שאלת אוכל - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מה הקטע עם דייסה?
    למה נותנים?
    מאיזה גיל?

8 תגובות
עמוד 1
  • את הדייסות (הכי פופולריות הן של מטרנה) נותנים מגיל 4 חודשים, אח'כ מגיל חצי שמה יש עוד כמה שאפשר לתת ומגיל 9 חודשים אפשר את כולן.

נותנים אותן בעיקר למי שצריך לעלות במשקל, ו/או כדי למלא את הקיבה לשינה טובה בלילה (שלא יתעוררו לאוכל).
    האמת, אמילי שלי לא צריכה אותן בכלל, אבל מאז שהיא מקבלת דייסה לפני השינה היא ישנה יותר טוב בלילה 555
    יש כאלה שיגידו שזה סתם ואין לזה שום ערכים תזונתיים חוץ מ'מילוי הקיבה', ואולי יש בזה מן האמת, אבל שוב, לנו זה עוזר לשינה בלילה...

אפשר לתת אותן סתוך התמ'ל או להכין בנפרד ולתת בכפית.
    על כל 180 תמ'ל 1-2 כפות דייסה.

• אני התחלתי בגיל 6 חודשים יד כאלה שמתחילים ב-4
    בהתחלה נתתי לו רק בלילה- הבקבוק האחרון, אומרים שזה יותר משביע ממטרנה/ חלב אם
    לא יודעת עד כמה זה נכון
    יש את הדייסת 8 דגנים שאומרים שהיא ממש בריאה- אבל היא מגיל 6 חודשים

• רז מקבלת דייסה מגיל חודשיים בגלל רפלוקס
    המטרה העיקרית לדעתי זה יותר להשביע וכמובן זה גם משמין יותר.
    לדעתי אם עמית בסדר מבחינת המשקל ואת רוצה שהיא תישן טוב יותר בלילה תנסי להוסיף לה לבקבוק שלפני השינה.
    יש 2 דייסות מהן מגיל 4 חודשים- קורנפלור ואורז
    כל השאר מגיל חצי שנה
    ויש כמה שמגיל 9 חודשים - שלא הבנתי מה הקטע של הגיל

• אין קטע :)
    אני לא התלהבתי... נתתי דייסת סולת בהכנה ביתית ולא מהשקית של מטרנה
    קוואקר גם בהכנה ביתית
    סתם כדי לגוון במוצקים :)
    משקית קניתי כשנסענו לאילת למשל
    או סתם כשהתעצלתי להכין בבית ...
    אין בזה שום דבר שהוא חובה
    בעיניי גם סתם מיותר לתת לפני השינה , כי כמו שאני לא מתה על לישון על קיבה כבדה אני מניחה שגם הילד שלי לא מת על זה ... לשיקולך . אפשר בהחלט לדלג על השלב הזה
  • נתתי לנתנאל דייסות כדי שיעלה בשקל... הוא היה בתת משקל. להגיד לך שזה עזר... לא ממש. אבל זה גיוון של אוכל ותוספת קלוריות. היום אני לא קונה לו דייסות של מטרנה, מכינה לבד. הוא ממש אוהב שיבולת שועל ביתית עם תוספת של ריבה :-)
  • דייסה זה סוג של אוכל.
    בשביל? גיוון! מה ההבדל בין יוגורט ללבן לקוטג' ולאשל?
    מה ההבדל בין לחמניה, חלה, פיתה, לחם שיפון?

אם את שמה דייסה שהיא עדיין מרקם נוזלי ושותים מבקבוק, אז כן זה סתם תמל עם אקסטרא קלוריות.....
    אם את מאכילה מכפית, זה גיוון מוצקים, זה למידה לאכול מרקם כמו גרבר...
    אחכ כבר לא קונים מטרנה, קונים כזה של "מבוגרים", נגיד שיבולת שועל ומבשלים את זה וזה יותר גושי....(ויש שם סיבים תזונתיים, ויטמינים מינרלים וברזל וכל מיני דברים תלוי בדייסה) מוסיפים לזה דבש, ריבה, פירות, אגוזים, שוקולד מה שבא לך....

פה בארץ זה לא מקובל לאכול דייסות ככה.
    נחשפים לזה רק כשיש תינוקות, וגם אז חושבים שזה בשביל להשמין.
    סבתא פולניה מתהפכת בקיברה.
    קלוריות ריקות יש בבורקס, לא בדייסה!
  • אני לא נתתי לגדולים מעולם דייסה, כי גם ככה נתנו לי הרצאות בטיפת חלב ללא הרף שהם "שמנים" עלק
  • אני חושבת שדייסה זה מצויין

מלא בדברים טובים

לגבי המשמין... תלוי איזה תינוק
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה