זהירות, הורמונים תשיעיים מתפרצים - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • מתן עובד.
    עובד פיזית, עובד קשה, עובד מהזריחה עד השקיעה, עובד עם כל הכוחות ומגיע הביתה גמור. אין עם מי לדבר.
    אני לא עובדת, אני בבית, בחודש תשיעי עם ילד שובבי בן שנה וארבע ויושבת על פרוייקט מעיק של סיום לימודים.
    כל סוף יום אנחנו רבים, זה מתחיל במי עובד קשה יותר
    נמשך בהעמדת ציפיות כוזבות ואז הולכים לישון בתסכול וחוזר חלילה מזה שבוע ימים.
    אין לי כבר כוח בנות
    אני אסביר לכן משהו, קודם כל מאז שהתחלנו את היעוץ הזוגי, בערך חודש, שאני עוברת תהליך עמוק ומייגע בנוגע לכל מיני תחומי חיים.
    המון התגברויות, המון "שיעורי בית" של עבודה פנימית, והמון ויתורים והקרבות.
    אני מותשת נפשית.
    תוסיפו את הלחץ לקראת הלידה, את העובדה שאני בבית כל היום, שאני צוות בידור והבאי, שכבד לי ולוחץ לי והגב שלי גמור, שאני יושבת על פרוייקט שכולו לחץ האם אספיק את המירוץ או שאפול בדרך, שאין לי למי לפרוק... ועוד רבים וטובים

והוא, הגבר שלי, שאני הכי מבינה אותו בעולם
    קם ב-4:30 בבוקר, רץ להסעה, עובד פיזית קשה כל היום, חוזר ב-18:00 לבית מבולגן, הכלים בכיור, אין ארוחה, אני כבר מותשת ועצבנית ומעמיסה עליו את כל מה שלא הספקתי היום.
    "זה פה וזה שם ותעשה ככה וככה"
    ואפילו מפצירה בו שנצא לסיבוב בקניון או למסעדה כי נמאס לי, אבל נמאס לי, להיות בבית.
    ואז מתחילים הריבים- הוא עייף ואני רוויית שינה, הוא רק רוצה מיטה ואני רוצה בידור
    ובכלל, לא מכירה מציאות של לשבת בבית כל היום כי תמיד הייתי מבלה עם חברות
    וחוזרת בשעות הקטנות של הלילה
    ואין לי. אין לי עם מי לצאת, אין לי כוח לצאת, אין לי לאן לצאת
    חברותי סטודנטיות, תל אביביות, יוצאות בשישי בערב מה שאני כבר לא עושה
    חלקן התחתנו ועברו לגור רחוק
    חלקן התחילו תואר וחורשות על הספרים
    את חלקן מתן לא אוהב כי הן נראות וואו ומדברות וואו ומבלבלות את השכל על האקסים שלי ואיך אני לא מתגעגעת לזה בלשון המעטה
    ואני ב"ה בחרתי להקים בית, שזה פן אחר לגמרי ואני שמחה בו
    אבל אין לי עם מי לדבר. ואין לי סוג של זמן איכות עם חברות או עם עצמי.
    אני נטו בית.

בכל אופן,
    אתמול ישבנו לדבר אחרי שכבר בכיתי ויצאתי עליו
    והוא אומר לי שבאמת, הוא מעריך אותי והוא יודע שקשה לי.
    אבל הוא רצוץ, והוא עייף, והוא רעב, והבית נראה לא משהו, ושאני יכולה לפחות להכין לו סנדביץ' או לשטוף 2 צלחות וכוס אחת רק לנראות הכללית, ועוד ועוד ועוד
    ואני מתה לצרוח לו שאני מותשת נפשית ופיזית
    שהוא לא מבין מה זה.
    שעושים לי השכמות, שאני צריכה לפתוח יום עם מקלחת ללולי,
    להתכופף אליו לאמבט, לסבן, לשיר, לרקוד, להרים אותו למגבת (והוא מתנגד אוהו כמה שהוא עקשן), להלביש, להחליף (גם סיפור), להאכיל, לנקות אחריו, לשבת בין לבין על הלימודים, לבדר אותו על שטיח הפעילות או כשהוא במיטה (כי הגב שלי כבר...)
    ואז לעמוד לעשות כלים? שאני בקושי מגיעה לכיור בגלל הבטן? ובקושי עומדת אחרי כל היום?
    אני מרגישה שאין לי את הכוחות האלה,
    אמת שאני בקושי הולכת כמה צעדים בלי דקירות בגב או במפשעה ואמת שכואב לי.
    ואני הכי לא מפונקת בעולם שאני אצעק שכואב לי!
    והוא לא מבין את זה.
    פשוט לא. הם גברים והם לא יכולים לדמיין עד כמה שהקושי גדול

