תיקון גיל ההריון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום,
    אני בשבוע 25+4 בבדיקת האולטסאונד הראשונה לקביעת גיל העובר נראה כי העובר קטן ב5 ימים מהגיל המחושב לפי מועד ווסת אחרונה.
    כאשר בצעתי את בדיקת השקיפות העורפית ואת סקירת המערכות המוקדמת גיל העובר יצא למועד הווסת האחרונה (ללא תיקון). לפני כשלושה שבועות הגעתי לרופא לשם ביצוע סקירת מערכות מאוחרת מורחבת בסקירה זו נמצא כי ראש העובר קטן בשבוע ויום מהגיל המחושב לפי הווסת וכי הוא עומד באחוזון 3.9 בעקבות הממצאים הנ״ל ביקש הרופא שנגיע שוב כעבור שלושה שבועות (היום) להמשך סקירה ומעקב אחר התפתחות העובר בבדיקה היום שוב הממצאים אומרים שראש העובר קטן בשבוע ויום (תואם לשבוע 24+3) ועומד האחוזון על 3.8
    בעקבות ממצאים אלה החליט הרופא שבכל זאת צריך לתקן את גיל ההריון כפי שנאמר לי באולטרסאונד הראשון ולהפחית 5 ימים מגיל העובר כלומר לפי החישוב החדש אני בשבוע 24+6.
    שאלתי היא האם המדדים של הראש לא בעייתיים? האם קיים בעקבות כך חשש לבריאות העובר?
    האם הגיוני בשלב כזה מאוחר לתקן את גיל ההריון?
    אודה לתשובה במהרה כי אני מאוד חוששת.
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

אני לא מסכים שצריך לתקן את גיל ההריון. תיקון של גיל ההריון צריך להעשות רק לפי אולטרה-סאונד של טרימסטר ראשון, וכאשר יש פער של 7 ימים - אצלך לא היה פער כזה, ולכן גיל ההריון לפי הווסת הוא נכון.
    אני לא יכול להתייחס למדיי הראש, כיוון שלא ציינת מהם - אחוזונים ולאיזה שבוע זה מתאים, זה נחמד אבל זה לא מה שחשוב, משום שאינני יודע לםי איזה עקומות נקבעו האחוזונים ולאיזה שבוע זה מתאים, זה לא ממש רלבנטי בשלב זה.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה