לא חושבת שמעיין (ותתקני אותי אם אני טועה) רצתה שמישו יפסוק לה כאן משו בפורום, כי זה לא יכול לקרות, לכאן ולכאן, לצום או לא.
בכל אופן מה שתבחרי לעשות שיהיה לך בהצלחה
-
אני החלטתי פשוט לבקש מהרב שיתן לי צום בשיעורים כמה לשתות ומתי אני לא מתכוונת לסכן את ההריון שחיכיתי לו כלכך הרבבה
-
זו בהחלט כפייה!
הרב ייקח על עצמו אם חלילה יקרה משהו לה או לעובר?
ממש לא. מה הוא יגיד ״ זה בידי שמיים״?
תעשו לי טובה. אם הרופאים לא ממליצים ( שלמדו רפואה כמה שנים) אז כנראה שיש סיבה. נשים בהריון לא צריכות לצום, נקודה.
אני בטוחה שאלוהים יסלח על זה.
באהבה, ליאת.
-
בעזרת ה' הוא יסלח לנו אני בטוחה יש לנו אבא רחמן
לא להתעצבן
-
השרשור הזה הגיע למצב שהוא ממש מצחיק אותי
אף אחד לא כופה על אף אחד לעשות שום דבר
הרבנים לא כופים על אף אחד כלום
אף אחד לא מכריח לעשות שום דבר
לכפות זה להכריח בן אדם לעשות משו, ואף אחד לא מכריח את פלוני/ת לצום
הרב לא לוקח על עצמו שום אחריות
הרופאים לא לוקחים שום אחריות, אף אחד לא רוצה לקחת אחריות
הקב"ה הוא היחיד שלוקח על עצמו את האחריות. שמי שעושה את הרצון שלו לא ינזק.
אבל באמת שזה כבר מגיע לויכוחים השקפתיים ממש עמוקים
ואל כדאי להמשיך כי זה יכול להימשך ל 16 דפים
-
בדבר אחד את צודקת.
אין לנו מה להמשיך בויכוח הזה כי אנחנו לעולם לא נגיע להסכמה.
באהבה, ליאת.
-
לא התכוונתי לעצבן פה אף אחת...
פשוט מעיין ביקשה לדעת איפה ההודעה ששלחתי לדר' ערן, לכן הגבתי לה...
בעיני יום כיפורים הוא יום מאוד חשוב וכל עוד ההריון תקין ואני מרגישה בד"כ בסדר בזמן צום אין מבחינתי שום מניעה לצום...
אף אחד לא כופה שום דבר רק חשוב לדעת דברים ולא לחשוב שבגלל צום של 24 שעות יכול להיגרם חלילה משהו נורא... כל אחת כראות עיניה...
והעיקר שנה טובה שתכתבו ותחתמו בספר החיים- אמן!!!יהלי ורוני, הנסיכות שלנו, אמא ואבא אוהבים אתכן הכי בעולם!!!
-
שנה טובה לכולן!!!
ומעיין.......
הנושאים האלה מאוד מורכבים לפורום כזה חח :) הצלחות
-
אני לא קראתי את התגובות אבל
אני זוכרת שהרופא אמר לי בהריון הקודם שלא מומלץ לצום מתחת לשבוע 25
את בשבוע מוקדם
לכי עם ההרגשה שלך