ואז באים ליעוץ, והיועץ הוא גם גבר שלא חווה מעולם הריון וחודש תשיעי בפרט
    ואני מרגישה אשמה. ואני מרגישה אישה חרא. ואני מרגישה רע.
    אני יודעת שזו רק ההתחלה
    אני יודעת שאוטוטו פיץ תיוולד ולא יהיה לי באמת שניה לנשום
    אני יודעת שאז באמת אהיה בבית, נטו בית, בלי שניה אחת לעצמי או לבעלי או לנשום אויר בחוץ
    אני יודעת ואני שמחה, אני אתמודד, אני רוצה בזה.
    אבל אני גם רוצה לנצל את הזמן של לפני... להתאוורר... לצאת, לבלות, לעשות קצת ממה שעשיתי במשך החיים
    ובתגובה: ZzZzZZZ
    מרגיז, מתסכל, מייאש, אין לי עם מי לדבר. עם כל ההזדהות וההבנה, אין לי עם מי לדבר

14 תגובות
עמוד 1
  • את אישה גדולה .......
    מלא
    אוטוטו את אחרי וההיה לך יותר רגוע

• וואי כמה שאת כותבת יפה!!!!
    אז קודם כל
    ועכשיו ככה

קודם שהוא נכנס הביתה תחיכי אליו - נשמע קל אבל אחרי יום כמו שאת מתארת זה ממש קשה הרבה פעמים.

ואז אולי באמת תנסי רק שיהיה אוכל בבית כל יום שהוא חוזר .. ואני אומרת לך שזה ממש ממש עוזר.
    כי כשחוזרים רעבים אז הכל מתחיל להתפוצץ!

כשאין לי כוח להכין ארוחה רצינית אני מכינה דברים קלים
    כמו מרקים חלבים
    או פסטה מוקרמת שלוקחת 15 דקות ואני חותכת סלט ליד
    או אפילו חביתה ממש טובה עם ירקות או עם בצל וקונה באגטים וחותכת ליד סלט ...

כמובן כמובן שאני "אורחת שולחן" שמה צלחות כוסות מפיונים בתוך בכוסות וסכום והסלט באמצע וכבר הכל "נראה" מצוין.

תמיד אני עושה גם או קפה ליד או שוקו (חם או קר..)
    ואחרי שאנחנו שבעים אפשר לדבר ברוגע ולהין מה עבר אחד על השני ותתפלאי
    אבל בעלי לא היה עושה כלום כלום ביית ולפני חודש התחיל לי כאבי גב מטורפים אז הכלים והספונגה בגדול עבר אליו.....

מחזיקה לך
    יכולה לתת לך מרשימים מדהים ...

בהצלחה!
  • גם בעלי עובד המון שעות ובנוסף הולך לאמא שלו אחרי העבודה כדי לארח לה לחברה מאז שחמי נפטר ואני בעצמי מעודדת אותו להגיע אליה- מגיע לה היא אישה מדהימה. אני צריכה לעמוד בעול הזה של שלושה פיצים 24 שעות ביממה ושבדרך כלל נראים כיותר שעות ממה שקיים ביום ולכן אני מבינה טוב מאוד את המקום שלך ובכל זאת רוצה לתת לך הצעה קטנה בנוסף לחיבוק. תסתכלי על הרווח מול ההפסד וגם על הרווח העתידי שהוא עצום יותר מההפסד עצמו- הנחת שהילדים יתנו לך - הרגעים היפים מהם, החיוכים, המילים החדשות, המעשים המפתיעים האהבה המדהימה בין האחים- כמה שהם יגנו אחד על השני, כמה שהם יהנו להיות זה בחברת זה- אני כבר רואה את זה כי יש לי שלושה מדהימים בבית ומבינה כמה כל זה שווה את הקירות ל הבית שהופכים לקבועים יותר בעין ולהזנחה החברתית שלנו מהחברים שלפני הילדים. אני לא מאמינה בייעוצי זוגיות למיניהם- הכול צריך לבוא מהלב לפי ההיכרות שלכם זה ת זה ואף גורם חיצוני, מוסמך ככל שיהיה מסוגל לתת לכם את הפיתרון לקשיים ביניכם ובכלל זה בזבוז כסף מיותר!!!
    בהצלחה בכל!!!

