אני דווקא אחדד את ההנחיה לגבי החום-
נותנים נובימול רק מחום 38.5 -רק- אם מדובר בתינוק שכבר מעל גיל חודשיים!
אם לתינוק בן חודשיים יש חום ח-ו-ב-ה לפנות לרופא בהקדם האפשרי!
ככה כתוב בכל מקום באינטרנט ככה שאני לא הייתי מתעלמת מההנחיה של האחיות להגיע למוקד.
את לא יכולה לאבחן אותו באמצעים שיש לך בבית כי את לא רופאה והוא גם ממש קטן
והוא עדיין לא יודע לאותת מה מפריע לו, יכול להיות שלא מפריעות לו האוזניים והוא נוגע בהן מתוך רפלקס
זה לא מדד, אבל חייבים להגיע לרופא ובהקדם האפשרי. זו ההנחיה במידה ולתינוק עד גיל חודשיים יש חום.
וציטוט אם תרצי:"בחודשים הראשונים לחיי התינוק, כל עלייה בחום גופו מקפיצה אותנו, ההורים, וגורמת לנו לדאגה ולרוב גם לפנייה בהולה לרופא. החל מהשנה השנייה אנחנו בדרך כלל כבר קצת פחות חרדים, ומתברר שיש לכך סיבה טובה. נכון, אחת הסיבות לכך היא שאנחנו פשוט מתרגלים לעובדה שהצאצא שלנו נדבק מפעם לפעם בווירוסים המעלים חום ושאי אפשר לגדול בלי לחלות, אך הסיבה האמיתית היא שחום גבוה אצל יילודים ותינוקות רכים אכן עלול להתריע על סכנה גדולה יותר.
"חום אצל יילוד עלול להצביע על מחלה חמורה, ולכן אצל תינוק עד גיל שישה שבועות חום של 37.8 מעלות מחייב בדיקת רופא מיידית", מזהיר פרופ' מרק מימוני, מנהל מחלקת אשפוז יום ומיון במרכז "שניידר" לרפואת ילדים. ואם רופא הילדים אינו זמין, מדגיש פרופ' מימוני, על ההורים להגיע מיד עם התינוק למוקד או למיון. בנוסף, עליהם להביא בחשבון שישנה סבירות גבוהה לכך שבמיון יחליטו לאשפז את התינוק לצורך בירור."
http://www.allmag.co.il/page/13752הרבה בריאות ותעדכני!