חזרנו מטיפת חלב שחזרה היום לשיגרה..חוויות - הריון ולידה

היי לך , נראה שממש עניין אותך משהו שעדיין נמצא בעיצוב הישן שלנו, אז מה דעתך, אומנם אהבנו אותו והוא שירת אותנו נאמנה הרבה שנים אבל השתדרגנו ואנחנו גם ממש מאוהבות בעיצוב החדש של האתר.
מקוות שתהני מהפוסט , זה אותו המוצר רק באריזתו הישנה.
אל תשכחי לבקר גם באתר החדש שלנו כדי להנות מהכלים הרבים שלנו, תוכלי להירשם שם לעדכון שבועי על התפתחות הפיצי שבבטן, לשמוע על הכנסים החודשיים שלנו (שווה ביותר, יש שם גם הגרלות מטורפות), להירשם לאחת מקבוצות הוואטסאפ שלנו כדי לפגוש חברות למסע או להתייעץ בלייב עם אנשי מקצוע ועוד הרבה הרבה דברים שצריך במסע המטורף הזה של הריון והורות..
הפורומים הישנים סגורים, על מנת לכתוב פוסטים צריך לעבור לפורום החדש
  • היינו בבוקר בטיפת חלב, קבעו לנו תור להיום אז יצא מעולה

18 תגובות
עמוד 1
  • חיסון של שנתיים?
    שיעבור בלי שום תופעות
  • עכשיו שמתי לב

• טוב קודם כל תתנחמי - עד כמה שאני זוכרת - זה היה החיסון האחרון שלכם....

לגבי המשקל - היא בטח אמרה לך לקנות לה אנשור, נכון? זה מעולה! הילדות שלי גם אהבו את זה וגם ידעתי שזה יכניס להם ויטמנים

האמצעית שלי היתה כזו, ציפלונה - אבל ההבדל הוא שהיא היתה אוכלת. עופרי שלך היא מה שנקרא "אכלנית בררנית".

את חייבת לשבור את הרגלי האכילה האלו (נשמע לי מוזר שבמעון היא אוכלת...)

תנסי אולי לאכול איתה ביחד בשולחן
    לבדוק איזה מאכלים היא אוהבת ולתת לה יותר מהם
    אני הייתי מנסה עכשיו קצת לתת לה דברים משביעים ואפילו משמינים קצת, כמו פיצה או בןרקס, אני לא הכי מתה על חטיפים - אבל פעם פעמיים בשבוע צ'יטוס לא יהרוג אף אחד ויפתח לה את התיאבון
    כשאת מכינה לה אוכל תוסיפי קצת שמן זית
    תנסי לשים על השולחן בסלון פירות וירקות שיהיה לה בהשיג יד(אצלי זה ממש עובד, הן עוברות ובא להן פתאום)
    תנסי גם שיטת הפרסים - יש כאלו שלא מתים על זה - אבל אני לפעמים כן משתמשת בזה - אם תאכלי תקבלי ממתק או משחק או מדבקות, מה שהיא אוהבת, לפתות אותה.

מקווה שעזרתי

ortal_halag@walla.co.il

פייס: ortal_hori
  • אה, היא בת שנה?! טוב אז יש לכם עוד כמה וכמה חיסונים לעבור....

ortal_halag@walla.co.il

• תודה רבה על כל העצות!!!

האמת שבערב אני ממש משתדלת לתת לה בשרי, כי היא לא אוכלת בשרי במעון, אז אני לא יכולה לתת לה גמדים וגבינות שהיא מאוד אוהבת. (אנחנו שומרים כשרות..)
    אנסה הערב לתת לה מרק ירקות עם אורז או פסטה בפנים וגם קצת קציצה.
    אם אראה שהיא לא אוכלת אתן לה מחר גבינות.

וכן זה המשקה שהיא אמרה! אני אקנה אותו.. היא מאוד בררנית, אם יש לה בקבוק משהו שהוא לא שקוף (מים) היא לא שותה. (גם לא תה ולא מיץ ולא כלום).

חידדת לי את החשיבות של הרגלי אכילה נכונים.. אקח את זה לתשומת ליבי ואנסה ליישם את זה בהקדם! תודה :)

-----------------------
    בעזרת ה' נעשה ונצליח :)

• זה שהיא לא אוכלת בשרי במעון - זה קצת מבאס.....למה? כי במעון הם אוכלים יותר טוב. מניסיון. בחברת ילדים אחרים - ככה זה. בשר זה לא רק ויטמינים זה גם ברזל, חלבון, אבני בניין החיוניים מאד לבניית עצמות והתפתחות תקינה של הילד.
    זה אומר שאת חייבת לשפר את זה - אני הייתי דוחפת כדורי בשר למרק הטחון שלהם, שמה שמן זית, פסטות, קוסקוס, כל מה שאפשר - וטוחנת אח"כ הכל כמו גרבר ונותנת. גם כמה כפיות שתאכל - זה טוב. נקניקיות אין ילד שלא אוהב - נכון זה לא הכי בריא - אבל אם היא תאהב - שווה לנסות.

לך יש הזדמנות עכשיו בסופ'ש להכין לה כל מיני מטעמים ולשפר את מאגר ומגוון המזון שהיא אוהבת - כך תדעי מה היא אוהבת יותר ותוכלי לתת לה יותר מזה.
    ortal_halag@walla.co.il

• אני בדיוק מתחילה להכין מרק ירקות וגם מרק עגבניות עם אורז (כדי שאוכל להכניס לשם את הקציצות ברוטב שהכנתי).

היא אוהבת נקניקיות ופסטרמה. עוף היא אוהבת במרק תימני. מחר אצל חמותי היא תאכל מרק תימני

• גם לנו היו בעיות עם הגדולה, שקלה 7.300 בגיל שנה, עכשיו בת 4 וחצי, עדיין רזונת אבל חזרה "לתוך" עקומות הגדילה.
    תשתדלו (את, בעלך, הסבתות) להמנע מלשדל אותה לאכול - זה יכול ליצור אצלה אנטי. אני ממש נגד פרסים. ילד צריך לאכול כי הוא רעב וכי טעים לו, זה הפרס שלו.
    כשבעלי היה ילד חמתי נתנה לו צ'יפס כפרס על זה שאכל קציצה - בסוף נהיה צמחוני (עד היום)...
    האחריות שלכם צריכה להיות להניח מגוון מאכלים על השולחן, ולשבת לאכול כמשפחה (במידת האפשר, כמובן שיש אילוצים של אבא שחוזר מאוחר וכו').
    האחריות שלה צריכה להיות לאכול. היא בגיל שהיא כבר יכולה לאכול את הרוב לבד (כמו שכתבת - למשל קציצה יבשה בידיים).
    לגבי הכשרות - אתם יכולים לנסות להכין ארוחת ערב יום חלבי ויום בשרי לסירגין (אפילו שבמעון אוכלת סויה). ביום החלבי, תמיסי קובית חמאה על הפסטה - גם טעים וגן משמין.
    בכלל לגבי בריאות - בזמנו דיאטנית קלינית לילדים הסבירה לנו שחשוב ש"נשמין" אותה דרך השומנים ולא דרך הסוכרים. כלומר, להוסיף איפה שאפשר חמאה, שמן זית, טחינה, ממרח שקדיה, אבוקדו וכו' (מזונות עתירי שומן) ולא מזונות עתירי סוכר. יש היום מגיפה של סכרת סוג 2 בקרב ילדים (הסוג שהיה נפוץ בקרב מבוגרים). אתם לא רוצים לפתור לה בעיה אחת וליצור בעיה אחרת.
    בכלל, כדאי לבקש מרופא הילדים הפניה לדיאטנית ילדים במסגרת קופת החולים.
    בהצלחה!
  • שומרים כשרות לתינוקת בת שנה??

נשמה אני חרדית לחלוטין וגם אנחנו שנולד הבן הראשון שאלנו איך הפרוצדורה מבחינת בשר חלב, היה לי ברור שלא שומרים לתינוקות אבל בכל זאת,
    כמובןןןןןן שתינוקות וילדים בשנים הראשונות לחייהם לא שומרים שעות בין בשר לחלב ובטח ובטח שלא תינוקת בת שנה!!

גם אחרי קציצות בשר את יכולה לתת לה מעדנים או מטרנה, ללא צל של ספק
    אבל אם את לא סומכת על דברי תתקשרי לרב אם אתם מתייעצים ותראי שהוא יגיד לך שלתינוקות לא שומרים בין בשר לחלב.
  • אני יודעת שיש היתר עד גיל שנתיים. אם אני רואה שהיא אכלה ביס וחצי מקציצה בערך אני כן אתן לה חלבי אחרי. אבל אם היא תאכל קציצה שלמה או אפילו 2 אני לא אתן לה מעדן. רק מטרנה, להשלמת הארוחה. בכ"ז זה הרגלים שקשה לשבור.

taltal1 תודה על כל הטיפים ועל המידע החשוב! בהחלט הבהרת נקודות חשובות.
    מה שמצחיק זה שהיא כן אכלנית, אתמול למשל נתנו לה במעון צלחת וחצי של פירות, כי היא רצתה תוספת. פשוט בערב כנראה היא עייפה מידי לאוכל רגיל ורוצה את הבקבוק שלה.. אני מקווה שזה ישתנה בקרוב

• אורטל כתבה לך הרבה דברים נכונים!
    יש לי שאלה, עשיתם לה בדיקת דם של גיל שנה? לבדוק שהיא לא אנמית? במיוחד לאור העובדה שבגן היא לא אוכלת בשר... לפעמים בגלל ברזל נמוך, אין תאבון.
    תתני לה לאכול אבוקדו, הוא עשיר בשומנים בריאים וקלטריות פלוס ויטמינים. תוסיפי שמן זית כמאט לכל דבר...
    ילדים אוהבים פתיתים, זה מקור פחמימות טוב, יש פתיתים צבעונים ובצורות כוכבים, נתנאל חולההההה על זה
    אפליקציה לאנדרואיד של סרגלי הריון:
    https://play.google.com/store/apps/details?id=com.romkuapps.tickers
  • הרגלים שקשה ל-ך לשבור כי זה נראה לך מוזר לתת חלב אחרי בשר אבל יקירתי את פוגעת בת**** שלה ככה, אסור למנוע מתינוק אוכל בגלל בשר או חלב

תאמיני לי שאני מהחרדיות המחמירות ביותר, ואם אני נותנת כל אחד יכול לתת,
    פשוט שאלתי את הרב שלי על זה ובזה זה נגמר, אין דבר כזה המתנה אצל תינוק זה האוכל שלה אם היא אכלה קציצה אחת אז היא תשאר מורעבת ותלך לישון בלי דייסה / מטרנה?!! זה ממש עוול לילדה !!
  • שם בדוי תרגעי

• אווקיי נרגיע את הרוחות לא התכוונתי לפגוע בך, אני מבינה את מצוקתך אבל מנסה לעזור לך להבין שזה לא נכון לפעול ככה

תעשי סוויץ' בראש שזה בסדר לתת לה חלב אחרי בשר,
    יודעת מה תחכי חצי שעה בשביל ההרגשה הטובה

תכלס תעשי מה שבא לך, אני באמת אומרת את הדברים כדאי לנסות לעזור לך..
    ממש לא בקטע של "נו נו נו" אני מבינה אותך מאוד שזה הרגל שלא קל לך לשנות אבל תביני שהוא לא נכון והוא בהחלט מותר.

זה אולי נשמע לך רע דרך הפורום אבל אם היית ליידי היית שומעת את זה בצורה אחרת אין לך סיבה להיפגע או להתעצבן.

• תראי, מדובר בילדה בת שנה. היא לא תחכה חצי שעה אם היא רעבה, רק כדי שאני ארגיש טוב עם עצמי.
    והחלב לא עד כדי כך נחוץ כדי שאתן לה אותו אחרי בשר, במיוחד שהיא אוכלת כל יום חלבי במעון וגם בבית ערב חלבי ערב בשרי.
    לא יקרה לה כלום אם אביא לה משהו פרווה אחרי הבשרי פעמיים שלוש בשבוע ולא חלבי. זה לא שהיא לא אוכלת חלבי בכלל.

את ממש טועה בזה שאת אומרת שאני עושה עוול לבת שלי. אני לא מונעת ממנה כלום.
    הגישה שלך שזה ממש הצלת חיים לתת חלבי אחרי הבשרי ממש שגויה.

הדרך שבה בחרת להגיד את זה הייתה פוגעת ומוגזמת.
    אני לא עושה עוול לבת שלי, ותאמיני לי שאני מגדלת אותה הכי טוב בעולם ולא חסר לה כלום ב"ה והיא מאושרת.

אז מפה ועד עוול? הגזמת.

-----------------------
    בעזרת ה' נעשה ונצליח :)

• לא הבנת אותי נכון בכלל.... ואאו

אני התייחסתי למשפט שאמרת
    "לא אתן לה מעדנים שהיא אוהבת אחרי בשר כי אנחנו שומרים כשרות"

לא אמרתי אפילו לשניה שלתת חלבי אחרי בשרי זו הצלת חיים מאיפה הבאת את זה?! בשרי הרבה יותר בריא לילד מאשר חלב ואם אפשר לתת מרק ירקות במקום מעדן זה הרבה יותר טוב.

מה שהתכוונתי להבהיר זה שאם הילדה רוצה משהו חלבי אחרי בשר אל תמנעי ממנה למרות ששנה וחודש היא פחות יודעת להגדיר מה בא לה אבל לצורך העיניין
    מה שניסיתי להסביר לך זה שאין שום סיבה למנוע מתינוקת בת שנה לאכול משהו חלבי אחרי בשרי אם זה מה שהיא רוצה/זה מה שיש/זה מה שטוב לה כרגע כי היא הולכת לישון, וכן עדיף להרדים תינוק עם מטרנה.

ורק אם במקרים שרשמתי את לא נותנת לה בגלל ההרגל שלך זה נקרא עוול.
    לא אמרתי שהגידל שלך הוא עוול או שאת אמא לא טובה חס ושלום את פשוט נדבקת למילה והפכת את זה למשהו אחר לחלוטין.
  • בנוסף למה שכבר המליצו אפשר גם להכין לה פשטידות למיניהן, חלביות, בשריות או פרווה, ולהוסיף לשם ירקות מרוסקים, כאלה שמכילים הרבה ברזל וויטמינים.
    בפשטידה אפשר להתפרע ולשים ירקות מסוגים שונים, הצבעים דווקא מגרים את התינוקות לחקור.

• בקרוב אצלנו שהחיסון יעבור בשלום לגבי הבשר חלב אני מאוד מבינה אותך גם לי זה לא קל... ותכנסי דברים משמינים כמו טחינה שמן תעשי לחמניות ביס ותמלאי אותן עם ירק כמו כרובית ברוקולי +בשר/גבינה...
    וכן יותר ממהה שהיא אוהבת בהצלחה
מותר ואסור לאכול בהריון והנקה