• יו מאמי אני ממש מבינה אותך !! ויודעת שאת עובדת קשה למרות שאת בבית
    אבל אני גם מבינה את בעלך שברגע שנכנס הבייתה אחרי יום מתיש הוא רוצה
    חיוך ויחס ממך ...
    למרות שזה קשה חייבים לעשות את הקאט הזה ולתת להם ייחס וקבלת פנים יפה ..
    ואז למצוא את הסידור שייקל בניכם לעבודות הבית
    אבל אני סומכת עלייך גם שפיצקית תצא את תעשי את זה כמו גדולה!!
    גמני עובדת על עצמי להפריד בין כל מה שעברתי באותו היום עד לרגע שהוא נכנס
    וסהכ רוצה חיוך ....

• נהוראי בגן, לא? עד איזה שעה?
    אז אם את לא עובדת, את צריכה שיהיה לך סדר יום.
    תקציבי לך זמן: לפרוייקט.
    חצי שעה סדר, כלים.
    שעה שינה ומקלחת.
    20 דקות ״בישול״.

אני מצליחה להכין ארוחה לשבת בחצי שעה:
    שמה עוף בתבנית ושופכת עליו רוטב קנוי וזורקת בפנים תפו״א וירקות.
    מרתיחה שמן ואורז, קצת תבלינים, מים חמים, ויש לך אורז תוך 2 דקות. בנתיים חותכת סלט גס. זהו!
    את יכולה גם להכין אורז ולחמם שניצל כשמתן מגיע.

• את אישה גדולה!!
    נראה שיש לך מודעות רגשית מאד גדולה, גם לגבי מה שעובר על בעלך וגם מה שעובר עליך! באמת שאפו... זה כנראה בזכות היעוץ

• שירה אין לי הרבה להגיד
    זה פשוט תקופה כזאת והדברים יסתדרו ויראו יותר טובים
    קבלי המון

• מותק, המילים שלך כואבות. אני מכירה סיפורים כאלה ממיקרים אחרים.
    בתכלס אצלי, אני עם כאבי גב תחתון, וכאבים ברגל ימין בגלל שיש איזה עצב שנלחץ שם. ובעלי עם 39 חום, כולו צמרמורות וכדורים. אני לא מוכנה שישן רחוק ממני ואני מטומטמת שאני מסתכנת ככה.

חברות אין כפי שציינת ואני כואבת איתך.
    אין לך איזו בת דודה שהיא אמא? חברה ללימודים? חם וחמה שיכולים להיות כמה שעות?
    אם יש- אז אולי שהחם/ה יביאו איתם משהו, יסדרו קצת, ישטפו כלים, יטאטאו.
    בעלך מקשה, לך קשה. צריך להבין את שני הצדדים ולצערנו, אנחנו יותר הגיוניות. זו עובד מוגמרת, כואבת ואמיתית.
    אני די חדשה פה, עדיין לא הגעתי לשלב של החלפת מסרים בין הבנות כאן (ושלא תבינו לא נכון, כולכן מקסימות כל אחת בדרכה, אתן נהדרות, תומכות, חברות אמת -וכל זה רק על פי הכתוב ורק על פי הנאמר).
    מקווה בשבילך שתמצאו במהרה את הפיתרון. הכל אפשרי (אני לא טוענת שאתם לא משתדלים מספיק).
    אולי כפיתרון ראשון , תחליפו את היועץ במישהי או שתבררי על אופציה להגיע כל אחד ליועץ אחר (כבר פיטרתי אותו, כן? שמת לב?).

שולחת את תמיכתי מכאן.

בהצלחה.
  • תודה בנות יקרות
    על התמיכה והעצות בכל זאת
    אתן מהממות

אני בטוחה שזו תקופה שתחלוף
    אני מתמודדת איתה בגבורה, מפוקחת מהשנתיים האחרונות והמשמעותיות בחיי
    בהן הפכתי מילדונת לאמא
    בזמן שחברותי רוקדות במקומות שכ"כ אהבתי
    אני רוקדת במקום שאני כ"כ אוהבת (עם אהובי הקטן

• קודם כל ים חיבוקים בובה

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה