שתי שאלות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • הי ד״ר שלום ,בהריון ראשון שבוע 14..לקחתי פרנטאל משלושה חודשים לפניי ההריון ועד שבוע 7 בערך ללא תוספים של ברזל או חומצה פולית ..משבוע 7 ועד היום 7 שבועות בעצם איני לוקחת שום דבר גם לא את הפרנטאל ..האם יש צורך לפנות לרופאה לקבל חומצה פולית בשלב שאני נמצאת ?האם זה שהפסקתי את הכדור עלול לפגוע בעובר או משהו כזה ?יש לציין שהפסקתי כי אני סובלת מהקאות מרובות ובחילות והכדור בגודל שקשה לי לבלוע ומיד גורם לי להקיא ..שאלה שנייה ,מטעמי דת איני עושה בדיקת שקיפות עורפית וסקירת מערכות ..האם באיזשהו שלב אוכל לדעת את מין העובר ?אם כן באיזה שבוע ?וע״י איזו בדיקה ? אודה להתייחסותך .
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

ראשית בפרנטאל יש גם ברזל וגם חומצה פולית
    ההמלצה לחומצה פולית היא עד שבוע 12, אבל מזה שלא לקחת בשבועות האחרונים סביר מאוד להניח בוודאות גבוהה שלא קרה כלום. כעת כבר אין צורך בחומצה פולית, אבל בשלב כשלהו את תצטרכי לחזור ולקחת את הברזל - תלוי בבדיקות הדם שלך ובהרגשתך הכללית.
    כדי לדעת את מין העובר צריך לעשות בדיקה אולטרה-סאונד סביב שבוע 15

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה