טיפים מגננות וכל מי שיודעת :-) - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • שלום בנות!

אני מנסה לשבת עם נועה בערבים או בבקרים בשישי שבת וללמד אותה דברים כמו למשל צבעים. התמקדתי בצבע אחד וכל הזמן אני מבקשת ממנה להוציא נניח קוביה באותו צבע וככה כמה ימים ברציפות.

נועה מסתכלת ממש כמה שניות אבל במקום להוציא את הצבע הספציפי היא מוציאה את כל הקוביות וזורקת על הרצפה.

זה בעצם המשחק האהוב עליה להוציא הכל מארגזים ולזרוק על הרצפה. לא מעניין אותה לשים בחזרה.

אני מנסה להתעקש אבל לא ממש עוזר זה כאילו לא מעניין אותה, היא מסתובבת לכיוון אחר ובורחת.

השאלה היא איך אני יכולה ללמד אותה לעשות דברים? או שהיא קטנה מידי ואני ממהרת עם צבעים וכאלה?

היא למשל יודעת להשחיל טבעות צבעוניות (המטפלת לימדה אותה) וזהו. יודעת להראות איפה אור והשעון שעל הקיר וגם עיניים ופה ואף.

כמה היא צריכה לדעת כבר?

חשוב לציין שהיא עם מטפלת בהית ולא בגן עדיין (תיכנס באביב בע"ה).

תודה על הטיפים ושבת שלום
11 תגובות
עמוד 1
  • אני לא גננת, ואולי אני טועה, אבל צבעים לדעתי זה עוד מוקדם.
    תלמדי אותה חלקי גוף, חפצים וכו'...

ובלי קשר- התגעגעתי
  • בגיל הזה רק חשיפה
    כמו שאת עושה
    לחשוף להרבה דברים לנצל את הסקרנות של הילד
    לזרום עם מה שמסקרן אותה
    אבל ממש לא לצפות לזיהוי היא קטנה מדי כרגע
    אם היא אוהבת להוציא ולהכניס ויש חפצים שהיא מזהה
    לעבוד עם מספר קטן של חפצים להכניס לארגז ולהגיד
    ״אני מכניסה כדור!״ (גם בשבילה) או אני מוציאה....

מעולה שהיא יודעת איברי גוף
    תמשיכי לחזק עם שירים

השחלת טבעות זה גם חשוב מאד ויופי שהיא עישה את זה
    אפשר להסתכל בספרים על תמונות להרגיש מרקמים שונים מים חמימים וקרים. קערה עם שעועית (לבנה), קצף
    אפשר להתחיל ולחשוף למגה בלוקס, קוביות, הך בפטיש, התאמת צורות. בימבה בשלב קצת יותר מאוחר. פאזל ראשון...

• אני אומנם לא גננת אבל מתחום החינוך...

צבעים זה מאוד מוקדם אבל תמיד טוב לחשוף.
    בדרכ הצבע הראשון הוא אדום- זה הכי קל להם לזהות ולהגות

בגיל של נועה התחלתי עם תמר התאמת צורות, השחלת פונפונים לקופסא, תמר גם מאוד אהבה לגו ועד היום בעצם

פאזל פשוט של צורות/חיות, היא יכולה להתחיל גם לצייר או יותר נכון לשרבט על דף.

ספרים עם תמונות גדולות של חפצים ןחיות- בגיל הזה כל פעם עבדתי עם תמר על קול אחר שמשמיעה חיה

תמשיכי להתעקש שתאסוף את המשחקים יחד איתך גם אם בסוף את אספת הכל ונועה רק חלק אחד, זה חשוב. היום תמר כמעט באופן אוטומטי מסיימת משחק אוספת לבד ולוקחת אחד אחר

• היי בנות!

תדה.

מיטלי - איזה קטע אבל באופן אינטואיטיבי לחלוטין התחלתי איתה בצבע אדום. היא לא אוהבת להשחיל או להתאים צורות אלא להוציא אותן אחרי שאני מסדרת
  • תמיד תזכרי שיש דברים שהם לומדים בעצמם, העיקר לחשוף, את תראי לאט לאט היא תשחק באופן פונקציונאלי ולא רק תזרוק חלקים.
    נשמע שאת נפלאה איתה- תמשיכי עם האינטואיציות שלך בובה

• לא ממש יודעת אבל.....
  • לחשוף אותה וצורה הדרגתית כמו שאמרו בהתחלה הם רק קולטים ואז עם הזמן יש תוצרים של ההשקעה זה לא בא מידי ופתחו פה שירשורים של מלא פעיליות שאפשר לעשות איתם ותוך כדי הם לומדים גם הבת שלי אוהבת בעיקר לפרק אבל בסבלנות אני מראה לה תראי מה אימא עושה ואז היא מפרקת מגדל ואז עם הזמן היא רוצה שאבנה איתה גם ואז היא שוב מפרקת..
    ולגבי איסוף צעצועים רק התמדה והדגמה אבל מעולה מה שאת עושה איתה יישר כוח
  • כמו שאמרו צבעים זה מוקדם, אבל אנחנו למשל כן אומרים צבעים, אבל לא בקטע לימודי כזה. נגיד כשאת אומרת לה להביא לך משהו, אז את יכולה להוסיף לזה צבע או גודל, למשל תביאי לי את הסיר האדום. סיר היא יודעת, כרגע אדום לא יגיד לה כלום, אבל אחכ אולי זה יתרום.

פאזלים והכנסת צורות לא עיניינו אותנו בשלב הזה,בא לנו יותר מאוחר.
    מוטוריקה גסה על הספה ועדינה במטבח. אז אם בא לה ללכת למטבח- תני לה
    ותקחו בובה ותאכילו אותה, תראי לה שאת מאכילה אותה (עם כל המילים שאתם משתמשים בהאכלה שלה) ותתני לה גם.
    ולסרק את הבובה (=לחבוט לה בראש עם המסרק)

ללמוד גוף, איפה האף של נועה, ואיפה האף של אבא,ושל אמא, ואיפה האף של הבובה?
    יש הרבה איברים. יש פופיק יש בית שחי, יש מרפק, לשון, שיניים,צוואר... זה לא נגמר ברגלים וידים ומה שיש על הראש חחח
    אבל אם לא תרצה לשבת על זה אז לא חשוב, זה לא שיעור בכיתה, כאילו תוך כדי
    משחק או סתם כשאת משתוללת איתה פתאום להגיד "האאא נעלם לי הפופיק! איפה הפופיק שלי?" תוך כדי דברים אחרים אפשר ללמד....

מגדל מקוביות. לשים קוביה על קוביה ואז להעיף את זה ברוע רב וצחוק רשע
    ואז עוד פעם!

בשביל שהיא תסדר
    להפוך את זה גם למשחק. "נועה תראי מה אני עושה! הופ! הכנסתי לקופסא! "
    ולעשות את זה מהר מהר מהר מהר, וזה יגניב אותה שאת עושה מהר, ותבוא גם.
    ואם לא בא לה אז בסדר, תסדרי את אבל כל פעם שאת מסדרת לבד שתשמע עד כמה את משועשעת וכיף לך. ותקראי לה תוך כדי, תראי תראי! האאאאאאא!!!!! ואו!
    הכנסתי למקום! חחחחחח
  • אני בדיעה שכל דבר בזמנו ובעיתו
    לדוגמא בגיל עשרה חודשים להב ידעה להשחיל טבעות צורות ואפילו פאזל עץ
    מאיפה? אין לי מושג

נועם יודעת להשחיל טבעות ואולי אולי חלק מהצורות

אני לא דוחפת לעשות כלום וזורמת עם מה שמעניין את הילד - אם מעניין אותה לזרוק שתזרוק חחחח

צבעים זה ממש ממש ממש מוקדם לגיל שנה וברור שהיא לא תתעניין בזה

את כן יכולה לשבת איתה עם קוביות ולהראות איך בונים מגדל (לא לנסות טירות היא כנראה לא תצליח חחחחח) ועל הדרך לומר הנה אני שמה את הקוביה האדומה על הקוביה הצהובה - מפתח גם את ההבנה של מיקום הדברים - על מתחת וכו- וגם את הצבעים - וכמובן גם מוטוריקה עדינה
    חלקי הגוף אבל בדרך של שירים (אלה הפנים שלי וזה הגוףף.....ועוד ועוד)

בכלל אני בעד שירים לדעתי זה מאוד מפתח
  • תודה על העיצות אני בהחלט אשתמש בהן!

מיטלי תודה על המחמאות
  • טוב ענו לך כבר כמו שצריך
    צבעים זה מוקדם מידי לדעת אבל אין כל רע בלהמשיך להגיד את הצבעים של כל דבר כשם תואר . כמו כדור כחול ... לגו אדום ...

בגיל הזה
    השחלת טבעות על עמוד או בניית מגדל מקוביות
    התחלה של פאזל גדול(כזה ששמים את החלקים בחסר ולא החיבורים) אבל ממש בקטנה לחשוף אותה להראות לה מי ומה ומו עושים עם זה .
    יכולה גם לתת לה צבעים עם בסיס רחב ולא אכילים ודף ולהראות לה איך לקשקש . זו התחלה
    לא ללחוץ - לזרום .

ושירים עם תנועות גוף ואיברים
    הם מעולים בגיל הזה
    אני גם לשלוח לך למייל כמה אם תרצי ( אלו לא שירים שתמצאי באינטרנט)

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה