מתחילה לקבל פיק ברכיים!, חשבתי שאשמח ופתאום פחד - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • משתלט.
    העניין הוא שאנו גרים אצל ההורים שלי, ורוצים להתחייב לפרוייקט, ובדצמבר צריכים ללדת עוברית חמודה בע"ה, נצטרך לקחת הרבה משכתא ולחסוך בו בזמן שמחכים לפרוייקט 2 וחצי.
    איך אפשר לעמוד בהוצאות של תינוקת ובו בזמן לחסוך 150000 ש"ח בשנתיים וחצי לדירה.
    בעלי משכנע אותי שנעמוד בזה ונחסוך כי כרגע גרים אצל ההורים אבל אני אוהבת גם לחיות וגם לפנק את העוברית שלי כשתצא .
    בדילמה גדולה, אבל אני יודעת שזה צעד משמעותי לחיים איכותיים באיזור טוב ולחינוך טוב וזה עוד שנתיים ונותן זמן לחסוך בינתיים נגור אצל ההורים שלי.
    מה אתן אומרות???
14 תגובות
עמוד 1
  • ואוווווווווווווווו
    אכן דילמה לא פשוטה.
    אני לא מהנשים שמסוגלות לגור אצל ההורים ויהי מה ולכן קשה לי להמליץ לך שכן ומצד שני זה אכן מפתה לחסוך שנתיים וליקנות בית .
    אולי הבנות שחוות את המגורים עם ההורים יוכלו להמליץ לך מנסיונן .
    שיהיה המון הצלחה
  • תודה לך. לגור אצל ההורים שלי זאת פריבלגיה כי הם מדהימים וגם לבעלי אין בעיה , הפחד שלי שנצליח לחסוך עם תינוקת.
  • אתם יכולים לחסוך גם מבלי להחסיר ממנה כלום בעזרת השם.
    זה בסדר להמעיט ביציאות ואוכל בחוץ ולהגביל את עצמכם מעט, תחשבו על זה שזה ממש ישתלם אח״כ!

הייתי מציעה לכם לשבת יחד(את והבעל) ולחשב כמה שניכם מרוויחים יחד ומזה כמה אתם יכולים להקציב להוצאות ובזבוזים, כמובן שמומלץ לקחת בחשבון גם אירועים או הוצאות בלתי מתוכננות.
    את כל השאר עדיף שתחסכו בפק״ם שאי אפשר לגעת בו למשך שנתיים, ככה לא יהיו המון ברירות וזה ישאיר אתכם יציבים בלי יכולת לחרוג יותר מדי.

קחי בחשבון שהמגורים אצל ההורים חוסכים לכם מינימום 3,500 שקל בחודש.
    (אני גרה אצל ההורים)

ה', הענקת לי אוצר נדיר מאין כמותו.
    מודה לך בכל שניה ומבקשת שתשמור לי עליו תמיד.

• אנחנו במצב דומה.
    יצא ככה שקנינו דירה בדיוק כשנכנסתי להריון, ואנחנו נכנסים אליה עוד חודשיים בערך.
    אנחנו משלמים שכירות ומשכנתא (לא גרים אצל ההורים), ויש לנו את אמילי ועוד לא התחלתי לדבר על ההוצאות שמתחילות עכשיו בכל מה שקשור לאבזור הדירה...

המצב שלנו לא קל בכלל, אני רבה הרבה עם בעלי על זה, והוא רק לוקח יותר ויותר משמרות (כל החגים) כדי להכניס עוד כסף.

בקיצור, לא קל בכלל העסק הזה, במבט לאחור, לא יודעת אם הייתי מסכימה להיכנס לזה שוב,אז מה שאני מציעה לכם זה לחשב הכנסות והוצאות (פחות או יותר), לחשוב כמה אתם מוכנים ויכולים להצטמצם וככה להגיע להחלטה...

בהצלחה
  • תודה לכן בנות.
    לאור, אצל ההורים אנחנו חוסכים כרגע 6500 ויש חודשים אפילו יותר.
    אבל כשאלד לא יודעת כמה הוצאות זה יגבה מאיתנו.
  • אז עוד יותר טוב!!
  • וואלה מצחיק שאנחנו באותו מצב .
    יש לי קרן השתלמות שיש באפשרותי אולי להוציא אבל מצד שני לא בא לי לוותר על שבתון (עובדת בהוראה).
    כמה החלטות חשובות צריכים לקבל לא בשבילי.
  • זה הכל לשבת לחשב, לעשות תחזית, אי אפשר ככה לחשוב אאוט אוף דה בלו.
    (מה זה המון משכנתא? חצי מההכנסות שלכם? רבע מההכנסות שלכם?)
    נגיד עכשיו שאתם אצל ההורים, את צריכה לעשות
    סהכ משכורות מינוס סכום לחיסכון (חייבים להחליט על משהו קבוע, תחשבו כמה אתם צריכים בחודש בשביל להגיע ליעד בזמן) מינוס הוצאות קבועות (לא מותרות) ותראו כמה נשאר לכם- זה למותרות שלכם בינתיים ואחכ יהפוך לכסף בשביל הילדה. עושים סקר כמה בערך ההוצאות מינימליות(!) על תינוקת (דוגמא- חיתולים זה 200 שח בחודש)
    אם נשאר עודף - זה בשביל "לפנק ולהתפנק ולחיות"
    שימי לב, שאחרי שתקבלו דירה שחסכתם עליה(אם זה באמת יקרה) אתם תצטרכו להוסיף: ארנונה, מים חשמל, משכנתא, עוד כל מיני דברים כאלה שאתם לא משלמים אצל ההורים.לא לשכוח להוסיף את זה בעתיד לתקציב ואם הדברים האלו יהיו הסכום שאותו אתם רגילים לחסוך אצל ההורים (בשביל הדירה) אז זה טוב מאוד! לא תרדו ברמת החיים!
  • צודקת בהחלט. התיעצנו לגביי משכנתה ויוצא לשלם כל חודש 3600 ובזמן שגרים אצל ההורים צריכים לחסוך עוד 80,000 בשנתיים וחצי בעלי לוחץ שנוכל לעמוד בזה וגם הוריי.
    אני מטבעי פוחדת משינויים וצריך לדחוף אותי כדי שאעשה שינוי .
    אי אפשר לפחד בחיים צריך להעז והיום שאני חושבת על זה זוגות עם שניים אפילו משכירים דירה ב-3600 והם מסתדרים אז לא תהיה סיבה שזוג כמונו מחושב לא יצליח.
    האיכות חיים שם ברמה גבוה וכולל החינוך, אומנם גם המחיה יקרה, נצטרך לעשות מאמצים ולהשתדל לחסוך בהוצאות מיותרות.
    אז כנראה שזו הצעה משתלמת וצעד גדול שנעשה.
    וסוף סוף תהיה לנו דירה ברמה כמו שרצינו, אמן-:).
    בכל אופן אנחנו לקראת חתימת חוזה.
    תודה בנות על התגובות
  • ברור שתצליחו לחסוך !!

• טוב הבנות כבר חידדו את כל הנקודות שרציתי להגיד כל שנותר הוא לאחל המון בהצלחה!!!
  • תודה בנות על התמיכה וההקשבה
  • רק רציתי לומר לך שאתם עושים את הצעד הנכון והחכם לעשות
  • תודה לך ששיתפת וחלקת מנסיונך. הפרוייקט בפ"ת בנווה גן בשכונה החדשה.
    אני עדיין חוששת כי בדצמבר צריכה ללדת והבנתי שיש הרבה הוצאות , למרות שאנו לא בזבזנים יתר על המידה, וכן חוסכים סכומים יפים , למרות שהמשכורות לא בשמיים, אבל יש לנו הרבה עזרה מההורים שלי, שיהיו בריאים.
    צריך להעז ולא לפחד ונראה מה יהיה אלוהים איתנו, אמן:.-).
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה