-
אם הבנתי מנכון...
לאחותי יש גיסה קווקזית שלה 2 בנים. הבן הבכור לא היה מדבר בכלל אולי כמה מילים וזהו והוא היה אז בן שנה+
לקחו אותו לקלינאית תקשורת ןהיא שאלה אותה איך הם מדברים איתו בבית והם אמרו לה ב2 שפות עברית ורוסית
אז היא המליצה להם להפסיק עם זה ולבחור שפה אחת כי זה מבלבל א
הילד מאוד.
ומרז שהפסיקו עם זה הוא התחיל לדבר
-
נתנאל הוא ילד דו שפתי, אין דבר רע או מבלבל בזה בכלל! נכון שילדים כאלה מתחילים לדבר יותר מאוחר, אבל כשמתחילים, אז ישר ב 2 שפות! נתנאל התחיל לדבר מממש משפטים ארוכים אחרי יום הולדת שנתיים. דיבור פשוט פרץ!
תמיד כדאי לשלול בעיות שמיעה, אבל אם שמיעה תקינה, אז רק סבלנות
-
מנסיון, גם אצלי הם לא מדברים בכלל פרט לכמה מילים בודדות.
לקחתי אותם להתפתחות הילד ואמרו לי שזה מאוד הגיוני כאשר הילד שומע שתי שפות. אין צורך להפסיק את השפה השניה, זה יתרום לה בעתיד.
חוץ מזה שיש ילדים שגם בלי שתי שפות לא מדברים בגיל שנה ועשר. זה בסדר, כל ילד מתחיל לדבר בזמנו.
-
???? ?? ????? ????? ????? ???? ???? ???? ???? ???
-
לפי מיטב ידיעתי ילד שמדבר ב2 שפות מדבר מאוחר יותר ואין בזה כל רע זה אפילו נהדר
מה שכן אם את מודאגת אז אני ממליצה ללכת לבדוק - כי דאגה לא מביאה אותנו לשום מקום
-
תודה בנות
-
אני חושבת שכדאי לפנות להתפתחות הילד ולבדיקת שמיעה
רק כדי להיות רגועה
בגדול ילדים דו לשוניים מתחילים לדבר מאוחר יותר
יחד עם זאת לא כדי לאבחן דרך האינטרנט וכדאי שקלינאית תקשורת תראה אותה
-
גם אני חושבת שכן שווה לפנות להתפתחות הילד ולו רק כדי שירגיעו אותך ויגידו שהכל בסדר
האחיין שלי גם בן שנתיים+ כבר ורק עכשיו מתחיל לדבר מילים בודדות וגיסי וגיסתי היו איתו בהתפתחות הילד
ואחרי שהם היו באבחון קבעו להם שכן יש לו עיכוב בדיבור וכן צריך לעבוד על זה עם קלינאית תקשורת...
זה אגב לא משנה אם הילד חד-שפתי או דו-שפתי, ילד צריך לעשות ניסיונות לדבר לפחות בשפה אחת (או בשפה "מבולבלת"), לפחות למלמל לעצמו "מילים" בודדות
אלה לא חייבות להיות מילים תקניות שישר מבינים אבל כן צריך להיות ניסיון כלשהו לדבר
ככה לפחות הסבירו לגיסי וגיסתי בהתפתחות הילד באבחון...
-
לדעתי זה גם בגלל שיש 2 שפות מדוברות בבית ואז זה גורם לבלבול, אז יש קצת עיכוב.
חוץ מזה, האם היא נמצאת במסגרת או בבית? כי במסגרת הם מתפתחים מאד מבחינת הדיבור לעומת בבית.
-
בגיל שנה בערך בדקו בדיקה שמיעה וברוך ה' הכל היה תקין..
והיא בבית איתי.
תודה בנות