אמהות לבנים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • קודם כל תודה רבה לכן יקרות על התשובות המהירות תמיד והעצות

ועכשיו לעיניין הברית..
    מאיפה מתחילים לארגן??

התכנון הוא לעשות אירוע צהריים באולם (במידה והברית לא תצא בשבת)
    החיתוך והסעודה ביחד..
    מתי סוגרים אולם? רב? צריך להיפגש עם הרב לפני כמו בחתונה?
    מה עושים לפני הלידה ומה אחריה מבחינת ארגון?
    איזה מחיר מנה נחשב לסביר לאירוע ברית בצהריים..
    אמורים להיות ריקודים וכאלה? כי זה יהיה בן ראשון משני הצדדים אז בטח ירצו לחגוג ?

ואם זה יוצא בשבת? איפה עושים? איך הרב אמור להגיע...

בקיצור אין סוף לשאלות......
    הלפ

7 תגובות
עמוד 1
  • בעיקרון סוגרים הכל אחרי.
    אתם יכולים לברר אולי על מחיר לאולם וצלם לפני, אבל לסגור רק אחרי.

מוזיקה וריקודים זו החלטה שלך ושל בעלך.
    אנחנו למשל רוצים משהו שקט ושהעיקר יהיה מצוות ברית המילה.
  • אגיד לך מה עשינו...
    עוד לפני הלידה ראינו אולמות והסכמנו בנינו על אחד מהם
    על תפריט ועל מהלך האירוע
    ביום שילדתי התקשרנו לסגור סופית עם האולם
    יום אחרי מתן בא לקחת הזמנות וחילק
    (רשימה וכתובות הכנתי מראש)
    וגם עם הרב, דיברנו ביום הלידה
    (אבל הכנו אותו קודם מתי התל"מ ופחות או יותר טווח התאריכים)

בנוגע לחליפה, יצאתי יומיים לפני הברית לשילב לקנות לנהוראי
    זה היה סבל שלא יתואר, להסתובב עם התפרים והכאב
    כך שאולי תעשי את זה קודם.

ולנו היה מוהל מוכר שעשה לכל המשפחה את הבריתות
    ככה שאת חייבת ניסיון וחוות דעת.

אגב גם עם הצלמים וגם עם המאפרת דיברתי מראש ואישרנו ביום הלידה.
    תצטרכי עזרה מהבעל ואולי מאמא לכל הטלפונים...

• האמת נתתי לבעלי לעשות את הכל עוד שהייתי בבית החולים . הברית שלנו הייתה אמורה להיות ביום שבת , אבל קיבלנו אישור מרב מחפוד שאפשר לדחות ליום ראשון כדי שהאורחים לא יחללו שבת ! חמי וחמותי ובעלי הזמינו אולם ל100 איש והביאו את רב מחפוד. הוא מהל כמה מהילדים של דוד של בעלי והוא היה מאוד מרוצה , אני בכלל לא !
    הפעם אם יהיה לי בן ...רק אני מחליטה מי יהיה המוהל ואיפה עושים את הברית ורוב הסיכויים שזה יהיה בבני ברק אצל רב שעושה גם הרדמה אצלו בקליניקה ואשר להביא רק 10 אנשים ! היה לי ממש חוויה לא נעימה. ואני עושה רק עם הרדמה ! לא מסכימה יותר לברית ללא !
  • אהאה בנוגע לריקודים.
    בעיקרון אנשים לא מגיעים לברית מתוכננים לרקוד
    היה לנו ברית עם 250 אנשים (עזבי, חמי סלב במקום מגורי)
    ואמת שבעלי הכין את הרחבה והמוזיקה שלו
    אבל בסוף רק החבר'ה הפושטקים שלו עשו חינגה בקטנה

• אגיד לך מה חמי ובעלי כי הם סגרו הכל ולא אני

• לפני הלידה ראינו אולמות, בחרנו תפריט וכו'..
    אמרנו תאריך לידה משוער
    ואז לאחר הלידה בעלי התקשר לאולם וסגר את התאריך.
    הדאגה היחידה שהיתה לנו היתה שפתאום התגלתה צהבת אבל זה משהו שלדעתי גם האולמות לוקחים בחשבון אבל הכל היה בסדר בסוף וזה בוצע בתאריך שסגרנו.
    גם לגבי מוהל, לקחנו שם לפני הלידה וברגע שעידו נולד פשוט התקשרנו והזמנו אותו.
    צלם ומוזיקה נתנו לנו מהאולם.
    חליפה לברית - חמתי הלכה עם בעלי לקנות
    וזהו בעצם...

נראה לי אם יהיה לי בן שוב, אעשה זאת בצורה שונה הפעם כי עכשיו אני יודעת שהסיכוי לצהבת ילודים אצלי הוא גבוה (כי יש לי סוג דם O) ולא רוצה שוב פעם את הלחץ הזה של לדעת בטוח רק יומיים לפני האירוע.
  • לפני הלידה בחרנו אולם אבל את לא יכולה לסגור כי הרי את לא יודעת מתי בדיוק תלדי אז כשתלדי בעלך שתקשר לשם ויסגור ותכינו רשימת אורחים מראש כדי שהורים שלכם ובעלך יתקשרו כשתלדי לעדכן איפה יהיה הארוע . עם הרב תדברו כשתיהי בשבוע 37 ככה, ותגידו שאת יולדת בזמן הקרוב ורוצים שהוא יהיה ואז כשתלדי אז תעדכנו אותו לגבי התאריך והוא צריך לבוא אליכם הביתה לפני הברית ולבדוק לתינוק את המקום..ככה אצלנו היה בכל מקרה וזהו. חליפה לברית לתינוק תיקנו ואם מפחדים מעין הרע אז תשאירי אצל אמא שלך בבית או משהו כזה. לגבי ריקודים זו החלטה שלכם..בד"כ כשזה בצהריים אז אנשים לא עושים ריקודים אבל כל אחד מה שהוא חושב לנכון כמובן. אצלנו לא היו ריקודים גפם מהסיבה שלא עברה שנה ממות אבי אז אסור היה מוזיקה וריקודים. נתנו לבעל האולם דיסק עם מוזיקה נעימה שקטה כזו שתנגן ברקע שיהיה נעים לשבת לאכול וזהו.
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה