חשבתי על זה.. - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • אולי ההקאות שיש לי בבקרים (שחזרו לי רק לאחרונה) שמלוות ברעידות קשורות לחוסר ברזל?
    הייתי שלשום אצל האחות אמרה לי שבשלב זה הברזל מתחיל לרדת ושהיא תיתן לי כדורי ברזל והיא שכחה.

יכול להיות קשר או שלחוסר בברזל אין תסמינים כאלו?
13 תגובות
עמוד 1
  • את עדיין לא התחלת לקחת ברזל בכלל מתחילת ההריון?
  • אני לוקחת חומצה פולית
    העא פשוט אמרה לי לפני יומיים במעקב שאני צריכה בשלב הזה לשלב ושהיא תרשום לי כדורי ברזל
  • אני כבר התחלתי לקחת יותר מוקדם מהשבוע שלך!
    וזה בהחלט משפר תלוי איזה סוג ברזל את לוקחת צריך להתאים אותו לרמת הצורך כי לפעמים זה יכול לגרום ליותר בחילות והקאות.

מלבד חומצה פולית את לוקחת פרנטל או מולטי וויטמין לנשים הרות?
    אם לא אני ממש ממליצה ללך להתחיל לקחת כבר, העובר לוקח את מה שהוא צריך ואת בנתיים מאבדת את זה ונעשית יותר חלשה, את צריכה גוף בריא וחזק כדאי להכיל את העוברי
    בהצלחה!! והמשך תקין וקל
  • כבר משבוע 8 אני לקחתי ויטמינים וברזל

מציעה לך לקחת עוד היום, תבקשי מהרופא/ת משפחה שלך

הקאות מסוכנות בתחילת הריון ובכלל - את יכולה לאבד נוזלים, ויטמנים ומינרלים. הרעידות שאת מתארת - יכולות להיות מחוסר ברזל והמוגלובין. תבדיק את זה! לא להזניח

ortal_halag@walla.co.il

פייס: ortal_hori
  • גם אני לקחתי משבוע 8 ברזל ומולטי וויטמין

אבל זה לא נכון שזה מסוכן להקיא, ממש לא עד רבה זה בריא להקיא בהריון זה מוציא את כל הרעלים מהגוף ומנקה אותו אבל בשבוע כמו שלך כבר היית אמורה להיות אחרי כל הבלאגן הזה וכנראה שאת חלשה כי באמת חסרים לך כל הוויטמינים הדרושים, לכי כבר היום לרופאה לקבל מרשמים, אבל אל תהי לחוצה הכל בסדר בע"ה, יש לי חברה שעד שבוע מאוד מאוד מאוחר יותר משלך לא ידעה בכלל על ההריון ולא לקחה כלום והכל היה בסדר אבל זה פשוט לא בריא בשבילך כי כמו שאמרתי העובר לוקח את מה שהוא צריך וזה מהגוף שלך ככה שאת זאת שבמצב יותר מסוכן, לא הוא.
  • חוץ מחומצה פולית לא לוקחת שום תוסף, גם לא ויטמינים
  • הקאה מנקה את הגוף?

ortal_halag@walla.co.il

פייס: ortal_hori
  • אני לא אומרת דברים באוויר יש לי על מה להסתמך, וגם אני מבינה בבריאות, תאמיני לי

הקאה טובה בהריון נקודה
    אבל השלב שליטל נמצאת בו כבר אמור להיות רגוע מהקאות ובחילות בד"כ
    ובמקרה שלה זה באמת נובע מחולשה וחוסר וויטמינים ככל הנראה, עדיין אין סיבה להלחץ יתר על מידה.

אבל לא להזניח וללכת היום לקנות וויטמינים לנשים הרות וברזל ומאמינה שאחרי שתקחי תרגישי יותר טוב
  • הקאה טובה בהיריון?...
  • כן הקאה גם טובה במיוחד לשיניים שנמצאות בשיא שלהן בהריון.
    ולוושט
    והכי טובה- למאזן המים בגוף! ראה ערך:קייט מידלטון.

יש הבדל בין: נורמאלי, צפוי, תקין.. לבין בריא בהריון.

אני לא יודעת אם אנמיה גורמת לבחילות...
    אבל כמובן שצריך לקחת ועוד יותר כדאי לעשות בדיקת דם בשביל לראות
    באיזה מצב את, ואיזה מינון את צריכה של הברזל.
  • היי!
    באיזה שבוע את? בדר"כ עושים בדיקת דם כדי לבדוק מה רמת הברזל.
    ואם רמת הברזל נמוכה נותנים כדורי ברזל. אני בשבוע 2+12 ואני לא לוקחת ברזל וגם לא צריכה בנתיים בגלל תוצאות בדיקת דם שעשיתי. חבל סתם לקחת ברזל, עוד תספיקי לקחת במהלך ההריון ואחריו. לא תמיד מרגישים טוב שלוקחים כדורי ברזל, וזה לפעמים עושה עצירות מנסיון.
    לגבי ההקאות אולי כדאי לך לשנות ת****. לשתות הרבה. ללכת ברגל לשאוף אוויר צח.
  • לא מדובר על ת****, זה הקאות בוקר ככל הנראה מהתופעות לוואי של ההריון
    חגבי ברזל אני עשיתי בדיקות דם לפני חודש והיה 12. זה אומנם תוצאה טובה אך זה נכון ללפני חודש והבנתי שבשלבים האלו הסרזל יורד
    אז חשבתי שאולי מדובר על זה
  • את לא מרגישה שיפור?
    תקשיבי אני הייתי עם בחילות נוראיות והייתי מקיאה כל מה שנכנס לפה - כולל מים!!!
    בשבוע 12 היה שיפור ניכר
    זה אמור לעבור בקרוב
    רק תשימי לב שאת לא מתייבשת
    תאכלי דברים שקל לעכל
    אני חושבת שברזל (תקחי פרנטל) מתחילים מאחור יותר
    לא זוכרת מתי אני התחלתי...

מותר ואסור לאכול בהריון והנקה