קביעת מין העובר בסקירה מוקדמת - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום ד"ר!
    תחילה ברצוני לברך אותך על התשובות המקצועיות והמהירות שאתה מעניק כאן לכל הנשים. זה לא דבר מובן מאליו, והפרגון הזה מגיע לך.

שנית, לשאלתי - שבוע 14+5 ביצעתי סקירה מוקדמת. לפי מה שהוא אומר הכל תקין ב"ה. לגבי מין העובר - הרופא אמר שמדובר בבן זכר. גם בשקיפות אותו רופא אמר שמדובר בבן (וביקש שלא נגלה לו בסקירה הזו מה המין כדי שיבדוק אובייקטיבית). אני חוששת שהחלטתו תשתנה בהמשך מהטעמים הבאים:
    1. בהריונות קודמים חלק מהסקירה היתה פנימית וחלקה חיצונית. בסקירה זו הרופא בדק איברי העובר רק חיצונית. אולי לא ממש ראו, ומדובר היה בחבל הטבור?
    2. הוא אמר שהקביעה נכונה בסבירות של 70% בשקיפות ו-80% בסקירה המוקדמת. כשבדר"כ אומרים שבשבוע זה הקביעה יחסית וודאית.
    אציין כי התפתחות העובר תאמה לשבוע ויום לפי ווסת.
    האם אני הוזה?? ברור לי שוודאות תהיה בלידה אבל מאחר וכבר פיתחתי ציפיות, אשמח לתשובתך.

חודש פורה לכולנו.... :)
1 תגובות
עמוד 1
  • שלום רב

ראשית, תודה.
    שנית, לא ממש הבנתי את שאלתך
    האם יש אפשרות שהרופא לא ראה היטב או טעה - האפשרות קיימת אך הסבירות נמוכה מאוד. יהיו עוד סקירות ובדיקות, אך אני מניח שהתשובה לא תשתנה וזה יהיה בן.

ד"ר הדר
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה