התקשויות בטן ותנועות עובר מרובות מהרגיל - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בוקר טוב,
    שבוע 28, מהלך הריון תקין עד כה. היו כמה ימים של התקשויות בטן שבאות והולכות, חולפות לבד, נמשכות כמה שניות עד דקה כל פעם, אין סדירות בהופעה שלהן, קצת מציקות אבל לא ממש כואבות, אין כאבים בגב, ותנועות עובר כרגיל.

למרות שהתאים לתיאור של צירי ברקסטון היקס, וגם כי היו 2 פעמים בהן תנועות עובר היו מוגברות מהרגיל (בעוצמה ובמהירות, נמשך דקות בודדות, אח"כ היו תנועות כרגיל), התקשרתי לרופאה שלי כדי להגיע לבדיקה. היות ולא היו תורים המליצה לי לפנות למוקד, מה שעשיתי.

במוקד מוניטור הראה רחם שקט ועובר פעיל כרגיל עם דופק יציב סביב 130-140, ושוחררתי בלי המלצות מיוחדות.
    ממה שהסביר לי רופא המוקד, חשש לדינמיקה צווארית הוא רק אם היו מופיעים גם צירים במוניטור, וחשש למצוקה עוברית הוא פסל לפי דופק יציב של 20 דקות במוניטור. לא בוצע אולטראסאונד.

עכשיו השאלות.. -
    האם לא יכול להיות מצב בו יש מדי פעם צירים (שלא נראו באותן 20 דקות במוניטור) וכן קיימת דינמיקה של הצוואר?
    יכול להיות מצב בו חבל הטבור כן כרוך סביב הצוואר של העובר ורק לפעמים לוחץ? ואז מרגישים את התנועות המוגברות מדי פעם?
    האם יש הכרח לעשות אולטראסאונד/בדיקה - לוודא שהצוואר באורך תקין וסגור?

הפעם הבאה שאני מגיעה לרופאה שלי היא בעוד שבועיים. אני שואלת כדי לדעת אם בכ"ז לחזור לבדיקת אולטראסאונד עוד לפני.
    (אני מניחה שעניין של חבל טבור כרוך הוא די לא סביר כי תנועות העובר תקינות רוב הזמן, ומותר לו גם לפעמים להיות קצת יותר פעיל.. אבל כן מדאיג אותי העניין של צוואר הרחם, והאם רק ע"י מוניטור אפשר להניח שהוא תקין).

תודה רבה ויום טוב!
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

יכולה להיות דינמקה צווארית גם מבלי צירים במוניטור או בכלל
    רצוי לבדוק בדיקה וגינלית ולראות פתיחה ולמדוד את אורך הצוואר באולטרה-סאונד
    לבי חבל טבור כרוך - אפשר לבדוק את זה באולטרה-סאונד
    לגבי ריבוי התנועות - אין לזה משמעות

אי אפשר להסתפק במוניטור וצריך לבדוק כפי שאמרתי, ולא לחכות עם זה שבועיים

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה