הפרעת קשב - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • בני בן השש סובל מהפרעת קשב ונוטל ריטלין 10M.
    שאלתי את שרון בפורום תמיכה ואני שואלת גם כאן. לאחרונה אני שומעת על תופעות לוואי שנגרמות בגלל ריטלין (האצה בהתפתחות, גביהה וכו'). מישהי מכירה ילדים שמקבלים ריטלין ? או ששוחחה עם הורים ?
    בנוסף, המליצו לי על פרחי באכ ותופי ת**** של מינרלים וויטמינים. מצד שני גם אמרו לי שכל תוסף ת**** הוא תרופה לכל דבר ועלול לגרום נזק.
    אשמח לשמוע את דעתכן האישית או מנסיונכן.
    תודה.
6 תגובות
עמוד 1
  • בעלי נוטל רטלין מאז היותו בכיתה ג'..
    אם תרצי לשוחח איתו בשמחה..
    תופעות לוואי אני יודעת שצריך להיות במעקב של כבד אם איני טועה..
    תנסי לבדוק עוד אלטרנטיבות.. בעיני...
    בהצלחה
  • לא יכולה לגבי ריטלין לענות לך.
    אבל כתבת משהו שאת לא לגמריי מבינה אותו. וזה לגבי תוסף תז ונה.
    יש ויטמינים ומינרלים שעודף שלהם בגוף עלול ליצור בעיות ספציפיות.
    יש תוספי תז ונה שאם לוקחים אותם ביחד עם תרופות (לחץ דם וכל מיני כאלה שקשורים בלב, ועוד כל מיני תרופות) עלולים לעשות תגובה כימית לא טובה ולגרום לבעיות ספציפיות או לבטל אחד את השני (ומי שנוטל תרופות מצילות חיים של לב וכ'ו, ממש לא כדאי שתתבטל לו השפעת התרופה נכון?)
    לכן לפני כל מתן תוסף תז ונה(זה גם מה שרשום עליהם אגב!!! מאז ומתמיד!!) להיוועץ עם רופא, האם מותר לי לקחת את התוסף הזה.
    יש מלא תוספי מזון בשוק, לכן אי אפשר להגיד באופן גורף זה בסדר ובטוח בכל מצב וזה לא בסדר, או רק במקרים מיוחדים, אם את רוצה לנקוט באמצעי זהירות.
    לכן, לכי לרופא המטפל של הילד שלך ותשאלי אותו לגבי כל תוסף ותוסף וכל צמח וצמח שאת מעוניינת לתת.
    סביר מאוד להניח, מאוד מאוד סביר, שלא תיהייה בעיה לגבי פרחי באך. לגבי ויטמינים הוא יפנה לבדיקות דם מקיפות לראות איפה צריך לאזן מה.
    אלה דברים שכן יכולים לתרום לו אפילו בקצת לקשב וריכוז, כמו שאיזון הדברים האלה תורמים גם להרגשה טובה בדיכאונות. כי אנחנו זה מה שאנחנו אוכלים.
    אה וזה מזכיר לי, שמונוסודיום גלוטומט ממש לא מומלץ ויש כאלה שמחריף להם את החוסר קשב וריכוז (נמצא בביסלי ובעוד כל מיני מאכלים, מסתכלים ברשימת המרכיבים ולא קונים.).

• אני מאבחנת-דידקטית,עובדת עם קשב וריכוז באמצעות אסטרטגיות-למידה.
    פונים אליי אכן הורים,שילדיהם סבלו מתופעות-לוואי כתוצאת מנטילת-הריטלין ולכן הם רוצים שילדיהם יקבלו כלים ללמידה-עצמאית, שהם אילו שמקנים בסופו של דבר את הריכוז.

כמו-כן,הורים,שחוששים ממתן תרופות (כימיקאלים).

זוהי התמקצעותי,לעבוד "נקי" עם הילד,להעלות לו את היכולות.

לגבי התוספים,ייתכן ורצוי לפני נטילתם,לעשות בדיקת-דם ולראות אם אכן חסר מינון בגוף של ויטמינים,שעלול לגרום לחוסר-איזון.

• דובונית לב טוב
    לגבי בעלך, אמרת שהוא מקבל ריטלין מאז כיתה ג', זה אומר שאין לו בעיה איתו ?
    למה לדעתך כדאי למצוא תחליף ?
    ולגבי בעלך, הוא נמוך...? אני שואלת כי אמרו לי שהריטלין פוגע בגדילה.
    תודה על התגובה.
  • אני מתחום החינוך המיחחד
    וכן, יש תופעות מסוימות שמה שבולט זה חוסר תאבון וקושי להרדם
    אני מניחה שקבלתם ריטלין כי זה נחוץ
    אפשר לטפל בדרכים נוספות כמו תוכנית סנסורית, אולי שיטת טומטיס

• אכן הפרעות לטווח-מיידי וקצר-מועד: פגיעה בתיאבון ו"ישנוניות" וארוך-מועד: פגיעה בנשימה,דופק-לב מואץ,הורמוני מין (פוריות) וגדילה (גובה) וכו' וכו'..
    שוב,בהסתייגות-גדולה,כי אצל כ"א התרופה הזאת משפיעה אחרת,אם בכלל..אך עם ריבוי-הסטטיסטיקות,נראה כבר שבכ"א זה גם פוגע ברמה זו או אחרת..פשוט לא-עבר זמן רב מידי מאז שהילדים החלו ליטול אותה (כי הם עדיין לא-התבגרו ונהפכו לאנשים-בוגרים ולמבוגרים ולקשישים).

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה