עזרה בבקשה - איך משכיבים לישון - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי בנות,
    אשמח אם תעזרו לי - תספרו איך אתן משכיבות את הקטנים/ות...
    אני מנסה לפתח טקס רק שלא ממש יודעת מה לעשות, איך להתחיל...

תודה מראש
9 תגובות
עמוד 1
  • נראה לי לא ראית את התגובה שלי הבוקר, אז העתקתי לך:
    בנות שלנו באותו גיל, אז אני אכתוב לך מה אני עושה:
    כשאני משכיבה את ניקול לישון, גם ביום וגם בלילה, אני שמה אותה במיטה חצי ישנה, כלומר לא אחרי שהיא נרדמה לגמרי. אלא כשהיא כבר אכלה, ורגוע וחצי מנומנמת. כך שהיא תרדם במיטה שלה בסביבה של המיטה ולא על הידיים שלי. למה זה טוב? כי פעם הבאה כשהיא תתעורר מתוך שינה, היא תראה את אותה סביבה שבה היא נרדמה ויהיה לה יותר קל לחזור לישון.
    עוד משהו: במהלך השינה תינוקות מתעוררים לכמה שניות אבל זה לא אומר שצריך מייד להרים אותה, אם היא תלמד להירדם לבד, היא תוכל לחזור לישון בלי עזרה שלך. אז לא לקפוץ עליה אחרי ציוץ אחד, תני לה הזדמנות להירדם לבד...
    וכמו שבנות רשמו: תעטפי אותה בחיתול, אצלינו זה עבד מצויין גם נתנאל, גם עכשיו. כך ידיים שלה ותנועות לא רצוניות לא מעירות אותה
    וכמובן טקס שינה כולל אמבטיה, מריחת קרמים, ליטופים, ואז ארוחה מפנקת
  • אז ככה... איך זה אצלנו...

הגיע זמן השינה,
    נהוראי מקולח לבוש מסורק לצד שבע עם טיטול נקי.
    מודיעים לו שהולכים עכשיו לישון.
    מרימים על הידיים, מול המיטה, מכבים את האור, סוגרים את הוילון ומדליקים מנורת לילה (זה נשמע פתאטי אבל זה חשוב)
    שרים שיר אחד... מול המיטה בעוד הילד מבין שעוד רגע הוא יורד מהידיים
    מחבקים חזק, מנשקים.
    אני אישית גם תמיד מוסיפה "דובי מחכה לנהוראיוש", ומצמידה לו את הדובי של הלילה.

מניחה לאט לאט במיטה (גם אם הוא קם ומתחיל להתבכיין)
    מלטפת לו את הראש, אומרת שאני אוהבת אותו, שישן טוב, ויוצאת בנחת מהחדר.

בד"כ טוב לשמור על קשר עין כמה דקות אחרי היציאה מהחדר
    שהיא לא תרגיש ש"ברחת לה".
    הכל בנחת עם חיוך ואהבה

• אגב, עדן עוד קטנה,
    תנסי לעשות לה לפני השינה כמה דקות של עיסויים עם שמן
    (זה טוב אחרי אוכל ואמבטיה חמה)
    אומרים שזה מעולה, מעניק המון ביטחון מגע וחום.
    יש ביוטיוב סדנאות שלמות, סרטונים מדריכים איך בדיוק לעשות

• "הולכים להתקלח ולישון"
    מקלחת
    "עכשיו אנחנו מתקלחים נסיים ונלך לישון"
    ציצי
    מיטה
    וככה זה מגיל 0 נשאר אותו דבר!!!

טיפת חלב תמיד חפרה לי על זה כל ביקור אם אני עושה טקס שינה(ועשיתי בלי שתגיד לי כי חפרתי
    את כל האינטרנט וזה מה שגם רשום בכל מקום טקס שינה טקס שינה, גם בספאם שמקבלים
    אחרי לידה לדואר יש מידע, אם חתמת על זה בבית חולים. עלונים פרסומיים של חיתולים או כל דבר)
    גם הפליירים שטיפת חלב מחלקת כתוב שם כל הזמן טקס שינה טקס שינה....
    איך לא נפגשת עם זה? חחחח
  • אמא שלי תמיד אומרת מה שסטס אמרה לך לעשות! ומדגישה גם שהחיצוןל הלבן הזה לשוב מאוד כי ברגע שהתינוק אוחז משהו הוא מרגיש בטחון ורוגע.

נסי את זה ובהצלחה מותק!

• נסטיוש - ראיתי אבל לא התייחסתי ברצינות עד שלא הגעתי עכשיו למצב של עצבים בנסיונות להשכיב את עדן והבנה שאין לנו סדר בעניין
  • עדן פיצפונת! אני לא בעד להניח ולצאת מהחדר- סורי!

הטקס חשוב- אוכל אמבטיה ולישון

אני הייתי אחרי אמבטיה שמה מוסיקה רגועה ועושה קצת עיסויים , שרה לה ומנדנדת אותה עם חיבוקים וליטופים ונשיקות.- לרוב היא היתה נרדמת חצי כזה ואז הייתי מניחה- להגיד לך שזה תמיד עבד? לא ממש לא! אבל זה חשוב להמשך שהוא הרבה יותר קריטי....

מאוחר יוצר עוד חודש חודשיים זה הזמן להתעקש שתרדם לבד(אני לא עשיתי כך ועד היום אני מרדימה את תמר.... לא מפריע לי אז אני לא משנה אתזה...

• אני הרדמתי תמיד על הידיים, גם צהריים וגם לפני השינה.
    בהתחלה היה נרדם על הציצי וכשגדל והפסיק הרדמתי על הידיים. לדעתי ילד דורש משהו כשהוא צריך את זה.
    עם הזמן הוא התחיל להתנגד, באיזור 4 חודשים והתחלתי אחרי מקלחת, אוכל ושיר/סיפור להניח אותו פשוט במיטה עם מוצץ. בהתחלה היה לוקח לו גם שעה להירדם. הייתי יוצאת מהחדר וכשהוא היה עושה רעש/ מתלונן, באה נותנת את המוצץ שנפל לו ויוצאת שוב.
    היום הוא לרוב לא קורה לי, מקסימום פעם אחת ונרדם יחסית מהר בלילה.

• אחרי מקלחת ואוכל אני משכיבה את מיקה במיטה
    (אפילו אם היא עושה קצת פוזות) ומקריאה סיפור...
    אם לא סיפור אז עם מוזיקה והיא כבר נרדמת לבד

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה