וריד טבורי מורחב - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היי!
    אני בשבוע 31.5. הריון ראשון, בת 30
    בסקירה השניה גילו שיש לי וריד טבורי מורחב (דליה על חבל הטבור) והפנו אותי למעקב הריון בסיכון. המעקב שלי כולל מוניטור שבועי, אולטרסאונד שבועי ופגישה עם רופא הריון בסיכון פעם בשבועיים.
    הרופא שלי הפנה אותי בשבוע הבא (בשבוע 32.3) לחדר לידה על מנת להעריך את המצב ולראות האם כדאי ללדת מוקדם
    בהפניה נרשם שגודל הדליה הוא 10-12 מ"מ עם זרימה טורבולנטית
    משקל העובר ע"פ הערכת משקל אתמול- 1.950 ק"ג
    חשוב לציין שהכל בסדר אצל העובר (עשיתי גם דיקור מי שפיר ויצא תקין) ושאני בסדר גמור ומרגישה טוב לאורך כל ההריון

רציתי לדעת מה זה אומר שזרימת הדם היא טורבולנטית? האם זה מעלה את הסיכון?
    בנוסף, האם בדר"כ במצבים כאלה נהוג ללדת מוקדם יותר, ואם כן באיזה שבוע?

תודה רבה
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

הסכנה היא שייוצר בדליה הזו קריש דם, וכאשר יש זרימה טובולנטית הסיכון לכך עולה. נהוג אכן ליילד מוקדם, סביב שבוע 36-37.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה