לא צריך ללמוד לדחוף. זה טבעי! אלימות תוך כדי תסכול זה דבר טבעי!! לא צריך ללמוד את זה בכלל.
אני חושבת שאני לא הייתי מתערבת יותר מידי, או לא הייתי עומדת בתוקף על כך שאם אוריה לא רוצה לתת לאחינית שלא תתן, אולי לאחינית לא אכפת? אולי היא תלך לחפש משהו אחר?
היא גם דחפה אותה כי מבקשים שהיא תתן צעצוע שלה. זה שלה, שהיא תחליט אם היא מתחלקת או לא. את יכולה להגיד לה פעם אחת- יותר נעים כשמתחלקים או משהו כזה נטרלי (שלא פוקד עליה לעשות משהו, ולא מראה באיזה צד את) אבל אם האחינית הולכת לשחק בצד, אז הייתי אומרת לאוריה, שהאחינית הלכה לשחק בצד כי לא התחלקת איתה, ועכשיו היא עצובה משחקת לבד.
שאוריה תתמודד עם ההשלכות האלה, שלא משחקים איתה אם היא לא מתחלקת. ואולי אוריה רוצה לשחק לבד בכלל?
ככה כשאתם נכנסים וכועסים נראה לי שזה סתם יוצר אצלה אנטי, והיא כאילו מבינה שזהו היא לא יכולה לשחק בצעצועים שלה, והיא חייבת לתת דברים שלה לאחיינית כל הזמן, ואין לה רכוש פרטי בכלל (זה נשמע דיי מוקצן אבל לפי דעתי זה הרגש שם בסיטואציה) כי כ-ל פעם שהיא עם האחינית היא מתבקשת כ-ל הזמן לוותר, או כל הזמן לשמוע אותכם כועסים ואומרים לה תתני לה תתני לה (אחרת לא היית קוראת לה רכושנית).
לגבי סידור צעצועים, את יכולה ללמד אותה בזה שאת מסדרת יחד איתה, ואיך שהיא מרימה משהו את אומרת לה כל הכבוד שימי כאן, כל הכבוד שמת שם! איזה יופי עזרת לי! מחיאות כפיים לאוריה! כל מיני כאלה. ואם בהתחלה היא לא באה לסדר איתך, ולא מלהיב אותה הקריאות "אוריה בואי נלך לסדר! יו הו!!!! לסדר!!! וואואוא!!! " אז תסדרי לבד ותשירי איזה משהו תראי לה שזה כיף לך לסדר.
אם זה לאסוף לגו, אז את יכולה לזרוק קוביה קוביה, ולהגיד "בום!" לזרוק בפנים ו"בום!
וככה מהר מהר, בטוח שהיא תצטרף אליך לסדר את זה!
וכשאת מסדרת את הבית, אל תעשי את זה כשאוריה אצל מישהו, תסדרי שהיא תראה, שהיא תראה אותך מטאטא, עושה אבק, מקפלת כביסה... היא תרצה גם.
דוגמא אישית.