איך מתמודדים? - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • יש לי לאחרונה רק דילמות ותלונות, אה?
    הפעם מדובר בצאת החוצה. לא לחצר, אלא לשיעור נהיגה/קניות/מיני בילוי (זה בערך לאן שאני יוצאת).
    האמת היא שקשה לי...
    הקושי שלי קשור לעדן כמובן - אני ממש לא רגילה להיות איתה שלא במסגרת הבית, זה כשלעצמו מלחיץ אותי נורא משום מה... מה אם היא תבכה? תהיה פתאום רעבה - צריך למצוא מקום להניק אותה או בלית ברירה לדחוף לה בקבוק... וזה יכול לקרות גם באמצע הנסיעה באוטו...
    ואנחנו עוד נאלצים לגרור אותה איתנו כל פעם - כי פשוט אין לנו עם מי להשאיר אותה...

עוד דבר - הגודש. כל יציאה מהבית הורסת לי את כל הסדר הטבעי של הנקות ואני תמיד חוזרת הביתה עם ממש גודש בשדיים וישר דוחפת לעדן ציצי, שואבת אחר-כך... זה מעצבן ומלחיץ גם כן. ואין לי שום אפשרות לא לשאוב ולא כלום - למשל, היום הייתי בשיעור נהיגה, אחרי זה קניות - סך הכל ארבע וחצי שעות מחוץ לבית, והענקתי את עדן בפעם אחרונה בבוקר כי מאז היא ישנה.
    סיוט...

איך מסתדרים?איך מתרגלים להיות בחוץ? מה עושים עם הנקות, חלב שמצטבר והלחץ הזה?

••• לחיות בידיעה שמישהו זקוק לך - זה האושר הכי גדול בעולם....•••
12 תגובות
עמוד 1
  • אני כ"כ מבינה אותך.
    גם אני עברתי סוג של תהליך, עד שיכולתי לצאת עם נהוראי.

אז רק שתדעי, קודם כל, המשאבה תמיד הייתה עליי (טוב נו, הייתי עובדת ולומדת, ימים שלמים בחוץ)
    את יכולה לקנות סינר הנקה, או להכנס לשילב (או כל חנות נורמלית אחרת) אם את ממש לא מרגישה בנוח להניק בפומבי.
    מבחינת היציאות,
    את חייבת לסדר לך תיק נוח וקליל שישרת אותך בכל מצב.
    שתמיד יהיה שם מוצצים, טיטולים וכו'...
    אל תשכחי שעדן עוד קטנה, עוד חודשיים בערך יהיה הרבה יותר קל,
    היא תהיה כבר גדולה ונינוחה.
    תתקשר עם הסביבה ותוכל אפילו לאכול גרברים/פירות, במקרה ותבכה או יתקרב זמן האוכל, את תמיד יכולה לשבת במקום נחמד ולהאכיל אותה מנת פירות.

בקיצור... מסתדרים

• טוב, זה בעיות של ילד ראשון :-) עם ילד ראשון הורים מתאימים את עצמם לשיגרה של ילד ועם ילד שני, ילד מתאים את עצמו... אני אגיד לך משפט שאמרו לי בזמנו, ובהתחלה הזדהזתי אבל עכשיו אני ממש מבינה אותו ומזדהה איתו:
    "אנחנו היינו כאן קודם" . הכוונה, שלמרות שיש לך ילד, את לא צריכה לשנות את החיים שלך ולהפוך עולמות. ילד יזרום עם שיגרה שלך, פשוט צריך ללמוד להירגע ולא להילחץ. נראה לי את לחוצה מדי וחושבת על כל דבר יותר מדי. באה לך לצאת איתה, תצאי! שיהיה לך בתיק טיטולים, מוצצים, סינר הנקה. אם היא רעבה, את מוצאת לך פינה שקטה ומניקה, לכמו בבית, את נותנת לה ציצי כשהיא רעבה, אז גם בחוץ. אין הבדל.
    אם יצאת לאנשהו לבד, בלי עדן, קחי איתך משאבה, אם את מרגישה שיש גודש, לכי לשירותיים ותשאבי קצת כדי לשחרר אותו. זה מה שהייתי עושה בלימודים כשנתנאל היה קטן.
  • סטאס - המשפט הזה ממש מוטו בעיני.
    נכון שכמה דברים כן משתנים, אבל צריך להשתדל לקחת דברים בפרופורציה ויותר בקלות. לרוב אני לוקחת דברים די בקלות - היום היה יום חריג..

• אני היתי מסדרת את סדר היום על פי ההנקות או השאיבות ...
    אם הייתי צריכה לקבוע מראש משהו אז הייתי קובעת על פי ההנקות .. ואם זה משהו מאולתר אז הייתי מביאה את כל הבית והציוד לילדה .. ומוודא שיש איפה להניק ...
    לאט לאט הלחץ ירד ואני הייתי נינוחה והילדה גם היתה נינוחה .[
    ותמיד הבאתי איתי בקבוק , תחליף , ומים חמים על כל מקרההה

זה קשה בהתחלה אין ספק . כבר קרה לנו לא פעם 1 שהזמנו וכשהאוכל הגיע לקחנו הביתה כי לא הסתדר לי להניק שם או הרגשתי לי בנוח ... קורה ....

• אני היתי מסדרת את סדר היום על פי ההנקות או השאיבות ...
    אם הייתי צריכה לקבוע מראש משהו אז הייתי קובעת על פי ההנקות .. ואם זה משהו מאולתר אז הייתי מביאה את כל הבית והציוד לילדה .. ומוודא שיש איפה להניק ...
    לאט לאט הלחץ ירד ואני הייתי נינוחה והילדה גם היתה נינוחה .[
    ותמיד הבאתי איתי בקבוק , תחליף , ומים חמים על כל מקרההה

זה קשה בהתחלה אין ספק . כבר קרה לנו לא פעם 1 שהזמנו וכשהאוכל הגיע לקחנו הביתה כי לא הסתדר לי להניק שם או הרגשתי לי בנוח ... קורה ....

• מיכלי זה בדיוק מה שאני עושה... מנהלת את חיי לפי הנקות. לא תמיד הולך כמובן, במיוחד כי לבעלי למשל יש קצב משלו ועד שהוא מתארגן עדן בוכה לאוכל אז מתעכבים, מאחרים ורבים בלי סוף
  • אני אמנם שואבת לרוב ורק לפעמים מניקה. אני יכולה לומר לך שכשאני יוצאת מהבית אני מעדיפה לתת לה סימילאק מאשר לסחוב איתי חלב שאוב/ להניק
    זה לא נוח לי, זה לא נוח לה
    הכי פשוט- טרמוס עם מים רותחים, עוד בקבוק עם מים קרים וסימילאק מדוד במחלק מנות- יוצר פשוט מזה?!
    למה לי להתחיל לחפש מקום שקט להניק.? אין לי עצבים
    אני לא מבינה למה את נלחמת בהנקה

• האמת היא קצת קשה לי לייעץ לך כי אני לקחתי את הדברים ממש בקלילות
    עם להב הייתי קמה בבוקר ומחליטה מה עושים היום, לפעמים הייתי סתם הולכת עם עצמי לקניון (ועם המשאבה
  • אם יש לך את המיני אלקטריק של מדלה אז הכי פשוט... סוללות!
    הייתי בוחבת אותה איתי לכל מקום ופשוט שואבת באוטו כמו איזה פרה
    או כמו שדירה אמרה נכנסת לשילב או מקום עם חדר הנקה ופדוט מניקה
    זה באמת לא הכי נוח בהתחלה אבל מתרגלים ציק צק

• לולי - זו אחלה עצה כשלעצמה - פשוט לזרום ולהחליט במקום ופשוט להיות מוכנה...
  • את לא חייבת רק בשילב
    אםשר באוטו, ואם יש לך סינר הנקה אז בכלל מעולה, לא רואים עלום ןעדן תוכל לנשנש חופשי

• אני עוד לא יכולה לייעץ יותר מידי כי אני עוד בהריון ראשון אבל אני מבינה את הלחץ שלך כבר עכשיו אני לחוצה מהדברים האלה.

מה שחברה שלי הייתה עושה והיא ברוך השם ייצרה חלב מעל חצי שנה וגם עבדה, כל פעם שהיינו בעבודה (בית ספר) והיא הייתה מרגישה גודש הייתה הולכת לשירותים ופשוט משפריצה לשם את החלב ממש ככה עומדת מעל האסלה ומשפריצה לתוכו בעזרת לחץ עם היד על השד.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה